lördag 9 juni 2012

Den studentikosa dimman

Den här examenstiden på året blir jag alltid svårt gråtmild nostalgisk. Och även om man unnar alla studenter allt glatt, så kan man ju bli en smula vetyngd då den tiden är länge sedan förbi för en själv.

Utan att jag märker det, åker glasögonen med de rosenskimrande glasen på, jag sveps in i en häggdoftande dimma, jag börjar meningar med "minns du.." och tror att allt var alldeles alldeles underbart när man var 19 (alldeles alldeles nyss...)
Igår körde jag lite aversionsterapi på mig själv. Jag undvek allt studentfirande (enkelt, eftersom alla man känner just nu antingen har många år kvar dit eller har många år sedan de var där) kyrkor, lastbilsflak, blomaffärer och annan minerad mark. Vädret var dessutom på min sida, +6 grader är inget man associerar med skolavslutningar. Jag skulle inte få en chans att bli gråtmild.

Så, klockan halv fem på lördagmorgonen, var det inget problem med att bli helt vansinnig på firande studenter som ylade runt och skrålade i kvarteret, mentalt författa ilskna insändare till lokaltidningen eller fundera på om man kan gå ut och hojta att "nu får det banne mig vara tyst, anständiga människor behöver få sova!".

 Fast. Man känner sig som en tant istället. Det gör man.


Men sommar har jag bestämt att det är. Hur mycket det än regnar. HA!

6 kommentarer:

Hannis sa...

Hehe, jag sa till min guddotter som tog studenten nu: Dansa som en galning och skrik så mycket du kan.
Den här stunden har du bara en gång!

Jag blir rörd när jag ser alla nykläckta studenter som vill kasta sig ut i livet.
Den där stoltheten över att dom orkade hela vägen.
Jag ler lika mycket varje gång.

Hur går det Fröken?
Får du flytta tillbaka snart?

kungen o majkis sa...

Härliga studenten :-)! Så himla kul man hade. Och vad hes man var dagen efter. Och shit, vad längesedan det var när man börjar räkna :-D!

Grodmamman sa...

Lite nostalgisk blir man i dessa student-och skolavslutnings tider!:)
Kram

Nyanser av vitt sa...

Jag hittade faktiskt min mössa nerknycklad i en låda när jag rensade i den här om dagen. Det var mååååånga år sedan jag skrålade och vrålade i den.

Karin A sa...

Åh, det är nostalgi. Igår var jag på klassåterträff (det är 10 år sedan jag tog studeten i år) och så kul det var. Märklig känsla också...allt var som förr fast vi är några år äldra. ;) Kram!

Ockes Vita Villa sa...

Hej!
Så enkelt med det tunna vita snöret... Och snyggt!

Kram Angelica