måndag 18 juni 2012

The road not taken

Kanske har ni kunnat läsa det mellan raderna, kanske inte.

Men jag har funderat en hel del den senaste tiden på framtiden för den här bloggen.
Att fortsätta i samma spår, eller ta en ny väg?
Vad vill jag, vad är viktigast för mig?

Mest fundersam är jag över den inriktning som allt fler bloggar börjar ha - och som också verkar gå hem. Men som inte är åt det håll som jag vill utvecklas åt. Går det att blogga ändå?
Att blogga utan att ta in reklamannonser, ha sponsrade tävlingar, "samarbeta" med olika företag eller delta i aktiviteter som företag arrangerar för att få reklam.
Att blogga utan att det blir en livsstilsblogg, med inriktning på att konsumera med oändliga resurser.
Att blogga utan att vilja bli en kändis som det nästan blir personkult kring.
För vissa är det här med reklam och att bli sitt eget varumärke inget problem, men för mig personligen så känns det inte riktigt bra.

Kanske behöver jag bara få komma hem och börja pyssla igen.
Det finns en hel lång sommar framför mig som ska upplevas också.

Så kanske kommer jag snart tillbaka, kanske inte.

Min pelargon Apple blommar!!

60 kommentarer:

MyGarden sa...

Jag skulle sakna din blogg otroligt mycket om du slutade. Den är så befriande fri från annonser och dyra prylar. Jag älskar när du gör en smakfull sak inspirerad från fina butiken men gjord av loppisprylar eller från Panduro.
Snälla fortsätt och beskriv dina tankar och dina pyssel.
/Ann

Anonym sa...

Din blogg är anledningen till att jag började läsa bloggar en gång i tiden. Jag uppskattar den otroligt mycket just för att den är reklamfri men också för att det inte finns någon liknande blogg i samma kaliber. Du har också inspirerat mig att börja blogga och jag hoppas du förstår vilken inspirationskälla du är. Ha en skön sommar och hoppas vi får se mer av ditt kreativa pysslande i framtiden!

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Nej du får inte sluta heller, det är befriande att titta in här och inte behöva tävla om allt och diverse.

Kram Víctoria

Spets och Silver sa...

Hej! Nej, du kan verkligen inte sluta. Fortsätt i samma spår tycker jag. Gillar att du ibland är arg, ledsen och sedan lika glad och positiv.

Gillar dina foto och pysseltips mycket.

Kram
Nette

Kristin sa...

Hej du tänkande fröken, här är i alla fall en till som inte tar in annonser eller tävlingar! Men jag använder min blogg till att göra reklam för mig själv, när jag skriver reportage. Nåja. Det skulle inte kännas som jag om jag försökte bli någon form av kändis, jag är en riktig lantsortslolla som bara gör det jag själv vill, jag bryr mig inte så mycket om trender eller vad som är hippt eller ej.

röstar helt klart på att du ska fortsätta som du gör nu, jag tycker det är både fult och tråkigt med reklam på bloggar!

Kram Kristin

Glaver sa...

Säger som en annan här sagt. Det var din blogg som gjorde mig fast i "bloggträsket" Jag kan vara inne på många bloggar å kika men det är alltid din blogg som ger en eftertanke. Jag upplever många bloggar som "lite för mer" dvs jag tycker det är så myccket med dyr inredning, kläder osv. Det är ju just det som gör din blogg så unik. Det är loppisfynd för en 10 men som är precis lika vackert som om det skulle vara "dyrt"
Du inspirerar mig!
Jag personligen skulle sakna dina inlägg. Jag hoppas, hoppas att jag snart får läsa ett nytt blogginlägg fr dig:-)
Ha en fin sommar och hoppas att du snart får återvända hem till din lägenhet

Mamma med ambitioner sa...

Hörredu!
Jag vill verkligen inte att du slutar att blogga. Men jag håller med dig i dina tankar. Det är inte längre som det var då vi startade blogga.
Tyvärr. det behövs väl båda delarna, men jag föredrar de personliga bloggarna om pyssel, recept, boktips och vanligt vardagstänk. Stailade foto reportage, nya hem klickade kuddar och sjalar i varje hörn är inget för mig.
Hoppas du stannar. Varmaste kramar Kristina

Annica sa...

jag hoppas att du inte slutar bloggar, gillar verkligen din blogg med alla dina idéer och tankar, den är personlig utan att bli för personlig :) Njut nu av sommaren och tanka lite energi så kanske blogglusten faller på igen

Torprosen sa...

Håller med ovanstående, vill helst inte läsa en massa annonser när jag tiitar in på olika bloggar, sen så blir man lite blind,man ser dem inte..Hur som helst gillar jag din blogg jättemycket, du är en som jag förstår, en rak och ärlig person, säger vad du tycker osv. Detta uppskattas mycket!Dessutom är du rolig och formulerar dig otroligt väl. Förutom detta är du en riktigt duktig pysseltjej som jag GILLAR! Kramar /Torprosen

Anonym sa...

Hej kära Fröken!

Nej, nej för guds skull, sluta inte att blogga. Älskar dina inlägg utan krusiduller och med en stor portion humor och igenkännande känslor. Älskar också pyssel och framförallt återbruk av second-hand-prylar. Snälla, STANNA KVAR och fortsätt att vara den DU ÄR.

Elin sa...

Hoppas innerligt att det är någon form av sommardipp du känner av och att du kommer igen snart och fortsätter blogga på ditt sätt, för mitt hem är fyllt med inspiration från bland annat just din blogg och vad ska jag då göra om du slutar skriva och inspirera ?

Tekla sa...

Jag kan ju bara svara för mig. DU skulle fattas mig otroligt mycket! Varje morgon börjar här, på din sida! Insprirerande och äkta! ...eller argt och äkta! Alltid äkta! Du känns som en vän! Konstigt! I vår tomma värld hittar man sin egen del av verkligheten och du är en solstråle i mitt liv! Vad du än väljer så har du gjort skillnad, för mig! Tack snälla!!!

Otaliga projekt sa...

Jag vill verkligen att du ska fortsätta!

Bellas Lantliv sa...

Jag skulle verkligen sakna din blogg, hoppas att du fortsätter.
Kanske du behöver lite sommarlov bara? :-)

Anonym sa...

Nej! Har ju precis uppräckt din blogg (är totalt emot bloggar egentligen men föll totalt för din stil, humor och fantastiska idéer)!
Fortsätt att inspirera oss andra här i cyberrymden, så länge som din skaparlust

Grodmamman sa...

Skulle sakna dig otroligt mycket om du slutade blogga!:)
Säger som många andra, gillar din blogg för att man slipper annonser och en massa tävlingar och för att du gör fina saker av nästan ingenting alls och för ditt sätt att skriva.
Känner att jag slutat läsa vissa bloggar p g a orsakerna du skriver om.
Kram

Lina W sa...

Jag hoppas att du finner en längtan till att fortsätta blogga.

För din blogg är en favorit, känns så äkta. Jag vet ingen annan bloggare som tilltalar mig på ett så rakt, rent och äkta sätt.

Jag läser mycket, och för in mycket korrektur än mer i mitt arbete på förlag. Jag gillar ditt sätt och uttrycka dig, ditt personliga språk. Håll ditt uttryck vid liv, ändra dig inte! Låt språket flöda med känslan, vare sig den är glad, ledsen eller förbannad.

Du är otroligt bra på de du gör, och du ger inspiration.

Anonym sa...

Jag har snarare slutat läsa vissa bloggar för att de har blivit så styrda av sina sponsorer. Din blogg är däremot så befriande och okonstlad och framförallt så har du en underbar humor. För mig är din blogg: Igenkännande vardagsrealism kryddat med ett gott skratt. Visst tar jag till mig av dina pysseltips ibland men det är främst dina iakttagelser i vardagen som roar mig mest.
Jag har ibland tänkt att du skulle kunna sammanställa dina inlägg och ge ut dem i bokform...
Om jag får önska så ser jag gärna att du fortsätter blogga.
/Från en trogen läsare

Silverkant sa...

Det är bara att hålla med föregående talare: Sluta inte att blogga för jag gillar att din blogg inte är som alla andra! Din blogg är lugn. Din blogg är fin och leder till eftertanke. Din blogg är välskriven. Din blogg handlar inte om konsumtion, skryt eller att "promota" dig själv. Din blogg behövs - tro inte annat!

Du behöver absolut inte hitta någon annan inriktning eller vinkel på din blogg; den är bra precis som den är. Enligt min lilla mening i alla fall.

/Linda

Maria sa...

Jag hoppas att du kan återfinna din blogglust, att du återkommer! Gillar att titta in här... just för att jag får känslan av att det som förmedlas här är okonstlat och inte vinstdrivande...

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Herregud så trist det hade varit om alla bloggar hade varit lika. Och jag kan helt ärligt säga att jag spenderar ganska lite tid på bloggar fulla med reklam och sponsrade utlottningar. Och tyvärr börjar det bli lite för mycket av det ute i bloggvärlden. Så jag tycker ju helt klart att du ska fortsätta blogga, på ditt eget sätt, med inspiration och härliga pysselidéer. Det behövs.

Hem och Harmoni Marie sa...

Neej! Du får inte sluta med bloggen, jag skulle sakna dina inlägg enormt.
Vi kan väl hålla ihop vi som bojkottar reklam och kändisskap.

Hoppas hoppas du fortsätter!
Kram Marie

Bella sa...

Neeej!! Du får inte sluta blogg, jag gillar din blogg för att den är just sådan som den är och håller med de andra som skrivit ovan... Tycker om ditt pyssel, sköna sätt att skriva så jag hoppas du kommer fram till att fortsätta :)

Kramar Bella

Salikon sa...

Jag har ju haft samma funderingar ett tag och efter att ha tagit en paus kom jag på varför jag vill blogga, vilket resulterade i en ny blogg med nya friska tag.

Men annars får vi väl stöta ihop på röda korset eller nåt under lunchrasten haha.

/ Lantmätarvillan (numera Salikon)

Hannis sa...

Jag har bloggat i fem år nu.
Ibland på högvarv och ibland på lägre varv.
Men jag har alltid gjort det för min skull, för det roliga.
Tror att alla har sina bloggar i olika syften , min är min viloplats från vardagen.

Det viktigaste är ju att man gillar det man håller på med.
Allt annat är ju egentligen oväsentligt=))
Gissar på att vi ses när du är hemma igen Fröken!

Karin A sa...

Jag är helt inne på din linje. Eller alltså jag skriver ju om min egen fotoverksamhet men i grund och botten gillar jag de reklamfria, osponsrade "äkta" bloggarna. Du bjuder dessutom på massor av inspiration och fantastiska texter. Jag skulle sakna dig och din blogg jättemycket om du valde att inte komma tillbaka! :)

Kram från Karin

Ps. Vilken fin pelargon!

Edith och Jag sa...

Men vilka funderingar Fröken. Jag skulle också sakna dig och din blogg om du inte kommer tillbaka. Jag är inte heller för en oändlig konsumtion för att ständigt ha något nytt att visa upp och jag uppskattar att din blogg är reklamfri. Jag uppskattar också alla dina fiffiga pyssel och ditt härliga sätt att skriva.
Hoppas att du snart är här på bloggen igen.
Kram Maria

Anonym sa...

Tycker absolut inte att du ska sluta blogga! Du inspirerar med små medel och får oss att inse att allt inte behöver kosta massvis med pengar för att vara fint! Fortsätt så!

Hälsningar (en blogg-lös) Sara

Linda.. sa...

Blogga om det du vill, känner för, och när du känner för det.

Det är då det blir bäst. Glöm allt runtomkring. Gör det för din skull.

Det är svårt, men man får inte låtas påverkas. Och det är just det jag gillar med din blogg. Du verkar inte påverkas av trender, stil, bloggsätt. Du går din egen väg.

Det tycker jag att du ska fortsätta med, och det är bara du som vet vilken väg det är!

Kram

kungen o majkis sa...

Jag tror du är en sån med en väldigt bra magkänsla. Följ den :).

Ellinor sa...

And I took the one less travelled by and THAT made all the difference!
Att leva efter det är en konst men en konst värd att försöka förfina!
Jag älskar dig blogg som den är!
/Ellinor

Anonym sa...

Din blogg är den enda jag läser, varje gång jag öppnar datorn kollar jag förväntandsfullt om du har uppdaterat den, uppdateringarna gör mig glad, snälla snälla fortsätt
Joanna

Anonym sa...

Fröken Fräken!

DU är helt underbar, vem är positiv hela tiden och varför kan man inte "prata" om det. Jag älskar din blogg och att du kan skriva om "svåra saker" och inte bara att allt är i lyckans skimmer. Jag känner verkligen med dej och önskar inget hellre än att du fortsätter på samma sätt som nu.

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker att din blogg är bra, just för att den inte innehåller allt det du beskriver i inlägget. Den är en skön motvikt till de övriga bloggarna, och det är så härligt att läsa dina beskrivningar om det norrbottniska vädret. =) Det är trösterikt att någon fler har samma uppfattning. ;-)

Catarina

Anonym sa...

Nej, snälla, sluta inte med din blogg. Älskar ditt sätt att skriva, din humor, dina finurliga formuleringar. För att inte tala om all inspiration du ger genom att omvandla loppisfynd på ditt personliga sätt.

Lisa sa...

Slutar du då bryter jag ihop. Tänk att ha det på ditt samvete?! Nä, vila och gör annat men sluta inte för bövelen!

Anonym sa...

Follow your heart! Gör det du mår bra av, det har du förtjänat. Vad du än gör - låt hjärtat vara med.

Hanna sa...

jag hoppas din blogg kommer att finnas kvar.
Här har vi haft en underbar dag med härligt strandväder.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Anonym sa...

HEJ !!

jag instämmer i alla andras ord... din blogg är härlig att följa.. Just för att den är reklamfri och du är du.. och du står för allt..

Men som ngn annan skrivit Follow your heart.. det är det som är viktigast..

Livet kommer inte in retur, vi har bara ett..

//
Elisabeth i Vännäsby

Pysselprinsessan sa...

Hello! I know the feeling så att säga! Fick precis samma känsla när jag skrev mitt "nu är blogglustan tillbaka inlägg" för ett tag sedan. När jag postat inlägget insåg jag att inredningsbloggosfären är något annat än på den gamla goda tiden när vi drog igång!! ;P Smaken blev lite besk och jag funderar... fortfarande. Den som lever får se!För mig är det viktigast att blogga för min egen skull och jag ska fundera lite till på om det ger något nuförtiden! Hoppas du hittar det rätta svaret för dig! (Sen spelar det ju ganska liten roll vad andra gör, det viktigaste är att man kan stå för det man själv gör tänker jag! )

Massa kramar från en Pysselprinsessa som fortfarande pysslar men mindre offentligt! :)

Anonym sa...

Älskade Fröken!

Jag blir helt stum när jag tänker på att DU kanske ska sluta blogga. Naturligtvis måste DU göra som Du själv vill men jag skulle sakna dej så jävla mycket. DU är bäst!

Kram

Hanna sa...

Glad Midsommar
Kram
Hanna

Nina sa...

Här är en till som skulle sakna din blogg om du skulle sluta skriva. Jag kommenterar (tyvärr) sällan, men kikar in här flera gånger i veckan. Gillar din humor och ditt sätt att skriva. Du har en annorlunda - på ett väldigt bra sätt - blogg!

millandante sa...

Är du bortrest?? Kom genast hem och blogga - precis på det sätt du gör!!! Pronto. Basta.

Kram från en som läser ikapp under tiden:)

Lenaslera sa...

Fortsätt!

Fröken S sa...

Jag har också haft mina funderingar omkring det här med att blogga. Varför gör jag det, för vem gör jag det och vad får jag ut av att göra det.

Jag håller med dig i dina synpunkter och känner samtidigt att det är lätt att låta sig ryckas med av köphetsen, vem är jag om ingen ser mig, vem är jag om jag inte definieras utifrån de saker jag har?

Jag hoppas du kommer tillbaka, jag skulle sakna dig. Dessutom tror jag att en paus kan vara välbehövlig ibland, att bara få pyssla för sig själv utan att visa upp det man gjort. Utan behov av att visa upp det man skapat.

Ha en jättefin sommar!

Anonym sa...

Fortsätt fortsätt! Utan reklam! Utan alla varor du "klickat hem"! Utan tillrättalagda stylade "reportage". Det är sättet du skriver på, allt det mer eller mindre vardagliga, funderingar och tankar -och pysslet!- som gör att jag fortsätter läsa din blogg! Visst har bloggvärlden ändrats, men det är du som avgör hur din blogg ska se ut. Läsare har du i vilket fall - även vi som inte kommenterar så ofta utan bara "tittar in". /Susanne

Anonym sa...

Du fattas oss! Hoppas du har det bra!

Nenne sa...

Hela kören ropar samma sak och jag instämmer. Men man gör som man vill.
Jag tycker din blogg är en befrielse för den är fri från det du skriver om. Den är full av inspiration och mängder av fina bilder.
Du är full av idéer och delar gärna med dig!

Om det inte vore för dig skulle jag inte bli så glad när jag upptäckte hål i vårt dubbellakan så jag kan slita trasor o börja virka av det!!

Jag önskar dig en skön sommar och jag hoppas du fortsätter skriva!

Är dålig på att kommentera men är härinne varje dag!

Kram och sol till dig!

Monkan sa...

Va, va, va, vaaaad betyder den där sista meningen???!!! Att Frökens bloggande skulle upphöra?! Nähä du, då skulle jag minsann kontakta mina bekanta där uppe och sätta dem att bevaka varenda loppis tills Fröken kan pejlas in och släpas hem till datorn. Man kan inte först förse världen med en massa fantastiskt pyssel och bloggtexter, och sen bara dra! Nix pix. Och vad spelar det för roll vad andra bloggar tar för inriktning?

Allt det där som du skriver är precis sånt som inte går hem hos mig. Så klart det går att blogga utan alla de där ”utanen”, bara att fortsätta som förut ju! På frågan "vilken blogg skulle du ta med till en öde ö?" svarar jag ett rungande "Fröken Fräkens!" Jag skulle läsa varenda ett av de finurliga inläggen, bokstav för bokstav.

Blomman, är otroligt vacker. Kan verkligen inte fatta att det är en pelargon, trodde att pellisar bara var supertantiga ;)

Och kommentaren från Lisa var ju klockren. Har Fröken insett konsekvenserna om hon skulle sluta blogga, skulle Ert samvete klara det?! :)

Cinis sa...

Hej kära du
Ja vad är inte redan sagt här ovan och borde tilläggas....?

Din blogg är för mig en otrolig inspirationskälla och ligger definitvit bland "måste-läsa-bloggar" och av samma anledning som de flesta anger - Den är äkta, utan blinkande reklam och precis så inspirerande som en heminredningsblogg borde vara. Jag gillar de som visar hur man enkelt piffar till sitt hem i vardagen utan en massa dyra kända inredningsprylar eller tillrättalagda bilder eller snodda mäklarbilder.

Du är en av anledningarna att jag emellanåt befinner mig i spraydammet och sprayar loppissaker hejvilt, t o m på lunchrasten kan jag köra hem och lägga på ett spraylager medans kollegorna skrattar åt mig!

Du är en av anledningarna att jag syr ännu mer och även har sorterat mina tyger i färgordning.

Du är en av anledningarna att mitt hem just nu känns så himla hemtrevligt för att jag inspirerats av att blanda nytt, nött och egenpysslat som du även gör.

Du var den jag nämnde när jag härom veckan fick äran att ta emot ett pressbesök från tidningar från Malaysia, Singapore och Thailand som var här i Småland och skrev om IKEA och ville komma hem till en medarbetare och se ett svenskt hem. De var imponerade av att jag pysslar så mycket och återanvänder gamla saker i ny skepnad. Var får du din inspiration ifrån - frågade det? Min favoritbloggerska, som känns som min själsfrände trots att jag aldrig sett eller träffat henne svarade jag enkelt!

Snälla sluta inte av den anledningen att hur andra bloggar har förändrats med tävlingar, reklam osv.

Fortsätt att göra det du gör för det du gör så himla bra!
Som andra säger, ditt språk är roligt och dina bilder och inlägg är inspirerande.

Ledsen att jag inte kommenterar oftare men läser det gör jag i stort sett varje dag, du ligger i min mobil som en favorit där med!

Hoppas alla dessa kommentarer gör någon skillnad men såklart är beslutet ditt men vi kommer att sakna dig i massor, vi andra som älskar att pyssla lika mycket som du!!

Carina

Suz sa...

Fina Fröken Fräken! Sluta inte blogga! Din befriande humor vill vi inte gå miste om. Inte heller dina pysseltips och att livet faktiskt ibland har en baksida eller att allting inte alltid är guld och gröna skogar.
Att få en dipp ibland och ifrågasätta sig själv och andra, varför man bloggar och emellanåt ta en paus kan vara skönt, nyttigt och välbehövligt. För mig ska bloggen vara något roligt och lustfyllt. Krav har vi nog av ändå. Och inte ska man behöva ha dåligt samvete om man inte bloggat på ett tag. För även om man börjat blogga betyder det ju inte att vi ska vara tillgängliga för varandra alltid. Det skadar inte att få längta efter ett inlägg hos någon eller en kommentar på sitt eget inlägg.
Även om jag skulle tycka det var roligt om du bloggade i sommar, så kanske det är en paus du behöver. Jag känner själv att det kommer bli lite hit och dit med bloggen i sommar. Framför allt kommer jag säkert inte att läsa och kommentera så mycket hos andra. I varje fall inte om vädret blir som jag hoppas:)
Ha en underbar sommar och så hoppas jag att vi får höra ifrån dig igen så småningom!
Kramar Suz

Anonym sa...

Men HALLÅ!
"Man gör inte så" hade min kära mor sagt. Gör inte vadå? Slutar blogga förståss! Som någon skrev ovan, stylingtips med sjalar o kuddar finns det nog av. Själv är jag ingen pysseltyp - har kanske någon period då o då - men tycker det är fantastiskt roligt att se hur du fixar o donar. Den största behållningen är faktiskt din härliga humor, som har lockat mig till många skratt.
Ta den tid du behöver. Jag tror inte någon av dina läsare kräver ett inlägg varje dag, utan tänk över Suz´ (ovan)förslag att ta en sommarpaus. Du gör naturligtvis som du själv vill (vem skulle kunna tvinga dig till annat?) men det vore "himlans kul" att få se ett inlägg av dig så småningom.
Hoppas solen skiner på dig i sommar!
Siv på Sveriges framsida (dvs västkusten)!

Klankis sa...

Hörruduru, vad menar du att jag ska göra på jobbet om du slutar blogga? Du skulle bara våga ;-)
Paus över sommarn har du rätt till tycker jag, men sen vill jag se loppisfynden du har gjort och vad du gjort med dem. Vi säger så, yes?

yvonne-56 sa...

Saknar dig.

Fröken Grön sa...

Söta Fröken Fräken, så särdeles tomt cyberspace skulle vara utan dig. Du behövs här, med din kreativitet och integritet! Jag håller tummarna så det knakar att du inser det!

På återseende? - På återseende!!
Sommarkram från Skåne, så länge!
/Anna-Karin

Hem och Harmoni Marie sa...

Nä hörruduru... Nu har du pausat tillräckligt tycker jag. Snälla kom tillbaka.... Nu är ju liksom bloggarnas Ernst!

Kram Marie

Hem och Harmoni Marie sa...

Nä hörruduru... Nu har du pausat tillräckligt tycker jag. Snälla kom tillbaka.... Nu är ju liksom bloggarnas Ernst!

Kram Marie

Malin på pastill.nu sa...

Det som är så himla fiffigt med att blogga är ju att man gör precis som man vill med sin egen blogg. Du har ju massor av läsare så uppenbarligen går ju din stil hem? Och det ÄR jättekul att ha många läsare, men så länge bloggen inte är en inkomstkälla så är ju det viktigaste att man VILL blogga och gör det på det sättet man vill och då spelar ju inte antalet kommentarer så stor roll.

Lotta sa...

Vill bara säga att jag saknar din blogg. hoppas du har det bra.