tisdag 12 juni 2012

Vimpel, vimpel i fönstret där...

Ibland har man ett schysst pyssel som man är såå nöjd med, och då gärna vill avbilda detta i fotografisk form för att dela med sig det till sina bloggläsare. Om det nu är någon här och läser förstås?
I detta fall är pysslet vimplar som man klippt ut av självhäftande plast och satt fast på fönstret i vardagsrummet.

Då vill jag komma med några råd kring hur detta foto hade kunnat bli bättre:
  • Lär dig för bövelen hur man fotograferar mot fönster Fröken Fräken, så att det inte blir mörkt och grynigt!
  • Se till att den kreativt konstruerade (ä-hum) grillplats som finns precis utanför fönstret forslats bort så att man kan fotografera i en normal ställning utan att grillplatsen kommer med. Och så att man då får med hela fönstret, vilket gör så mycket för helhetsbilden!
  • Vänta till en lagomt solig dag så att man får in lite solsken så att vimpeln inte ser deprimerad ut.
Men funkar nu inte detta, försäkra då högljutt att vimpeln faktiskt är superfin i verkligheten! Känns som en stramt grafiskt utropstecken (är man den mer färgglada typen kan man ju använda sig av självhäftande plast i olika färger och mönster och blanda friskt)

15 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Snyggt fröken

Fint o Fult sa...

Fiffigt och fint!
Gillar även dina råd vad det gäller att fota mot fönster :)
Känner igen mig där...

Ha en fin vecka och hoppas du får tillbaka ditt badrum snart!

Helena sa...

Meh för bövelen klart jag är inne hos dig o läser :-)
KRAM från mig!

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Jag är också här och läser, men har dessvärre blivit usel på att kommentera, f'låt ..

Bra tips där och jag kan visualisera hur snygg vimpeln är där i fönstret, trots bilden ;) ..

Kram Victoria

Bellas Lantliv sa...

Klart jag är in och läser! Varje dag. :-)

Loppan Lorum sa...

Ser kanonfint ut, ju!

Edith och Jag sa...

Klart att jag är inne och läser och klart att jag förstår hur fina dina vimplar i vardagsrummet är :)Bra fototips också;)
Kram Maria

Torprosen sa...

Visst är jag inne och läser ALLA din inlägg, men kommenterar dumt nog inte alla. Förjag vet av egen erfarenhet hur kul det är med kommentarer och hur glad jag blir när någon kommenterar hos mig...Så här skall bli SKÄRPNING, för jag gillar faktiskt allt du fixar och donar med...Kram Torprosen

LINA sa...

klockrent!

Anonym sa...

Smart idé! Vad gäller fotot så blev det bra ändå tycker jag :)

Grodmamman sa...

Klart jag läser alla dina inlägg!:)
Det är verkligen super svårt att fota fönster. Gillade dina vimplar!
Kram

Lotta sa...

Jag läser också, du skriver så bra och gör så inspirerande pyssel. Heja dig!

Maria sa...

Hi hi inte blir det som man tänkt alltid. Många foton jag trycker på Delete knappen på....för hur tänkte jag där då :) Men fina små flaggor!
Ha de väl från Maria ♥

Bella sa...

Klart jag läser dina inlägg :)

Du är ju för skön när du skriver, jag är helt övertygad om att dina vimplar är toppenfina!!

Kramar Bella

Monkan sa...

Ja, här är Någon och läser. Lite ont om bloggtid numera så det är ett tag sen, men idag är jag här.

Vad är det som händer med dina myrsiner?! (Hur säger man myrsine i plural, själv kallar jag bara mina för träden). Om Fröken har vägarna förbi Stockholm, kan hon då ta med mina trista, lätt uttorkade Träd för ett par veckors kollovistelse i ert Växthus? Risken är väl bara att de inte vill åka hem sen igen, när lägenheten är färdigfixad och ni har fått inomhuspool och allt :)

Största problemet med att fota mot fönstrena är för mig att de är så vansinnigt skitiga. Suck. I helgen ska jag putsa, om det så är snöstorm... Resten löser jag med lite fokusering och ljusmätning. Sååå, det är till att boa in sig i Tillfälliga lägenheten, att klistra tjusiga vimplar på fönster känns väldigt permanent. Men det kanske är som med paraply, ta med paraply så slipper du regn, klistra vimplar på fönstren så får man rackarns snart flytta Hem igen!

Studenter... Hu. Fast inte bara studenterna utan också anhöriga och övriga Inblandade. Häromdagen skulle en lastbil göra en "snygg" vändning efter att ha lastat av alla ungarna. Det som händer då är att Lastbil ställer sig tvärs över vägen och blockerar all trafik. Då kommer en ambulans. Jag röstar på indraget körkort, en sån knäpp manöver ska man nog planera lite, när det också är precis utanför brandstationen. Sen var det visst inte bara ungarna som lastades av utan också några kilo skräp. Utanför en restaurang, så att personalen där fick städa upp för att inte skrämma bort sina matgäster... Läste i tidningen idag om Anhöriga som väntade på ett lass studenter som skulle komma med båt, och "publiken" klättrade på stolar och bord på ett fik för att få en bra utkiksplats (foto- filmplats antar jag). Det slutade med att dessa möbler som var till för kaffedrickande förvandlades till kaffeved. Får man tänka en ond tanke... Hoppas att någon av dem som orsakade vandalismen trillade i backen när möblerna kraschade och åtminstone blev rejält smutsiga. Och gärna några blåmärken också...

Ser att inlägget fått etiketten Nya Stället och inte t.ex "Inte Hemmastället" eller något liknande övertydligt så igen, det här känns väääldigt permanent. Kanske det skulle vara idé att läcka ut bloggadressen till hantverkarna? Så att de går in och läser din förtvivlan över att inte få bo hemma, så att de snabbar upp fixandet! Och självklart får de bara läsa bloggen på fikarasten (observera singularis, inte mer än en per dag väl?).