fredag 22 mars 2013

Vart har jag varit på väg?

På 5 poäng:
Här hittar du Arn och hans B-kamrat. Kanske de håller hov tillsammans med broder Daniel? Klockmannen nog berusat sig många gånger i vår stad innan han sjöng ut.


På 4 poäng:
I förbifarten diskuterar vi här en väg, fast den inte ska gå till vår stad. Om inte annat får man väl gräva ned sig för att komma ut.


På 3 poäng:
Lasse har placerat staden nära sin blodpump, och Monica gillar när här är grönt. Genom tiderna har värstingar utropat sig till kung, av både stad och trädgård.


På 2 poäng:
Höjdhoppar-Stefan lånade ut sitt efternamn till stadens slut. Konstigt nog har jag aldrig sett någon stock som flottats på stadens omgivande vatten.


På 1 poäng:
Stadens alternativa namn tycks tyda på att stadens innevånare rör sig på vattensjuk mark och bedöms vara en smula fjantiga..6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej...kan det vara fjollträsk?:D (sthlm). Vill passa på att säga att din blogg är en stor inspirationskälla för mig. Ha det bäst och trevlig helg!/Pia-Lyckeby

Anonym sa...

Ha! Det var ju lätt men eloge till dina kluriga ledtrådar!
Stockholm!

::fina:: sa...

Stockholm! Förbifarten var en himla bra ledtråd! Kul blogg, måste kika mera!

kungen o majkis sa...

Jag drog på trean! Ha en himla trevlig helg :-)!

Anonym sa...

Pia i Lyckeby! Fjollträsk!!!??? Ha, ha, det har jag aldrig hört! Nu råkar jag själv vara född o uppvuxen i den stora staden men är utvandrad till Göteborg sedan många år. Kanske bäst att försöka dölja dialekten nu...!
Kul "gåta" fröken Fräken! Jag har följt din blogg ganska länge och får mig ofta ett gott skratt, när jag läser dina inlägg! / Siv

Grodmamman sa...

Tog det på tre poäng!:) Planerar för en tur dit med mamma och barnen under våren eller sommaren.
Kram