torsdag 23 maj 2013

Den bästa planen

Nämen! Jag har ju helt glömt bort att igår uppmärksamma en mycket viktig händelse!
Då var det nämligen exakt fem veckor kvar tills jag går på semester! (ja, jag sa ju det, MYCKET viktig händelse!)

Och vet ni vad?
I sommar ska jag vara ledig i SJU veckor!
Det kommer att kosta en del, bokstavligen, men ändå ge mig så mycket mer i form av välbefinnande och glädje. Redan efter julen så började jag fundera på vad jag ville ha mer av i livet och hur jag ville att sommaren skulle bli.

Och vet ni vad - jag känner inte något behov av exklusiva resor, dyra märkesprylar, stort hus eller senaste bilmodellen. Jag vill ha möjlighet att vara ledig mer, att själv kunna rå över min tid - det är vad som är värdefullt för mig. Så nu har jag fixat och trixat under våren för att detta ska bli möjligt och jag längtar så.


 
Hittade påskliljor som växte vilt ute i skogen - tillhör inte vanligheterna här.
Tillsammans med blåbärsris i härlig vas från Ikea, som även är snygg som ljuslykta.

11 kommentarer:

Johanna sa...

Jag är precis som dig på den punkten! Jag börjar ju arbeta till hösten efter en låååång mammaledighet och jag funderar redan över hur mycket vi behöver spara varje månad för att jag ska kunna vara ledig 7, 8 veckor nästa sommar istället för 4 eller 5. Ledighet är verkligen mycket värt!

Ha en finfin torsdag,

Kram Johanna

Emma sa...

Åh det låter superhärligt! Håller med dig om att tid och att få bestämma över den själv slår högre än resor och bilar. Hurra för semester!

Grodmamman sa...

Låter superhärligt med sju veckors ledighet i sommar!:) Värderar också ledighet mer än pengar. Jag ska ha fem veckor i sommar.
Kram

Anonym sa...

Det tycker jag låter klokt! Själv jobbar jag en hel del i sommar men tack vare det kan jag vara ledig mycket under resten av året.
Kram

Ockes Vita Villa sa...

Så underbart det lät! Själv har jag precis fått en liten pojk och är mamma ledig... En fantastisk känsla och jag hoppas kunna njuta så som du planerat!
Önskar dig en toppen härlig semester!
Kram Angelica

Unknown sa...

Att själv rå sin tid är värt så mycket mer än alla dyra resor och saker.
Himla skönt att vara ledig i sju veckor.
Kram Maria

Yvonne sa...

Härliga bilder och kloka tankar! Att köpa fina saker kan aldrig kompensera ledig tid när du får göra vad du vill. Ha en skön sommar. Yvonne

Malin sa...

Vilken härlig inställning. Så där borde alla tänka så kanske vi skulle må lite bättre. Du har i alla fall inspirerat mig. Kram

Stöket sa...

Vad är tipset?
<3

susanne sa...

Härligt! Jag längtar också till semestern!

Mikaela sa...

Vad underbart! Modigt - jag beundrar människor som vågar gå emot strömmen, du är en av dem. Önskar dig den bästa av semestrar!