lördag 1 juni 2013

Hej meterologer i södra Sverige!

Trots er benägenhet att allt som oftast snabbt rafsa förbi väderutsikterna här i "Norrland" med ett par tre ord, oavsett väder, och istället fokusera er på detaljerna i det kommande vädret i det mikroskopiskt stora området Mälardalsregionen.
Och trots er vana att när det är soligt och varmt här i "Norrland", berätta om detta som om det vore chockerande nyheter, att det FORTFARANDE är varmt här, som om det aldrig händer NÅGONSIN.
Och trots er illa dolda förtjusning när ni avslutande säger att en kallfront är på väg in, varje dag i en veckas tid, utan att så har skett, så har jag haft överseende.
För det kan ju inte vara så himla roligt att bo i Stockholm och prata väder.

Men alltså, skärpning nu va. Detta sägs vara vädret här just nu!
Och det kan jag säga er att den här temperaturangivelsen stämmer inte för fem öre!

 
Vänliga hälsningar Fröken Håller-på-att-få-värmeslag-fräken

6 kommentarer:

LissenTo sa...

Låter helt underbart att bod på din plats på jorden, just nu.
Borde utlysas, allmän ledighet tillsvidare.

Eller hur, fröken!

Systrarna Hjertén sa...

Hahaha! Din beskrivning känns nog igen av alla som inte bor i just Mälardalen! Gillar även när tes aftonbladet skriker ut "Nu kommer SUPERVÄRMEN!!" gång efter annan utan att vi har annat än regn!

Här har det iof varit just SUPERVÄRME idag och jag tackar och tar emot!

/Frida

Felix sa...

Här har vi också värme och sol! Och vi bor ju i Mälardalsområdet... ;-)

Försommarhälsningar
Elisabet

Ann sa...

Det var t.o.m ett reportage på franska nyheterna häromdagen om den fantastiska värmen i Luleå. Folk badade och åt glass och det hela gick väl mest ut på att det var onormalt och nog allt lite orättvist för här i Frankrike har vi gått omkring i regnkläder och yllekoftor mest hela maj månad.
Njut!

Suz sa...

Härligt att ni har sommarvärme, oavsett vad de där vädergubbarna säger!
Igår skulle vi ha regn hela dagen, enligt prognosen, men det var varmt och kvavt ända fram till kvällen när det började droppa. Vi svettades ymnigt med plattläggning, men resultatet blev toppen:)

Härligt glaspäron du fick till! Du är en riktigt hejare på att se möjligheter och jag önskar verkligen att du får den där långa och härliga semestern att både vila och göra massor av roliga projekt.
Och visst kan det vara hur kul som helst att åka iväg, men det kan också vara helt perfekt att bara vara och njuta av allt som finns omkring oss på våra hemmaplan.

Ha en härlig söndag!
Kram
Suz

Smultron på ett strå sa...

Bara att gratulera! Njut av solen och värmen! //kram maria