lördag 28 april 2012

Byteshandel

Tänk ändå vad lite ihopbrytning och loppisbesök kan göra.
För sådan är jag, jag svär, gråter och förbannar i början, men sedan kommer jag igen. Och ser att är det någon gång man behöver göra roliga saker så är det nu. Därav två mycket lyckade loppisbesök de två senaste dagarna! Underbar skål, lampfot, blåmönstrade skålar, en jeanstrasmatta och en kulig ljustake har fått följa med hem.

Jag har även varit och tittat på min ersättningslägenet, och den var faktiskt helt okej. Min strategi är nu att se detta som ett inredningsexperiment - jag ska testa att leva lite minimalistiskt ett par veckor. Satsa på gardinfritt, ställa soffan på snedden, ha väggar utan tavlor och tomma skåp i köket. För det har jag aldrig provat.

Gud tar ifrån en lägenheten, men ger en en marockansk skål för 15 spänn istället, liksom.Så nu ser det istället ut så här i köket. Tills jag måste plasta in allt, alltså.

17 kommentarer:

Hanna sa...

Så fint fat.
Kram
Hanna

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Gud är givmild liksom.. not! Eller.. ja, kanske om man ser det på ett enoooormt positivt sätt!!
Det blir en spännande tid i ditt liv. Sen har du det gjort och behöver aldrig mer prova på det igen! Once in a lifetime liksom!
Kram på re´!

Fint o Fult sa...

En lite spännande Gud, som tycker att ett minimalistiskt liv är värt ett marockanskt fat...även om fatet var fantastiskt fint :)

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Intressant tes?! Nja, "den" tror inte jag på, jag tror på människan...vilket betyder här och nu! Vill du så kan du, typ :-D

Grattis till ett superfynd!
L

my white mess sa...

Men hallå, vilken snygg skål/fat!! Nu vill man ha dem, men så många sådana jag har ratat genom åren på loppisrundorna.
Må så gott!
Kram Malin

LissenTo sa...

Så bra att du hittade ett fint fat och annat på loppis, efter den bedrövliga vattenskadan. Tröst behövs när man varit rödgråten.

Kram Lissen

Jo sa...

Helt rätt inställning. Du lär uppskatta din lägenhet SÅ mycket mer när du väl kommer tillbaka.
Hoppas att du får en fin valborgshelg!

Anonym sa...

Åhh just det fatet såg jag! men det var någon annan som hann lägga vantarna på det :) hade passat fiiint hemma hos mej..

Anonym sa...

Jättesnyggt fat och vilket kap!!!
Tråkigt att behöva flytta men du har rätt inställning tycker jag.

Nyanser av vitt sa...

Fina fynd och tur är väl att man har lite "bita-ihop-mentalitet" fröken.
Ha en fin söndag

Grodmamman sa...

Härligt att du är på gång igen!:)
Och inget ont som inte har något gott med sig!
Kram

kungen o majkis sa...

Seriöst?! 15 spänn :-O?! Väldans bra måste jag säga. Loppis är bra för själen.

kungen o majkis sa...

Seriöst?! 15 spänn :-O?! Väldans bra måste jag säga. Loppis är bra för själen.

Monkan sa...

Fatet, mycket vackert, men rätt så mycket obalans i bytet, tycker nog inte att det väger upp fuktskadan, inte ens ihop med de övriga fynden... Och ja, vattenskada är väl den korrekta benämningen i ditt fall snarare än ”fukt” men vaddå, rör och allt?! Spridit sig utanför badrummet?! Herregud, ska de riva hela huset då eller?

Jag hade nog tur när jag drabbades, fick använda toaletten genom att spola med hink, golvet runt om täckt med tidningar. Och så tränar jag flera dagar i veckan så då kunde jag tvätta håret, ett par gånger i diskhon dock och det var ju inte så trevligt.

Nämen nej, stillestånd i bloggen under evakueringen? Då måste väl vi bloggfans också kunna anmäla till ert försäkringsbolag? För allvarligt personligt lidande på grund av uteblivet Fröken Fräken-bloggande!

Lisa.L sa...

antar att det e arcus du varit och fyndat på :D lika mycket folk som vanligt ;P trist d dära med vattenskadan! Har varit med om samma sak =/ dom fick göra om precis HELA toaletten. Då jag dushcade så rann d vatten ner i grannens hall. Så jag fick bo hemma hos mor och far medans dom fixade d. kram och hoppas du slipper bo länge i den dära "erästtningslägenheten".

Lantmätarvillan sa...

Ja livet är mystiskt...

Sjukt snygg skål!

Anonym sa...

Men vilken supercool lampa som hänger över bordet, då! Är det glas?