söndag 1 april 2012

Ägg på tapeten

Från sjukling till sjukt upptagen med pyssel - ja, här går det undan!
Jag är inne i värsta pysselstimmet just nu, och värdsliga saker som att städa får stå tillbaka. Det gäller ju att prioritera det viktiga här i livet.

Jag som aldrig tidigare har varit mycket för att påskpynta har plötsligt både tagit in björkris och gjort påskägg. Och dessutom har jag ägglyktor på tork!

Påskäggen är vanliga pappägg som jag har antingen klistrat skrynkligt silkespapper på (det brukar vara svårt att måla direkt på köpesäggen, färgen fäster inte så bra) eller klätt in med självtorkande lera från Panduro. I leran har jag sedan fått till ett spetsmönster genom att trycka fast spetsdukar. När de torkat har jag målat äggen med hobbyfärger, även de från Panduro.Ska det vara ris så ska det vara rejält med ris!

Igår fyndades ett antal tapetrullar från bland annat Sandberg tapeter för det facila priset av 10 kr styck, så nu ska jag komma på vad jag ska göra med dem. Ack, dessa ljuva pysselproblem!

18 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Vilka jättefina ägg du gjort,man blir sugen på lite påskpyssel
ha en bra dag

Otaliga projekt sa...

Vilka sjukt snygga ägg!!! Du är ju (som vanligt) helt enastående duktig. I och med detta tolkar jag det som om du är på någon form av bättringsväg, så då passar jag på att önska dig en Glad Påsk.
Sarah

Vit dröm sa...

Sicka snygga ägg du pysslat ihop! Fortsätt med pysslandet och skit i städningen, bäst att passa på när man är inne i ett stim ;)
Ha en skön dag!
Kramar Anna

Anonym sa...

Ah så snygga ägg du gjort!!

Skönt att du känner dig friskare, då är det mycket pysselkraft som måste ut förstår jag.

Kram

Lillakolonistugan sa...

Hrm..jag ska kanske frångå mina principer i år och "göra" lite påskpyssel med ägg...kanske till och med lite videkvistar..
Dina ägg var superfina :)
Ha en go söndag Kram Anne

Grodmamman sa...

Gillade verkligen dina "betongägg"!:) Så fint med spetsmönstret.
Härligt att du mår bättre igen, men inte kul alls med jobbet. Hur står man ut med sådant oljud?!?:(
Kram

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Visst är det härligt när man knappt kan hindra sig från alla pyssel!!! Nåt fint blir det ju garanterat! Kram!

Ocke sa...

Hej!
Sååååå fina ägg du pysslat till. Önskar jag hade haft lite mer tid just nu, vill oxå påskpyssla lite mer :)
Kram Angelica

maria sa...

Ljuuuuvliga ägg... :)
Tack för fin inspiration!
Kram Maria

Helen sa...

Vilka fina ägg du har gjort! Gillar särskilt det med lera på, väcker ha begär!! Jag har målat köpeägg och upptäckt att det fungerar bra med akrylfärg.

Johanna Stålros sa...

Åhh vilka fynd...och vilka snygga ägg!! duktig du är. Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Att ha en hel kö av pyssel som bara väntar på att man ska sätta tänderna i dem är en härlig känsla.

Fina ägg du gjort. Hade planer på lite äggpyssel i helgen, men här har det städats. Ibland måste det få gå först...speciellt när man ska resa till Sverige och fira påsk. Hatar att komma hem till en stökig lägenhet.

Hoppas du får en fin start på veckan som kommer!

Lantmätarvillan sa...

Jättefina ägg!

Påsken brukar ju traditionellt vara ful till färgen, men de där äggens färger gifter sig verkligen med varandra.

Jag är även i hallmåleribranschen :) Ska bara ta sats lite...

Borgmästaren sa...

Innovativt! Tapeter för 10 spänn rullen måste vara veckans hit!

Monkan sa...

Har jag dålig tajming eller har jag dålig tajming, pysselenergin spirar i kroppen men är det påskpysselspirande? Nix pix. För jag hade tänkt den kanske lite förbjudna tanken att behöver man egentligen påskpynta, påsken är ju liksom över i princip när den börjar... Men så kommer du här med tjusiga påskägg, hemma hos mamma och pappa har var och varannan granne pyntat med påskfjädrar på tomten, etc. etc. Jag får helt enkelt hitta en medelväg, plocka fram något litet påskigt som en vas eller så, och fortsätta med totalt icke-påskigt pyssel. Nu har jag t.ex piffat pärmar och jag vet att det finns minst ett tips på påskpyssel i nån pärm, det gills väl också? :)

Det där med självtorkande lera verkar spännande, du har ju gjort en himlans massa fint av den. Fattar inte att jag inte sett leran varken i butiken eller när jag bläddrar i katalogen, måste höra till nåt produktområde som jag inte tittar på? Fast det är klart, titta på lera som torkar...? ;) Jag har testat ett helt annat material, krympplast, rena underhållningen att titta på när den dansar i ugnen :) Fast lite skarpare framtoning än den milda leran så klart.

Vill passa på att meddela att igår, var det INTE vår här. Snöstormorkanvindar, marken som var mjuk förra veckan, djupfryst igen. Och ditt inlägg 22 mars, jag håller med från första bokstav till sista punkt!

Jenny sa...

Vilka fina ägg du gjort. Super!

Jag håller med dig att "ska´re va ris , ska´re va mycket, snyggast så.

Glad påsk!

House number 11 sa...

Underbara ägg!
Kram Jenny

Silverkant sa...

Jättefina ägg! Skön kontrast mot affärernas galet färgglada med konsiga kycklingar på. Det var också väldigt med fint björkris med hängen på; liksom lite maffigare. Behövs ingen annan dekoration.

Glad påsk!

/Linda