torsdag 26 april 2012

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå, men jag vet att molnen bara väntar på att ställa till med en vattenskada istället


Jahaja, vad kan man tippa att Fröken Fräken pysslar med såhär inför en stundande långhelg? Gör upp storstilade pysselplaner, mäter tyger och korkar upp sprayflaskorna?

Fel, fel, fel!
För här sitter nämligen Fröken Rödgråten.
Idag fick jag veta att min fuktskada i badrummet var värre än de trott, och de måste bila upp betonggolvet, byta avloppsrör och även undersöka om vattenskadan kan ha spridit sig utanför badrummet...

Eftersom det inte kändes som ett rimligt alternativ att bo kvar utan toalett och med betongdamm yrandes, så  blir det evakueringslägenhet i x antal veckor (månader?) framöver. Så jag har ägnat stora delar av dagen åt att bland annat ringa försäkringsbolag och flyttfirmor (när jag inte varit upptagen med att grina ögonen ur mig på ett föga produktivt sätt).

Dessutom är det helt galet på jobbet, sådär så att man får ont i magen.

Ja, jag överlever ju det här också, efter att jag har fått bryta ihop ordentligt, men just nu är det väldigt billigt att hyra in sig som mig.

Det kan bli väldigt lite pyssel på den här bloggen framöver....


22 kommentarer:

Grodmamman sa...

Fy, vad tråkigt! Lider med dig!:(
Hoppas ändå att du kan bryta ihop och sedan komma igen och göra lite pyssel. Tror inte att du kan leva utan att pyssla!:)
Ta hand om dig!
Kramar

Spets o Silver sa...

Jag lider verkligen med dig. Usch så jättejobbigt. Här kommer en styrkekram

caroline sa...

Men huvva det där lät ju inte alls roligt :(, Vad är det som ställt till med vattenskadan? Hoppas iallafall att det går fortare än beräknat att fixa så ni slipper bo borta så länge.

Nyanser av vitt sa...

Fy f-n rent ut sagt fröken. Vi hade detta elände i köket på vårt lantställe och det hade spridit sig till väggen in till storstugan och golvet en bit in där. Det ordnade sig på ett bra sätt så ha förtröstan även om det är jobbigt just nu

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Men ouff vilket slag i magen! Då får vi underhålla dig med pyssel framöver istället. Hoppas det inte är större än det dom hittat nu och sen håller jag tummarna för att dom utför jobbet görfort! Kram!

Hannis sa...

Fy fasiken rent ut sagt!
Förstår att du är besviken Fröken.
Hoppas att det ordnar sig snabbt ändå.

Anonym sa...

Men stackars kvinna! Vad pissigt! Håller tummarna för att lånelägenheten inte är allt för pjåkig. Glöm inte att ventilera om eländet här, vi stöttar dig, detta ska bara inte få knäcka dig! Styrkekram från en trogen följare

Anonym sa...

Förresten vad är det för underbar liten skål du har lagt upp bild på? I zink?

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Nä men fy så tråkigt! Jag hoppas på det bästa - att det inte spridit sig och att det som måste göras går så fort som möjligt.

All styrka åt dig!

Hem och Harmoni Marie sa...

Usch så trist. Hoppas det inte är mer än badrummet.
Håller tummarna för att allt löser sig på bästa sätt.

Wunderbares Zuhause sa...

Stunningly beautiful! I love the grey colour.

Torprosen sa...

Nej men stackars dig fröken F, detta var inget kul..men tyvärr verkar det som ett måste för att få ordning på det hela..hoppas du får en bra andrahandslägenhet så att du blir på humör igen..Kramar från Torprosen

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Åh nej *kramar om*, det kommer att bli bra när det är färdigt, men det är ju ingen tröst nu, det fattar jag ju.

Håll ut kära du!

Kram Victoria

Klankis sa...

Oh no!! Men du, tänk vilket fint och fräscht badrum du får sen. Men ändå - usch och fy. Jag lider med dig.

Otaliga projekt sa...

Man måste BRYTA ihop för att sedan kunna BITA ihop. Sen, sen blir det skitsnyggt alltihop när är färdig med det..... Jag vet det!

Felix sa...

Neeej, vilket elände! Inte kul med betongdamm i hela lägenheten, så packa ihop allt ordentligt innan ni evakueras! Låter mera som ett flera-månaders-elände, så hoppas att ni får ett bra boende under tiden.

April har dessvärre varit en regnig och snöig historia även här i söder. Nu hoppas vi på en varm och solig maj i stället, så att inte hela våren försvinner i kyla och regn.
Vårhälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Nej men fy så tråkigt att höra... Hoppas allt går i rasande fart så att allt blir bra snart.

Kram!!!!!!!

Mamma med ambitioner sa...

Stackars finaste du. Du får försöka peppa dig med att det blir så fint och fräscht när det är klart och så klart håller vi tummarna att fukten inte spridit sig.I bland känns det bättre när man fått gråta ut. Synd att du bor så långt bort annars skulle jag bjudit på tröstfika.
Kramar i massor Kristina

kungen o majkis sa...

men neeeej sicket elände.... Hoppas att ni får ett riktigt bra så-länge-boende...och att ni snart får komma hem igen!

Lantmätarvillan sa...

Aj då!

Pyssla in dig i pysselvärlden och bort från det tråkiga. Det kanske hjälper en smula.

Min symaskin är reparerad och nu törs jag knappt tänka på alla projekt jag tidigare tvingat på paus....

Det lät inte bra det där med jobbet, inte bra alls. Någon lösning i sikte?

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Nä, vad tråkigt, och vilken otur!

Kämpa på, det blir bra...tillslut!

Kram Lina

Fröken Fräken sa...

Tusen tack fr alla uppmuntrande ord! Jag ska förska hålla ut och hoppas att slutresultatet blir ett riktigt fräscht badrum.

Och du som undrade om den lilla zinkskålen, jag har för mig att jag köpte den på en lokal inredningsaffär, men att den nog var från Madame Stoltz. Tror att jag även kan ha sett den på Granit..?