torsdag 19 april 2012

Om ni inte säger något

När jag är kreativ, så är jag det alltid för min egen skull. För mig är tid och möjlighet till att vara kreativ livsnödvändigt och kvalar in på de allra första stegen i Maslows behovstrappa. Det jag skapar är sådant jag vill ha, och jag är helt oförmögen till att göra sådant som andra tycker är snyggt, men inte jag gör. Då knyter det sig, symaskinen strejkar, färgen skär sig och jag blir irriterad.

Således bloggar jag ju också för min egen skull. Jag kan inte ta upp sådant som jag är helt ointresserad av eller bara skriva vad jag tror att andra vill läsa om.

MEN. Bloggen bygger ändå till stor del på dialog, att jag får någon respons på det jag gör och skriver om. Det är verkligen hur roligt som helst att det är sådär 400 personer som gjort ett aktivt val att följa mina inlägg. Men hörrni, av er 400 är det procentuellt sett ganska få som kommenterar eller hör av sig till mig via mail.

Det är ju inte så att jag vill tvinga er att tycka till, men säger ni inget vet jag ju inte vad ni tycker.
Håller ni med och har därför inget att säga?
Har jag blivit tråkig?
Vill ni se mer mattor?
Vill ni se några förändringar?
Vill ni se mer Tine K-kuddar?
Är ni less på kuddar?
Berätta!


För övrigt är jag helt uppslukad av att göra tavlor. Och då menar jag sådana man hänger på väggen, och inget annat. Så nu klurar jag på en egen variant, inspirerad av denna spårvägsskylt, eftersom det verkar svårt att få tag i ett original..

Gammal bild från Ikea /Livet hemma
Kanske såhär?

38 kommentarer:

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Jag har blivit dålig på att kommentera här dessvärre, allrahelst nu när jag inte har varit särskilt pigg. Men jag följer dig ivrigt i dina kreativa infall och tycker inte alls att du har blivit tråkig på något sätt.

Kram Victoria

Anonym sa...

Skyller på mobilen! :) Det är inte lika enkelt att skriva ett hej och en kommentar på de här nya smarta telefonerna som på datorn. Du och din blogg är alldeles perfekta. Inspirerande! /Lina

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Jag vill att du fortsätter precis som du gjort tidigare! Med ditt!!
Dina egna tavlor tror jag kan bli en stor hit!!
Kram och fortsätt precis som det är! Det är härligt!

Tiger sa...

Gillar din blogg som den är! Men jag har inte haft tillräckligt med tid för att hinna kolla runt på bloggar nu i vår. Blir bara lite sporadiskt just nu, tyvärr.

Aprilhälsnnigar
Elisabet

LissenTo sa...

Tittar gärna in till dej, både för ditt pyssel och knorren på det du skriver.

& det har jag sagt förr.........

// Lissen

annika sa...

Gillar dina bilder och det du skapar.Tycker om ditt humoristiska sätt att uttrycka dig på. Kollar in då och då. Tiden räcker liksom inte till utan det blir ibland.

Kram

Otaliga projekt sa...

Bra fråga. Jag kommenterar med jämna och ojämna mellanrum och nu fick du mig att tänka efter lite.
En del gånger så är det nog så att jag tiger och samtycker vilket är sjukt trist för den som bloggar...
En annan anledning är för min del, att det är så många som är så duktiga(inte SÅ duktiga som du förstås, Kära Fröken)och att tiden inte alltid räcker till när man följer så många olika bloggar.
Sarah

Anonym sa...

Har klurat på precis samma sak. Det är ju så roligt när man får den där responsen, även om jag inte är uppe i dina 400 besökare. Du är en av mina favoriter så jag gillar hela DITT koncept, kör på!!!

Yes va fräck skylt, blev riktigt sugen själv på en sån variant!

Kram!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Tror att de allra flesta som tittar in här gör det för att få ny inspiration och se vad som är det senaste av dina pysselpåhitt. Så fortsätt med det.

Ja, kungsängsliljan är en lökväxt. Inomhus blommar den längre än exempelvis krokus eller pärlhyacint, men inte för alltid. Tvp 1-2 veckor kanske? Utan att du får ta mig på orden på det... Den har vissnat nu och jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg när den började blomma.

Ha en fortsatt fin torsdag!

Ewa`s Galleri sa...

Spännande med dina tavlor ,
Jag gillar din blogg och brukar kommentera
Ha en skön kväll

kungen o majkis sa...

Du har 400 följare på grund av att du sköter dig mycket bra rent bloggmässigt ;-). Fortsätt du på precis samma sätt :-)!

Alltså tavlor. Och siffror. Och bokstäver. Härligt!

Nyanser av vitt sa...

Du ska skriva precis som du gör och om precis vad du vill fröken. Lycka till med skapandet.
A

Anonym sa...

fortsätter du bara på samma sätt så har du mej som trogen läsare för alltid :) dina tips är så inspirerande och du gör så fina saker av "allt och ingenting" jag önskar jag oxå hade mer tid att vara kreativ för det ger så mycket tillbaka. All lycka till dej

Lotten sa...

Fortsätt precis som du gör idag! Jag gillar din blogg.
Trycker du den tavlan vill jag gärna ha ett ex...

Silverkant sa...

Jag är helt enkelt bara väldigt nöjd med allt - både text och bild! Jag vet att man vill ha feed back och uppmuntran när man gör bra saker i stället för att få kritik när man gör något dåligt, men jag lever inte alltid som jag lär.

Din blogg är jättejättebra, fasligt fin, väldigt givande, otroligt inspirerande och härligt underhållande! Så, nu har jag plussat på min berömbank och hoppas att det räcker för en tid framöver :-)

Du kan ju också tänka på den gamla devisen "No news is good news"... Gäller garanterat även för bloggkommentarer!

/Linda

HWIT BLOGG sa...

Älskar din blogg och dina bilder..fortsätt i samma stil!!!
Ha en fin kväll..
Hälsningar från ett regnigt och iskallt Öland och Titti

Grodmamman sa...

Tycker om din blogg precis som den är!:) Ser fram emot varje inlägg, men numera läser jag ofta bloggar på mobilen och den är lite krångligare att kommentera på. Ofta dröjer det lite med kommenterandet för att det tar längre tid att starta upp datorn än mobilen.
Lycka till med tavlan!
Kram

Jo sa...

Charmig skylt du har skapat, särskilt som det är Göteborgska hållplatser och linjer du har... :)
Jag saknar dock "Redbergsplatsen" och "Ejdergatan" ;-)

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej fröken, jag har ju följt dig i över tre år nu och jag gillar det jag ser och läser. För mig behöver inget ändras. :)

Ang kommentarer så känns det som att det har minskat generellt. Många som inte kommenterar men fler läsare/följare. Så är det hos mig.
Kan det beror på att många surfar runt på sin smartphone och inte ids kommentera? Eller har man bråttom bara? För min egen del så följer jag så många bloggar och då är det svårt att skriva något hos alla men mina "favoriter" försöker jag lämna en rad hos då o då. Bara lite tankar från mig...

Önskar dig en skön helg!
Marie

Edith och Jag sa...

Jag är en av de som gärna tittar in här men som inte har "registrerat" mig som följare. Jag tycker att din blogg är bra precis som den är så för min del är det bara att forstätta i samma stil. Jag gillar dina pyssel och fnissar åt ditt missnöje med vädergudarna även om jag inte kommenterar på varje inlägg. Det hinner jag helt enkelt inte med;)
Kram Maria

Anonym sa...

Hej, jag har aldrig kommenterat en blogg förut trots att jag regelbundet kollar både din och andra, har inte tänkt på din aspekt på det... tycker det du skriver och gör är jättebra, du är så kreativ och inspirerar verkligen mig, gillar särskilt ditt påsprojekt. Lev väl!
Lotta

Lisa sa...

Vet inte om jag får min vilja igenom... Men jag skulle vilja se mer "översiktsbilder" hemifrån dej. Du har fina detaljer, men jag gillar överblick!! :)))

Annars är du bara bäst, att du inte börjar sälja det du gör, du skulle bli miljonär!

Suz sa...

Gillar också din blogg och din humor, din inspiration och dina alster. Annars skulle jag inte kika in här ... men kommentera hinner jag inte alltid.

Det är så många man vill hinna med och let´s face it - då blir det gärna så att de som kommenterar hos mig är dem jag prioriterar, även om jag skulle vilja hinna kommentera hos alla! Men man har ju ett jobb, en familj och lite fler hobbies än bara bloggandet.

Men jag förstår dig precis och instämmer med det du säger, det är kul att få respons och veta om ni där ute gillar det man bloggar om, men samtidigt bloggar man för sig själv och om det man gillar.

Fortsätt som du gör - det är toppen, även om jag inte alltid lämnar avtryck och berättar det:)

Ha en go helg!
Kram Suz

Nenne sa...

Jag kikar in här varje dag och gillar din blogg skarpt!
Det du gör, vad du skriver och hur du skriver.

Men eftersom jag fulsurfar i smyg på jobbet har jag sällan tid att kommentera. Hemma hinner jag inte ens gå in på datorn och surfa alls dock...

Men ibland så!!!
(och just pga ovan är min egen blogg sjukt dåligt uppdaterad...)

Tekla sa...

Hej Lilla Fröken!
Från min lilla plats i Skåne sitter jag vid mitt fönster och tänker hur jag ska svara på detta. Dina tankar, hur enkla eller vardagliga de än är är en lisa för själen. De är ett avbrott i min vardag och en insprirationskälla för mig att vara just mig. Jag tycker inte alltid som du och gör inte alltid som du men dina tankar föder nya tankar och det ger liv i mitt liv. Dina tips föder inspiration i min annars fattiga hjärna och kuggarna tar tag och börjar långsamt dra igång. Jag är glad varje gång det finns ett inlägg från dig. Jag är beroende av dina tankar. Tack för att just DU finns här i "rymden"!!!!

Sara Serey Larsson sa...

Det brukar vara så. Man kan vara inne på bloggar med 4 tusen följare och de har inte många fler kommentarer än vad man själv har. Men har man en fin blogg så lockar man nog många läsare och de tär lätt att trycka på "följa" :)

Jag har lovat mig själv att bli en bättre kommenterare så kanske man får lite mer kommentarer själv :)

Jag gillar din blogg precis som den är dock :) Ha et gött!

Anonym sa...

Hej fröken fräken! Är ingen av dina 400 följare, men jag har dig på "favoritlistan". Jag surfar runt och kollar in på många bloggar, inte bara favoriterna och man hinner inte kommentera överallt. Din snygga TineK bricka look alike kommenterade jag dock, den var supersnygg! Jag gillar fröken fräkens egna pyssel t ex brickan och äggskalslamporna och det glada, ironiska sättet at skriva. Får väl bli bättre på att kommentera, har ju i alla fall ingen egen blogg att lägga tiden på...:)/Susanne

Lenaslera sa...

Gillar som det är :) du gör fina saker o det verkar så enkelt. Det ger bra inspiration!

Glaver sa...

har inget att skylla på. Jag ska verkligen bli bättre att kommentera. Jag gillar dina ideer på tavlor. Du ger mig ideer och inspiration av din blogg!

Katarina sa...

Min tanke med att följa och läsa andras bloggar och gärna din, är helt enkelt att bara närvara, parallellt, när du grejar å pysslar. Det känns trivsamt och vansinnigt kul oftast. Andra gånger är allt mer motigt.

Jag förväntar mig inga speciella inlägg, utan trivs i dina göranden.

Jag läser varje dag och kommenterar ibland, kanske för sällan..

Fröken Grön sa...

Jag kan inte tänka mig att någon av dina läsare vill att du ska ändra dig, - både innehåll och ditt sätt att berätta gör att vi kommer igen och igen!
Fast jag får erkänna att jag blivit lite dålig på det där med att kommentera... Det blir liksom så när det känns som om dygnet blir kortare och kortare. Men lita på att jag smygläser titt som tätt ändå!

Kram från Skåne! (Där vi faktiskt har haft lite vårkänsla den här helgen.)

/Anna-Karin

Söderbygården sa...

Håller med föregående kommentatör. Fortsätt med din vassa språkbehandling och fantastiska DIY-alster. Jag tror att alla människor är mer eller mindre lata, därför smygläser man och hoppar vidare till nästa. Ditt beundransvärda beslut att själv lämna kommentar hos den som kommenterar hos dig har jag försökt att ta efter.

Lev väl hälsar Moa

Anonym sa...

Hoppsan! Jag är en sådan där ond människa som tycker att det är så trevligt att inspireras av dej och snatta till mej av dina ideer och din kreativitet att jag glömmer att det finns någon som sitter där på andra sidan och kanske behöver lite feedback någon gång! Sorry!
Gillar verkligen det du gör!
Ska försöka kommentera mera.
Helen

Svarta tassar i vit soffa sa...

Jag gillar din blogg precis som den är! Jag inspireras av din kreativitet (kudden av spets och Emmy-påslakan var verkligen snygg)även om kanske inte allt är "min stil" så sås hela tiden frön till att spinna vidare och jag älskar ditt sätt att skriva.
Tyvärr så är jag lite dålig på att kommentera i perioder...
Tack för all inspiration!
Kram
Jenny

Annica sa...

Jag är en av de som är dålig på att kommentera men jag måste nog skylla på att jag oftast läser från telefonen, det är mycket krångligare att kommentera från den. Förövrigt är din blogg bra precis som den är, du behöver absolut inte ändra på någonting.

Helen sa...

Hej!
Tråkig har du minst av allt blivit. Jag tycker att det är minst lika inspirerande att läsa din texter som att se de alster du pysslat eftersom du har ett så varierat språkbruk. Språket är ditt stora trumfkort tycker jag. Ser gärna alla slags pyssel, alla kanske inte faller mig i smaken men jag inspireras av det mesta.
Kram

Fia sa...

Jag är allmänt skitdålig rent ut sagt på att kommentera (och det gäller inte bara din blogg). Jag har dock följt dig länge och älskar din blogg! Humorn, hur du skrive, dina pyssel. Tack säger jag bara!

Happy Gunhild sa...

Hej!
Jag brukar titta in här ibland :) Tycker du har en härlig, kreativ och inspirerande blogg som ger syre åt min egen kreativitet. Det är byteshandel när den är som bäst! :) Gillar att du skriver om både högt och lågt, allt är inte glatt jämt och det är fint att kunna uttrycka det också. Personligt men inte för privat. Det är en bra balans. Kul att se alla idéer du förverkligar :) Önskar dig en din dag!