måndag 31 mars 2008

Triumffärd

Efter en deppig fredag med tråkigt besked, ryckte jag upp mig för den traditionsenliga loppisrundan på lördagen. Gav mig iväg på cykel i slask och värsta vårblåsten. Rotade, vred och vände på grejer på Återvinningen men hittade inget som föll mig i smaken. När jag gick ut så kom just ett par som lastade av grejer för inlämning. De hade även ett helt släp fullt med saker som såg ut som om de skulle slängas. Vad sticker upp där om inte en gammal skolplansch? Mitt hjärta värkte, den skulle jag bara ha! Jag vågar mig fram och frågar om de tänkt slänga planschen och om jag i så fall kan få den? Visst! sa kvinnan (kanske en av tomtens nissar?!) Lycklig som få tackade jag glädjestrålande! Nu blev det dock något av ett projekt att få hem en plansch i storleken 70 x 100 cm, en cykel och mig själv i den tilltagande blåsten. Och utan att planschen skulle knäckas. Jag försökte knipa fast den under ena armen, hasa fram och styrandes cykeln med andra handen. Aldrig har väl en triumffärd sett så besvärlig ut!
Jag slog även i smalbenet i ena trampen, vilket gjorde jätteont hela lördagen och jag har fortfarande träningsvärk av den konstiga bärställningen. MEN DET VAR VÄRT DET!

Så här ser planschen ut på plats i sovrummet. Den visar olika nyttoväxter. Jag är kär!!


1 kommentar:

Monkan sa...

Det går inte att ta sig fram med nåt stort platt i blåst! Men du gjorde det, och med en cykel i andra handen?

Skulle kunna bli en intressant OS-gren och du är definitivt direktkvalificerad :-)

Jag ser att planschen var väl värd fajten! Önskar bara att paret som du fick den av kunde läsa om din bedrift, då skulle de nog erbjuda skjuts nästa gång, för var det en tomtenissa så lär ni ses igen :-)