måndag 17 november 2008

Let there be light

Hur fotograferar man lampor när det nästan aldrig är något solljus? Och så att det blir hyfsat fina bilder? Ja, det hjälper ju om man innan har städat upp på köksbänken. Har man inte det får man rikta kameran mot högre höjder.

Mina tre ommålade lampor är på plats. Känns faktiskt rätt bra att kunna använda de lampor som jag redan hade och få det precis som jag vill ha det. Och jag är glad över att jag beslöt att blanda två olika modeller. De passar ihop men samtidigt blir det lite av en knorr - jag gillar ju inte när allt är för perfekt. Jag (och med det menar jag med min mer elkunnige fader) har bytt ut de vanliga sladdarna mot textilsladdar (typ strykjärnssladdar, och de blir bättre när de har "hängt till sig"). Och så har de sprejats halvblankt svarta utanpå och vita innuti. Tidigare var de i rostfritt. Båda modellerna kommer från IKEA och heter Foto och Teorb (har dock utgått).

24 kommentarer:

Mjuka sa...

Så himla snyggt!
kram M

Anonym sa...

Superfint! Inte ett dugg avis! ;)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vad snyggt det blev! Är ett stort fan av det "icke perfekta" - när det är lite blandat.

Ha det fint!

Villa Carl Larsson sa...

Å titta där, vad fina de blev! :) Snyggt med matt svart. Bra val fröken fräken!! *L* Ha en bra måndag. Kram

Helena Dovier sa...

Verkligen otroligt snyggt! Var köpte du textilsladdarna?

Kram från Helena

Sara sa...

Tjenare

Jag säger bara så snyggt!
Kram Sara

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad bra det blev!! Verkligen supersnyggt!! :) Så glad man blir när någonting man gör verkligen blir så RÄTT! :) Kul för dig. Nu får du njuta av de snygga lamporna varenda gång du går in i ditt kök.

Kram Jenny

Villa Hemma sa...

Hejhej

det ser jättefint ut. Fiffigt att blanda modeller, blir lite mer levande och inte så stylat. Även textilsladden var ett bra val = mycket väl godkänt :D

kram

Christine sa...

Photoshop är himla fiffigt ;) Då kan det nästan vara hur mörkt som helst..

Snyggt!!!

Maria sa...

Super snyggt, just dessa sladdar är verkligen en snygg detalj!

Villa Carl Larsson sa...

Jaha så det är svårt att måla ek? Ja det kanske det är. Jag får höra mig för. Tack för att du är så snäll och förvarnar en amatör hehe :)
Du lät riktigt käck textilslöjdsläraren *fniss*

In my house sa...

Hej.... Dom blev juh jättebra där,,, gillar oxå att dom inte är likadana..... Supersnyggt! Tygsladd är ju såå fint!!!!

Kram på dig

Hem och Lycka sa...

Kanonsnygga verkligen! Var fann du dina strykjärnssladdar? Är på jakt efter en nämligen.. kram

Lotten sa...

Mmm så snyggt! Jag älskar sådana där gamla tygklädda sladdar! Var det svårt att lacka om dem? Måste man tejpa in alla eldelar?

Kram Lotten

Grodmamman sa...

Så snyggt! Att sladdarna är utbytta blev ju pricken över i!=)
Visst vore det underbart med en hel vecka för bara pyssel!=)
Kram

jennys hus sa...

SÅÅÅÅ ruskigt snyggt!!! Jätteläckert med vitt inuti & svart utanpå. Hur snyggt som helst:-)
Kram/jenny

Linda -Galleri Palla sa...

Så jä**a bra alltså!! Om jag skulle sitta i juryn för årets pysselpris som skulle du lätt fått min röst. Wow alltså!! Nåt bokförlg skulle låtit dig göra en pysselbok!

(Kan härmed avslöja att trätrallen i badrummet är svartmålad. Nu samlar jag kraft inför några lister. Sen är det bara själva duschen kvar att maskera = aprikosdölja. Inlägg kommer! Några bra idéer om hur jag ska dölja apfula golvet? Det jag själv kan komma på är svart antihalkmatta med jag hittar ju inga...)

Lyktor och Tyg sa...

Du är en kreativ tjej!
snyggt!
kram Kristina

Helen sa...

Snyggt! Bra med en elkunnig pappa!

Tineling sa...

Ja vad fint det blev! Perfekt med svart!

Monkan sa...

Rasande stiligt! Och jag tycker fortfarande att Teorb är ett skumt namn :-)

Värstans vilka täta resor Fröken gör till Huvudstaden då, så trevligt, hoppas det blir rätt balans mellan jobb och shopping ;-) Ska det sättas nåt nytt rekord månne?

Julstjärnorna på Granit var fina, och ändå inte... De var liksom böjda i toppen på alla spetsarna, framför allt den modellen som jag kollade på, av "naturpapper". Det hade väl att göra med att pappret var väldans mjukt, och att alla paketen var kraschade i toppen...

De andra modellerna var också mjukare än normala tror jag (fast det är ju ett år sen jag klämde på en stjärna sist ju...), och böjda i topparna. Bara att klämma o forma till tyckte personalen, det tyckte inte jag så jag gick till Indiska istället.

Det ser väldans fint ut med din vitlängtan där på skåpet, jag tror att jag måste ta och öppna min färgburk också snart igen!

Anonym sa...

Så snyggt det blev med lamporna svarta, funderar oxå på textilsladdar....ser så mycket trevligare ut. Kul att du har tre lampor så där, verkligen annorlunda.

Ha en bra dag o kram!

Mia sa...

Kan man få önska mig eller om det redan finns länka mig är du snäll en heltheltsbild av ert kök? Det se ut som en möjlig inspirationsbild!

Kram Mia

Anonym sa...

Coola lampor!