tisdag 4 november 2008

Lite klagande från soffkanten


Mitt olivträd lever och har hälsan trots att jag inte har flyttat det till någon svalare plats. Hoppas att trädet fortsätter i samma stil!


Jahapp.
Rapport från sjukstugan:
Här händer inte ett skvatt!

Av någon underlig anledning leder inte ett skvatt till massor av smutsig disk, ständigt fulla papperskorgar med näsdukar och en allmänt stökig bostad. Nu har jag fått mig en packe inredningstidningar, och det kommer nog att verka stärkande. Plus att jag kommer att få en massa idéer som jag inte orkar sätta igång att förverkliga.

Mest har det bloggats och kollats på filmer. Dock blev jag motarbetad i dessa två aktiviteter i går kväll då det blev två långa strömavbrott. Man blir rätt paff när det plötsligt blir alldeles svart i huset men inte någon annanstans i grannskapet.

Om man skulle försöka att äta något som inte är smörgåsar nu?

23 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Aj, aj...låter inte bra. För även om det kan vara skönt att ligga i soffan och slöa, så vill man liksom kunna göra något när man väl vill och blir inspirerad. Hoppas snart att du blir bättre!!!

Mjuka sa...

krya på dig gumman!!
kram M

Hem och Lycka sa...

Usch vad trist att vara sjuk.. Olivträdet är jättefint! Krya på dig, kram

Vitudden sa...

Klaga får man göra ibland, speciellt när man är sjuk. Kryp ner i soffan och ta hand om dig!

Kramar Ulrika

Unknown sa...

Strömavbrott kan vara ganska mysigt ibland... :)

Var rädd om dig, kryp ned under bästa filten med en kopp rykande het dryck och njuuuuut av att inte ha ork till att varken städa eller diska! Det förtjänar man, när man är sjuk!

Kram!

En inredoholic sa...

Krya på dig kära du... och fröken fräken.. Linnetyget är från IKEA, inte konstigare än så. Och jag fodrade gardinerna med bomullstyg därifrån oxå 25 :-/m i liknande nyans.

Lycka till
Kram
Jannice

Anonym sa...

Jag förstår känslan helt och fullt! Första veckan efter att jag gjort illa benet var jag HELT handikappad och kunde bara sitta i soffan. Disk, dammtussar och allt annat växte i oroande fart! Nu är jag i alla fall så pass på benen att man kan hjälpa till att göra något åt det :) Men frustrerande är det!

Pigga på dig!

Iris // Alla dagars kaos sa...

En skön soffa, inredningstidningar, bloggar och tv är verkligen stärkande när man är sjuk. En kopp te till det så blir du nog frisk på nolltid! :)

Passa på att tävla hos mig när du ändå har lite tid över.. :)

Jo sa...

Isch, inget kul alls att vara sjuk! Hoppas att du kryar på dig! Kram!

Villa Carl Larsson sa...

Mycket fint träd som frodas och blir ännu finare :)
Hoppas du ska må bättre snart. Ibland måste man få låta hemmet vara, bli lite smutsigt och stökigt för att sedan kunna ta tag i det. Just nu ska du ju bara försöka bli frisk. Att sitta i soffan och läsa inredningstidningar låter ju toppen för att friskna till :) Krya på dig. Kram

Villa Hemma sa...

Tja, jag får tänka lite på bytet... kommer ju att bli ett stort hål i huset efter verandan. Kanske om skylten är jäääättestor? :D

kram o krya på dig

ps mitt olivträd står också varmt... skulle kanske flytta på det...

Mia sa...

Nämen vad jobbigt.

Fram med c-vitamin, te och en god bok så blir du bättre snart!

Ja, det finns en hel del preteniösa tyckare i min klass som definitivt ser ut som minis-Gudrun Sjödén men än så länge står jag emot...

Kram Mia

tina | pepparochvanilj.se sa...

Va fint ditt olivträd var! Det lillasyster har i sitt rum är ingen skönhet precis och har alltid varit ett litet inneträd, inköpt på IKEA.

Jag har större olivträd som flyttat in i garaget och står där under växtlampor...men de har tappat massor av blad, fast det gör de när de kommer in sägs det...hoppas att det ska vara så. Jag har ett i mellanstorlek också som står precis innanför dörren vid ett fönster som går ner till golvet och det gorde så även förra vintern och klarade sig finfint!

Fortsätt krya på dig "fröken"

Kramkram Tina

StrandviksVillan sa...

Äsch då, stackars liten! Hoppas du kryar på dig snart så du får förverkliga dina "tusen idéer" :D

Sara sa...

Inte kul att vara sjuk, jag håller på att bli det med :-(
Kram Sara

Monkan sa...

Bihålor... jag har tack o lov aldrig haft den krämpan men jag har hört från en vän hur det känns, och hur det känns att flyga med det... (några timmars flygning gjorde hon). Det är jättesynd om dig som missar spabesöket men jag säger bara, du vill inte åka, det går inte att flyga med bihålegrejen.

Strömavbrott, mysigt, då kan man elda ljus och laga mat på stormkök :-) Fast antagligen inte så värstans mysigt om man är sjuk.

Tycker mycket synd om Fröken, hoppas hon kryar på sig snabbt och att pyssel- och loppiskrafterna snart återvänder!

Tulipa sa...

Vad hopplöst att bli motarbetad i sjukdomsaktiviteterna! Hur som helst så tycker jag att du har en himla snygg utsikt i ditt fönster med den där hissgardinen!
Videkisarna som är så stora och vackra i mitt inlägg är köpekisar! De är så vackra bara i sin enkelhet eller i en krans!
Krya på dig!
Kram Tulipa

Från koja till slott sa...

Ja, du! Det var stressande vill jag lova! Allt gjorde jag så mekaniskt på morgonen, men när jag sedan kom till jobbet började jag storböla! Haha, för en katt, som pappa så fint uttryckte det! Ja, men hon är ju vår lilla bebis! Så är det, nu har man blivit "mormor" på unga dar med!
Hoppas du kryar på dig!
Kramar

Grodmamman sa...

Krya på dig! Hoppas att inredningstidningarna var stärkand!=)
Kram

Pysselpralinen sa...

Ja, hur går det till egentligen att klämma in en lägenhet i en villa? Jag förstår att det för er i obyggden måste låta märkligt. Men här i staden där ingen kan bo om de inte är miljonärer kan man trycka in lägenheter lite här å där.

Det här paret(i 50-års åldern) som jag ska hyra av har byggt om en carport till ett rum (ca 35 kvm) med nykaklad toa+dusch, ett litet pentry och en klädkammare. Med kristallkrona i rummet! Och fin är den också. Och jag är minst sagt kräsen när det pratas om kristallkronor.

Sen sa dom "och i april bygger vi din altan". Då kommer jag kunna kliva direkt ut på gräsmattan genom glasdörren. "Lantlollan" (som min nya chef kallade mig idag) i mig ler stort!

Jag drack te med dem och skrev kontrakt i 1½ timma igår och det kändes bara bra. Så jag har en känsla av att det kommer gå fint att dela entré & tvättmaskin.

Undrar om jag ska göra en egen liten flyttkalender, bara för att få kryssa liksom?

Hur är egentligen bostadssituationen i Luleå? Får man tag i den typ av lgh man vill ha eller är det svårt där också? Alltid kul att höra för nån som flyttat från den ena "bostadskrisstaden" till den andra.

Det har inte undgått mig att du har ett visst behov av att pyssla. Och jag kan tänka mig att det krävs mer än lite sjukdom för att stoppa dig. =)

Jag tycker att det räcker med att titta på Lulu för att jag ska få kalla kårar. Jag har en känsla av att vi helt enkelt inte riktigt har samma smak...

Okej, utifrån min beskrivning av rummet förväntar jag mig senast imorgon få en fullständig kalkyl och inredningsplan!
Mycket nöje!

Anonym sa...

God morgon fröken! Det ligger till så här att man måste vara upp väldigt tidigt för att hitta gobitarna.....nä då, men ibland har man tur. Han hade samma inställning som jag att iväg billigt så blir man av med det.
Vilket hus de hade, en gammal men vinklar och vrår och underbar inreding, helt Maris smak. Hade kunnat flytta in på stört.......jag blev lite smått impad verkligen.

Krya på dej nu och ta´t lugnt i början, man tror man är så hurtig men det ger bakslag......så gå du mellan pyssel och soffan nån dag till.

Kram!!!

Anonym sa...

Vad trist att vara så hängig! Plutten har varit magsjuk i några dagar och började bli lite vl uttorkad igår. Som tur är så fick han i sig lite vätskeersättning och nu har han t.o.m. fått i sig lite välling - så det går åt rätt håll iallafall.

Hoppas du kryar på dig!

Kram M

Anonym sa...

Usch va tråkigt det är att vara sjuk! Jag hoppas du repar dig så fort som möjligt! Är det OK om jag länkar till dig?