torsdag 15 oktober 2009

Fyra plus

Sällan har man blivit så glad för fyra plusgrader som idag! Det känns som rena värmeböljan! För er söderöver så låter det väl som bister vintertemperatur men här känns det nästan som om sommaren är tillbaka ;-)

Många har kommit med stöttande kommentarer angående föregående inlägg och sådant tackar jag för. Och jag lider med er som känner precis som jag inför stundande vinter. En del peppar en med att tala om att efter jul vänder det. Så jag känner att jag måste ge en rapport hur vintern ser ut sådär tio mil söder om polcirkeln.
Här är det vinter från mitten av oktober till mitten/slutet av april. Det innebär snö, snö och åter snö, upp till en meter, och det är minst -10 grader. I februari är det inte vår, utan oftast som kallast, ner till -20, -25. Vid den temperaturen känns det som om näsan fryser ihop. I mitten av april börjar snön äntligen att smälta och solen börjar återvända allt mer.

Men nu får det verkligen vara nog om vädret!
Får det istället lov att vara en minigran? Så länge man inte har en tomte ståendes bredvid så betraktar jag den som en helt vanlig krukväxt. Ungefär. Spana dessutom in den snitsiga lilla vitpepparburken som min pappa gav mig för ett tag sedan!





Uppdatering! Nämen, nu är det hela ÅTTA plusgrader!!

29 kommentarer:

Emelie sa...

Mysmys!

Livet på Berget sa...

Håller med dig. Så länge ingen tomte finns med i bilden så är det helt ok med en minigran redan nu. Det var förresten en bra idé. Kanske jag borde installera en på min sekretär jag också. Det är ju lättare att ta dem nu innan snön kommit. Å visst har du rätt om vintern, att det vänder efter Jul är helt fel det är då den riktigt kalla perioden böjar.
Kram
/Sara

rustik charm sa...

Vilken söt minigran du har där:) En sån skulle jag oxå kunna änka mig.

Hoppas du får en bra dag.
Kram Kristina

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

:-D

Ja du...jag klagar mycket på regnet här. Har inte helt vant mig vid att det regnar istället för snöar. Men det positiva med att inte längre på i Luleå är ju att vintern är kortare. Jag får försöka komma ihåg det.

Sött med en minigran. Själv har jag spanat in en i trädgården och som tänkte ta in närmare jul. Den ska ändå inte få chansen att växa sig stor där den nu har slagit rot, så den kan lika gärna få komma in till oss. Tror det får bli min julgran för i år, har av någon anledning ingen lust alls på en stor gran. Knepigt...jag som alltid varit en granälskare.

Nä, nu ska jag försöka få lite jobb gjort så att jag kommer hem i kväll. Ha det gott!

A home far away sa...

Underbara foton!

Ha en fin torsdag!
Kram Gunilla i Singapore

Hem och Lycka sa...

Fint! En sån där liten minigran ska jag ta in inför jul tänkte jag.

kram

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Snygg burk, jag gillar färgen - den känns häftig på något vis. Vilken bussig pappa du har!!!
Jaså, höstpyntet har frusit, vad ska man göra? Tralla på en sång och titta bort kanske? vad vet jag? Köpa ljung?

Kan inte du och herr fröken flytta söderut?? Jag tänker närmast på vintern som du helst slipper..

Jag diggar för övrigt mina katters filosofi att ta det lugnt stora delar av dagen.. Det vore något det. Kram Madeleine

Fröken Pyssel sa...

Vilken söt liten minigran :-) Kryddburken var verkligen hur fin som helst! Har en hel del små medicinburkar i plåt från min farmor som jag har knappnålar i, älskar såna gamla fina saker!

Viveka i Bläckhornet sa...

Javisst är det helt okej med mini granar redan nu.
Det är ju dessutom enklare att hämta dem än att plumsa i snön senare.

Kram Viveka

S o F sa...

Tänk att en enkel gran"kvist" i en enkel glasburk kan vara en skönhetsupplevelse...
...å så lite annat fint intill.

Som vanligt, Super!!

Varma soliga hälsningar!

Madeleine Berglund sa...

Ps. Kul att du gillar min krans. Den är som gjord av jätte många småsmå grenar/ris. Den känns lite burrig och mysig, som ett fågelbo nästan. =) Jag köpte den dock för flera år sedan i en inredningsbutik i Bromma.

Anna-Malin sa...

Just Love the minigran =)
Passar min smak =)

//A-M

Grodmamman sa...

Man är väl aldrig riktigt nöjd med klimatet där man bor och det är ju inte alltid man kan flytta på sig heller!:)
Söt liten gran.
Här har maken tvättat även idag och jag är så glad. Är tveksam till att det i det här fallet handlar om att det är en maskin med i aktiviteten, han har ju aldrig gjort det tidigare!:)
Kram

Nyanser av vitt sa...

Hm..du har rätt angående vädret. Vi som bor längre ner vet nog inte riktigt hur det är i norr.
Fin burk du fått av din pappa
Sköt om dig!
Agneta

Ett hus i vitt sa...

Hihi visst är det en vanlig krukväxt :-). Fast sugen blir man att pynta loss med julpynt, speciellt när det är så frostigt ute. Ni har nog varmare uppe i norr än vi har här i Gävle idag. Usch glömde skicka med vantar till dagis idag... Kram, Anette

Sigrid sa...

Sööt gran! Men finast var burken!

Aldrig funderat på att emigrera till söder när du så avskyr kyla? Känns som du hamnat fel på jorden ;)

Gör gärna utmaningen i min blogg, vore kul att se dina svar!

Kramar
Sigrid

Vitt och Blått sa...

Jaaa, i morse visade termometern -2 grader i bilen på väg till jobbet och jag kände hur kylan verkligen bet sig fast i ben och märg. Men idag blåste det inte som tur var, utan solen tittade fram. Var till biblioteket med min klass idag och det kändes i kinderna när vi kom tillbaka efter den raska promenaden och eleverna och jag var härligt rödblommiga. :) Hösten har varit förvånansvärt fin hittills! Ha en bra fredag och en skön helg! Kram E

Hannis sa...

Hehe,jakten på plusgrader!

Hur bar du dig åt för att hitta en minigran???
Jag var ut till förra julen för att försöka hitta en men tji.
Surar fortfarande( lite långsint)

Snygg burk!

chokladblomma sa...

Oj, oj, oj, värmebölja!! ;-)

Vilket läckert pepparkar!

Kram

blomsterboden i skanör marie sa...

Helt underbar burk. Granen är bara sååå söt.

Kramkram Marie

Tidsmästarinnan sa...

Tjena fröken,
jag vet inte vad jag gillade bäst, den lilla söta granen eller snyggeburken... kanske kombon!

Näää du, jag har INTE fått in allt i nya skänken... det står två flyttkartonger utanför bild, ha ha... men inte så länge till hoppas jag (hoppas kan man ju alltid!)

Kram kram!
Susanne

Bella sa...

Härligt med plusgrader för det har verkligen varit kallt sista dagarna, och även om jag inte på långa vägar lider som du gör av kylan, hösten och den stundande vintern så behöver det inte bli minusgrader riktigt ännu, men nu när de är här får jag en längtan till jul och det är ju mysigt så jag fokuserar på det :)

Ta hand om dig

Kramar BElla

Tulipa sa...

Hej!
Stackars dig som tycker denna årstid är så jobbig... Nu bor inte jag så långt upp tack och lov för det låter lite väl mastigt... (vädermäsigt!!)

Fint med granen i alla fall! Och snygg färg på burken!

Anki sa...

Japp nu bor jag ju liiite mer än tio mil söder om polcirkeln, men här har vi haft runt nollan i flera dagar! Det är fan kallt och solen värmer inte ens! Frostigt å allt är det! Men sådär värst med snö brukar det inte bli, mesta slask när det kommer igång!
Så du har fått fatt på en liten gran, visst är det mysigt! Min barrar redan...men det kan bero på att kattf-n inte kan låta den va, hmm...
Vilken härlig burk, fin färg!
Nä dags att dra, för nu badar katten!

Kram på dig!

Stjärnor & Champagne sa...

Haha ja du har nog kallare än vad jag har. Tyvärr är min termometer nerskruvad eftersom vi har målat fönster så jag har ju inte en aning om hur kallt det är. Jag kollar ut på morgonen och kollar rutorna hihi och då avgör jag. Herregud sydde du mer kuddar igår!!!! Fasiken jag får nog sätta fart snart.
Kram A

Lyktor och Tyg sa...

Ja det är verkligen vinter hos er däruppe. Här vet vi aldrig om vi får någon snö. Visst kommer det men går bort direkt. Gröna jular är vanligts här tror jag . Jag skriver det för uppmuntra dig att ni kan få det så vackert ute. Men jag förstår att det hjälper inte när det är -20 i mars och ni ser knappt brevlådorna. J

Jag tycker granen är så söt och vilken härlig färg på burken.
kram Kristina

Reko Stil / Emma sa...

Jag känner till den vintern du pratar om...och jag trodde att när jag flyttade så långt söderut som till Oslo så skulle jag slippa den slags...men ikke. Här är det mycket snö, kallt och mörkt. Men, för all del, inte riktigt vinter lika länge som uppe i norr.

Fint med granen, kände nästan granlukten här där jag sitter i soffan och skulle önska jag gjort mer här hemma idag :)

Reko Stil igen sa...

...och åtta plus! Det är ju rena sommar värmen juh! ;o)

Britt sa...

Jag håller med, jag har också redan plockat in en gran, men inte vågat visa den ännu i tron att folk ska tro att jag är "prillig" ;-)
Skönt, nu när jag ser att du också är det... ;-)

Kram britt