onsdag 14 oktober 2009

Jag kan det här nu

I en hel vecka har jag försökt omfamna hösten.

I en hel vecka då det har varit minusgrader, mörker, frost på backen och frusna tår har jag tänt stearinljus, legat under en filt ( ja, på kvällarna då, man kan tydligen inte göra det på jobbet)druckit thé och försökt mysa. Jag har varit i skogen och titta på röda löv, granbarr och frusit om fingrarna. Jag har försökt förtränga att min vanliga morgontrötthet blir än värre när jag stiger upp i beckmörker.

Och nu kan jag det här. Jag är less redan. Och så ska jag stå ut i ungefär 27 veckor till innan barfotadagarna återvänder.

Vad säger du vädret? För en gångs skull, kan vi hoppa över vintern det här året? För jag kan det här, och det blir inte mysigt.



37 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Stackars Fröken...
Ja, enda sättet att slippa lite lindrigare undan är väl att flytta längre söderut i landet :S

Håll ut!!

Maria - Villa Krutbruket sa...

Ja, det är en seg tid framför oss. Tröttheten är ju inte så värst mysig och mörkret är jag ingen vän med heller..
Men, men samma visa varje varje år...
Vi slipper inte undan denna tid!

Kram Maria

Emelie sa...

Jaa du! Vad ska vi ta och hitta på för att mildra detta oundvikliga...Mera te mera tända ljus och mer mys!!! Sköt om dig!

Vit som snö sa...

Jaa, frågan är ska man gilla läget eller packa med sej familjen o dra söderut så det blir liite kortare vinter iallafall?! Jag funderar på alternativ nummer 2.
Kram Cilla

Signe 1 sa...

Åh jag som tycker alla årstider har sin tjusning, men inte tillräckligt, för i förrgår bokade jag en resa till alcudia till NÄSTA sommar:-)) Kramen!

Maine sa...

Jag tycker det ser hur mysigt ut som helst! :-)

Ida sa...

ojoj, är det så illa! jag tycker alls årstide är fina!! Du får boka en resa till värmen!!
kram Ida

Hannasvirrvarr sa...

Dina bilder blev i alla fall mysiga, om det nu är någon tröst ;)

Skrot och Skruv sa...

Haha det är underbart att läsa dina tankar om höst/vinter. Det är så rakt och ärligt. Det är inte skönt med alla tjocka kläder. Sommaren ÄR kort, det hade han minsann rätt i den där Ledin.

Ser väldigt mysigt ut med dina ljus.

Kram Annica

chokladblomma sa...

Nämen, stackars dig, redan trött? Usch, då blir vintern verkligen lång. Känns det inte bättre om det blir snö ute? Det blir ju i alla fall lite ljusare...!?!
Jag är lyckligt lottad som gillar när det blir lite mörkt, fast å andra sidan så har vi inte lika mörkt här nere som uppåt i landet, så att jämföra är inte riktigt snällt. Jag hoppas verkligen att du hittar energi igen. Snart!!
KRAM

Sofie sa...

Så mysigt du gjort med ljusen. Själv älskar jag hösten och vintern. Sommarn är också fin men jag är glad att den är så kort! Tur det finns årstider för oss alla :)

Svar på din fråga: Ja, det är insynsskydd (plastfilm) som jag satt på glasdörrarna på skåpet. Ser från vissa vinklar ut som ett skirt spetstyg!

Jo sa...

Hear, hear! Inget att tillägga, förutom att jag håller med totalt! Jag vill inte ha kall höst! Jag vill inte ha blåsig höst! Just nu blåser det nästan storm härute på ön, så vi kan inte åka till fastlandet med skräp och vi kan inte heller elda upp annat skräp på grund av den där förbaskade blåsten. På fredag ska det mojna en kvart typ, så vi får väl se om vi hinner köra något skräp. Suck! Var är sommaren!!!?

Viveka i Bläckhornet sa...

YES...jag är på direkt!
För mig får det vara sommar året om, livet ut. Jag älskar den. Då finns alla möjligheter till allting. När vintern är här känns dagarna så korta och alltid är det kallt...brrr.

Kram Viveka

Livet på Berget sa...

Fast de där tända ljusen var väl mysiga och dessutom jätte fina. Klart man får vara negativ...men om du tar dig glögg varje kväll medans du sitter under filten så blir det väl liiite mysigare ialla fall:).
Må gott!
Kram
/Sara

Sari sa...

Oj, inte kunde jag ana att du mår SÅÅ dåligt av höst och vinter! Så länge solen skiner och vi slipper regn och rusk, så står jag ut med dessa årstider. Idag har vi en härlig höstdag och då känns det på en gång lättare. November och januari skulle vi kunna hoppa över!
December är mysigt med advent och jul och i februari kan man börja känna våren komma smygande!
Se till att pyssla mycket nu framöver för att mota bort de ruskiga höstkänslorna! (Men det gör du ju redan!!)
Ha det bra! Kram Sari

rustik charm sa...

Usch vad jobbigt det måste vara för dig. Själv brukar jag bli enormt deppig kring nov(utom förra året då vi gifte oss)och det är nåt jag inte ser framemot.
Håll ut, och pyssla på!
Kramar Kristina

Nyanser av vitt sa...

Bara att bita ihop fröken Fräken. Du får pyssla ännu mer än vad du redan gör ( går det förresten?)
Åka till värmen nu var en hit. Rekommenderas!
Sköt om dig nu
Kram Agneta

S o F sa...

Förlåt att jag skrattar! :)

Men tänk så totalt olika vi människor känner och tycker inför samma sak.
Jag känner flera stycken närstående som har det ungefär ungefär som du när det gäller hösten, men inte jag inte... ;)

Jag myyyyser hela tiden. Här är ett strålande höstsolskensväder idag, och ett par minus och jag har traskat runt i naturen i 75 minuter.

Dina ljuslyktebilder sprider i alla fall en fin stämning. :)

Ha det gott (trots årstiden)!

Grodmamman sa...

Ljusbrickan ser himla mysig ut!
Vad olika vi är, jag gillar den här årstiden när man får kura in sig lite och tända en massa ljus. Ja, om vi bortser från oktober då!:) Fast här är det snarare så att jag inte gillar vintrar utan snö. Och det är ju inte alltid vi har lyckan att vi får en massa snö!:)
Kram

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Vilket hotell i tällberg ska du på då? jag har jobbat där förut men är inte kvar längre! Dalahästar finns det ju gott om men obehandlade kan jag bara komma på nusnäs där dom kommer ifrån! Ligger ca en halvtimme ifrån tällberg med bil! Skarp är absolut värd ett besök, sen lantliv i leksand! Tällberg har ju oxå lite småbutiker!

Hoppas du får det mysigt, kramar!

Anne sa...

Stackars dig som är så osams med hösten - jag lider med dig då jag läser!

Jag har omfamnat hösten jag, trots att jag fryser ända in i märgen och är som en isglass hela hösten och vintern så tycker jag ändå att det är mysigt....

Vilka tokfina kuddar du sytt, den mörka kudden med spetsdetaljerna blev jag förälskad i på stört!
Vad du är duktig!

Anonym sa...

Jag förstår dig helt, har funderat på att gå i ide och återkomma vid vårdagjämning i mars, när ljuset o
våren tar över. Inte hjälper ljus, filtar och varma drycker, men de lindrar.
Maria

Vårt hem på landet sa...

Bara 27 veckor*suck*, den som väntar på något gott...

Jag har suttit och frusit på en gräsklippare nu i tre dagar. Det går inte att förneka längre att det har blivit höst!

Sigrid sa...

I do agree. No more to say, det finns bild på bloggen på två till som håller med dig idag!

Kramar
Sigrid

Anna-Malin sa...

En tröst i mörkret kan vara att det är L I K A "illa" här i söder också... Kallt (jag har aldrig frusit så mycket sen jag flyttade hit...) Blåsten, och det eviga grå och regniga. Jag älskar den norrländska hösten jag, mer än den skånska, här blir det aldrig heller någon riktig vinter...
Hösten är ändå en av mina favorit årstider. För när solen skiner på de vackra, färggranna löven då blir jag lycklig... =)

Vem är jag.. sa...

Hej
vad härligt det låter det är precis det jag försöker att göra ta in hösten till mkina sinnen,
Ovh vilken fin bricka med ljus

kram lisa

Liljas Corner sa...

Inte är det roligt inte, om man inte gillar hösten och vintern... Du får ta och skaffa en massa sol-lampor som du släpar med dig överallt. Men det hjälper ju inte mycket mot kylan...

Fröken Råsmart sa...

Haha,det skulle väl se ut det, ligga under en filt och mysa på jobbet. Kanske man skulle testa det?

Jag gillar hösten, men det är så tråkigt när löven faller och det bara blir mörkt, mörkt och mörkt.

Kicki sa...

Hejsan på Dig
Ja inte är det skoj inte. Jag kan skippa både November och Januari i alla fall...lätt!
Men Du har gjort det väldigt mysigt med ljus i alla fall.
Jag gillar verkligen att läsa Din blogg. Du har humor och är väldigt duktig på att skriva.
Ha det Gott
Kicki

Jenny sa...

Hej Fröken!

Håller med dig, visst hade det varit skönt om nästa års barfotadagar redan var här;)

Du kanske ska boka en Thailandsresa tills i februari då det är som allra mörkast o tråkigast här i Svedala..

Kram Jenny

Vitt för själen sa...

Håller med FULLT UT!
Usch & fy..vill ha sommar!!
/Sophia

femtiovitakvadrat sa...

ja tänk att det kan finnas så många nyanser av vitt... tycker du kämpar på bra i höstrusket, själv älskar jag hösten! ända fram till favorit vintermånaden december men januari februari däremot... fy vilka tråkiga månader... då är det för sjutton bara kallt, mörkt och grått... sällan snö här i sthlm i alla fall, mest slask och is... det kan vi stryka ur kalendern tycker jag..

håll ut!

kraam Patricia

Livet på Berget sa...

Du e välkommen till Luleå och gå på containerletar prommenad med mig och goa Sari. Vi har fyndat endel på våra prommisrundor. En gång bar vi en stor tvättkorg i 8 km:). Om man ändå går förbi dessa containrar kan man ju lika gärna kolla lite i dem:).
Må gott!
Kram
/Sara

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs...känner såå igen dina känslor!!!! älskar ju värmen..men än så länge har det gått bra..värre när träden blir kala o alla löv försvunnit..Då kryper mamma millan in i ide!!!
~~Go Kväll ♥ Mamma Millan~~

Kaylovesvintage sa...

looks cozy

Monkan sa...

Om man är trött på morronen, som jag är, så kan man tänka att oj vad fint det var i morse med suuuperstora snöflingor som dalade (vräkte) ner från himlen. Men när man sen klev av bussen vid Centralen och skulle gå 30 vindpinade meter för att komma in i värmen (för att åka ner på lika blåsig perrong) DÅ har man kvicknat till och kommit på att visst ja, de där plusgraderna på termometern hemma var inte många. Hur kunde jag ens fundera på att ta kjol på mig, tur jag inte gjorde det, duntäcke hade varit mer passande. Ja jag vet, inget minus framför siffrorna på termometern som du har men det är kallt. Måste se till att vara vaknare på morronen annars kan det tänkas att jag ändå går ut till bussen klädd i det ena eller det andra. På nåt sätt hoppas jag nog ändå att det blir kjol och inte duntäcke, annars kan det tänkas att de grannar som ser mig... fortsättningsvis kommer att gå långa omvägar för att undvika mig.

Trötthet och pyssel är nog inte bästa kombinationen, eller skulle du t.ex istället för en bok att läsa innan du somnar kunna ta med symaskinen i sängen? Nä, det är nog bäst att du tar sakerna en i taget, först sy, sen sova, som du verkar ha gjort med de nya fina kuddarna.

Virkning däremot skulle möjligen kunna fungera i vertikalläge men, utan att det nämns så får jag en känsla av att det inte är Fröken som hållt i "virkpinnen"? Mycket fina spetsar och den smala och den till höger är ju såna där jobbiga... som virkas på längden så man får se till att ha lagt upp rätt antal (hur många som helst!) luftmaskor innan man kan sätta igång. De blir jag lite extra imponerade av.

Vem är jag.. sa...

Hej igen

Ja jag älska alla årstider jag tycker att det är underbart, jag är född i november, den ända tiden jag inte klarar av det ät februari...där säger jag bara fy fan...blä...!
Det är ett sätt att klara den hårda tiden , det är att försöka uppskatta saker..

kram Lisa