onsdag 28 oktober 2009

Kill your darlings?

Inspiration ena dagen, förvirrad andra dagen. Hur snabbt kan det svänga egentligen?

Igår kom lampan upp i sovrummet ovanför mitt pysselbord. Snyggt tänkte jag, och än snyggare om man flyttar runt på lite grejer. Tre timmar senasre visste jag varken ut eller in längre. Lampan var fortfarande snygg, men det var fel på allt runt omkring.

Då är det lika bra att gå och sätta sig i soffan, se en film och vänta på bättre tider. Kanske passa på att beundra sin mässingsljusstakesamling? Den växte med två till i lördags. Sedan fotot togs har de hunnit bli vita också.





22 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Usch ja, sånt där är jobbigt!
När man tror man vet exakt hur det ska vara och så blir det inte så ändå och så flyttar man på hundra grejer och allt blir bara stökigt... Mitt problem är att jag har så många favoritsaker som jag vill ha framme och får inte dom bra placerade.

Grodmamman sa...

Hoppas att du har kommit fram till någon lösning!:) Här är det allmänt kaos så jag vet inte ens var jag ska börja!:)
Snygga ljusstakar du har också, häftigt det blir med så många på samma ställe!
Kram

blomsterboden i skanör marie sa...

Jättefina ljusstakar, har du målat dom vita??? Vad har du andvänt för färg???
hoppas om möbleringen löser sig idag:-)

Kramkram marie

Josefine sa...

Oj så fina ljusstakar, imponerande samling!

Josefine- At home

Viveka i Bläckhornet sa...

Så himla snyggt den blev med ljusstakarna. Har du sprayat alla vita?

Ja ibland får man inte till det i verkligheten som man har i tanken. Men det kommer.


Kram Viveka

Signe 1 sa...

Superfina ljusstakar du visar, såg väldigt 'mäktigt' och vackert ut:-). Du kommer snart på nåt bra, det brukar du ju göra!!:-) Må gott!

sara på hedepipan sa...

Aldrig tänkt att de går att göra vita, det går altså!
Ska nog ta fram dom.
kram sara

MITT VITA HUS sa...

jättefina:) Härlig blandning av färgerna! Ha en fin dag! Kram Mia

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja du, det är verkligen inte alltid lätt. Har du kommit på vad det är som är fel? Själv går jag förbi mitt draperi och funderar...men som du skrev, kanske är det typsnittet. Möjligen tillsammans med den väldigt svarta färgen. Det känns liksom lite för hårt. Får väl se vad jag finner för lösning. Men något måste jag finna på, för det irriterar ju mig! :-)

Ljusstakarna dina är verkligen läckra. Blir så maffig känsla när det är så många samlade. Kanske skulle man låta sig inspireras och köpa på sig några själv. De brukar kosta löjligt lite på loppis.

Förresten blev det beslutat om en helg i Stockholm för mig i februari. Härligt! Maken ska på konsert och jag följer självklart med. Inte på konserten dock... ;-)

Lycka till med ditt funderande!

Vit som snö sa...

Vilken snygg samling du har!
Det bästa är ju att mässing brukar vara superbilligt på loppis!
Hoppas inspirationen återvänder, jobbigt när det låser sej så.
Kram Cilla

mo sa...

Tjenare där flitigaste bloggaren...Hujedamej så mycket fint jag har missat...Lampan med den där coola sladden ser ju hur fin ut som helst...O alla dina ljusstakar lyser upp så fint. Nu när det mörknar relativt tidigt så är det ju så mysigt att tända ljus igen, ja efter sommaren då det inte blir så mycket av det....

Nej inte behöver du gå på något gym precis, kan tänka mig att det blir en del släpande på alla fina fynd du lyckas med, kul....(fin figur får du på köpet...hihi, det är det jag ska pyssla med istället för att promenara o gå på step up...)

Hoppas allt är bra med dig, o vilka härliga julbilder du visar...snyggt med vitt, tycker även jag som älskar rött till julen, kramar på dig

Sanna sa...

Vilka fina julbilder du visar. Så fint det ser ut med alla ljusstakarna!Hoppas du blir nöjd med dom nya lamporna.
Kram Sanna

Lyktor och Tyg sa...

Så tråkigt, antagligen är det något som du tycker saknas i sovrummet.

Ljusstakarna är jättefina.
kram Kristina

Jo sa...

Det där känner jag igen! Det är nog bara att göra precis som du skrev, ta en paus, så kanske det faller på plats av sig självt. Hur det ska vara alltså, sakerna flyttar sig nog inte av sig själva :)
Själv är jag inne i en väldigt förvirrad inspirationsperiod. Jag har massa bra tankar, men får inget ur händerna. Lite väl trött i huvudet kanske?

Sari sa...

Vacker samling ljusstakar!!
Vad jobbigt det är när man vill något, men ändå blir det inte som man vill.... Och när man inte kommer på vad det är som gör att det inte blir som man vill.. Oj, nu blev det virrigt med alla ord hit och dit...
Nåja..
Ha det så bra! Hoppas sakerna hamnar på bra ställen till slut!
Kram Sari

spunkan sa...

Mmmm vet exakt vad du menar ibland e det bara så att vad man än gör så blir det galet...inte bra...när jag märker att jag har en sån dag...då passar jag på att dammtorka lite ..eller nåt annat skoj ;)
mhv spunkan

Bella sa...

Så fina dina ljusstakar är!!! Så pysslig och så mycket bra ideér som du har så måste även du få en "svacka" ibland och klura lite på hur du vill ha de, du gör helt rätt i att göra något helt annat en stund :)

Ja, hur Katerina Janouch kan skriva så många böcker och krönikor och allt annat hon gör det begriper då inte jag, dygnet borde ju ha 24 timmar även för henne... Hmmm

Ha det gott

Kramar Bella

Livet på Berget sa...

Hihi jag har samma dilemma och det bara för att jag köpte en ny grej. Det renderade i en massiv omflytt och nu är det inte riktigt bra. Trött, får ta det imorgon:). Fina ljusstakar!
Kram
/Sara

Levindas Värld sa...

Hej!

Nämen hr du också fyndat mässingsljusstakar!! Det har jag med, har fyndmt 4 st vanliga och en väggljusstake med plats för 2 ljus. Tror de ska få bli vita allihopa, en del av min samling har redan blitt vita :)

Supersnyggt!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vad fiffigt att måla dem vita, det blev verkligen skillnad. Nu kanske jag tar och plockar fram mässingljusstakarna som står längst in i ett skåp och ger dem en vit sprayning. Tack för tipset!

Kram från Eva

millandante sa...

Känner igen det där... jobbigt! Höll på lääänge i köket igår...
Kram

Ida sa...

Vilken samling! Är alla vita nu? Anledningen till att jag frågar är att jag har en sådan som inte är sprayad och som syns mest i bild på den förstorade bilden. Finns den kvar omålad kan jag tänka mig att köpa den av dig!!
Håller tummarna...
Kram Ida