tisdag 13 oktober 2009

När är allt man vill är att få ha semester

Idag är en sådan dag då man börjar räkna sina semesterdagar, övertidstimmar och antal dagar som är kvar till julledigheten. Och finner att de två första är alldeles för få, och den sistnämnda är alldeles för långt borta... suuuuck!
Hösttröttheten har slagit till precis samtidigt som om man har kommit in i ett pysselstim. Så man har massor med idéer, men vill helst gå och lägga sig. Svårkombinerat det där..

I helgen syddes det ett antal beige och bruna kuddar till sovrummet samt en ny gardin. Ja, jag vet, det var alldeles nyss som jag propagerade för att använda gamla lakan till sovrumsgardiner och visade upp det. Men får man en idé så får man.
Här är iaf kuddarna. Både randiga bolsterkuddar och linnekudde med olika gamla spetsar som jag sytt på. Det bruna kändes väldigt mysigt ihop med det vita i sovrummet.



31 kommentarer:

Linruz sa...

Ja vad är det med semsterdagar??? De försvinner som vatten i en sil...
Kram Lina

Helena Dovier sa...

Ja, alltså det där med hur långt det är kvar till jul är ju något av det mest deprimerande man kan tänka på vid den här tiden på året... Men du är inte är ensam om att tänka i de banorna - här finns till exempel en till. Lite KBT skulle nog göra susen :-).

Kram från Helena

Hannis sa...

Du måste ha ett tålamod som är enormt!
Att knåpa dit spetsen är sånt som brukar få mig att explodera i atomer!!

I morse var jag beredd på att krypa tillbaka i sängen och kika fram i vår.
Det snöade....
Förvisso blötsnö men ändå!

Ulrika sa...

Håller med fullt ut...precis så känns det!
Underbara kuddbilder och du har en jättehärlig blogg jag gillar skarpt :-)

Kram från Ulrika i Sandviken

Anonym sa...

Du gör så mycket underbart!

Kram

annika sa...

Klart att du ska förändra lite. Vad ska du annars göra med din energi? Kuddarna är jättefina.
annika

Hannasvirrvarr sa...

Mysiga kuddar och fina mönster på spetsen!

Det är inte lätt det där med tröttheten. Man blir ju tröttare när man får mindre ljus. Själv var jag hemma från jobbet igår eftersom jag hade jobbat intensivt hela helgen och kände mig lite krasslig dessutom. Tänkte på söndagen att jag får tid till att städa och pyssla men nej nej, jag orkade inget annat än vila och sova hela dagen.

Önskar dig lite extra krafter!
Kram Hanna

Cathrin sa...

Så fina kuddar! De skulle få flytta in hos mig omedelbums. För inte har jag tålamod att skapa dem i alla fall. Nu har det blivit riktigt kallt här i Skåne också och tyvärr känns det väl som om man skulle vilja gå i ide och inte komma fram förrän i april igen... Har inga peppande ord att komma med (tror man inte på dem själv blir det ju inge bra... :) )

Ha i alla fall en bra riktigt bra dag!
Hälsningar
Cathrin

Ett hus i vitt sa...

Åh jättefina kuddar! Känner igen det där med tiden... Man skulle kona sig själv där den ena fick sköta städing, handling och sånt medan den andra fick pyssla och blogga :-). Kram, Anette

Pysselpralinen sa...

Åh hej!!
Ja, det där var ett sånt där hurtigt hejjarop som på något sätt ska ge dig kraft och energi att ta dig igenom hösttröttheten.
Funkade det?

Nähä?! ja, det var ju mycket märkligt..?

Kudden med olika spetsar var ju verkligen lyckad! Du är bra på det där med spets. Det är inte jag. Jag letar för tillfället efter en lagom "hålig" spets att använda till ett litet pyssel men än så länge har jakten inte gett något resultat.

Och vad gör jag då? Gissa två gånger. Jo jag ägnar mig åt min nyfunna hobby "att sprida ut en massa träsaker på vardagsrumsgolvet och måla dem vita". För att jag ska få någon ordning på köket som för tillfället är alldeles för stökigt rent material och färgmässigt för min smak måste jag måla billiga IKEA-byrån vit. Och tavellisterna också såklart.

Sen har jag ägnat mig åt lite sprejmålning, hängandes halvägs ut från den franska balkongen. Undrar om det gör något att huset blir lite prickigt?

Jo sa...

Hösttrötthet känner jag igen! Min sambo är den raraste som finns som låter mig sova läääänge på morgnarna härute och dessutom låter mig sitta och surfa/pyssla i soffan så länge jag vill för att vila upp mig. Nu såhär ett par dagar in i ledigheten börjar jag vilja greja lite större, så nu ska vi sätta upp gipsskivor i taket i sovrummet (hela dagen igår bar vi iofs byggmaterial som vi handlat inne i lilla byn). Men man behöver vila upp sig ibland, helt klart! Jag lär vara grymt avis på dig i jul när du är ledig!

Dina kuddar är jättefina! Jag blir så sugen på att sy kuddar jämt när jag är inne här hos dig! Fast det känns lite konstigt att sy kuddar istället för att sätta upp tak, så jag får avvakta med kuddarna... :)

millandante sa...

Piffande och puffande är perfekt sysselsättning i dessa tider!
Kanonfina kuddar!!!
Så mysigt det lät med skogspromenad... ska ta mig ut i helgen!
Vi får se det såhär; för varje dag kommer vi ett steg närmare våren!!
Kram

Madeleine Berglund sa...

Du är klockren, alldeles fenomenal fröken!!! Tänk för att jag tycker det. ;) Kram Madeleine

Nyanser av vitt sa...

Fina kuddar du sytt. Jag köpte linnetyg häromdagen men just nu bara målar jag.
Jul ja...jag har ta mig tusan ingen semester kvar nu efter Cypern :O( ynka 3 dagar och det kommer man inte långt med.
kram Agneta

Anna-Malin sa...

Superfina kuddar!!!
Hur hinner du med allt, du pyssliga?!

Ha det gott!

Nettan sa...

Märks då inte att du är hösttrött!! Här blomstrar kreativiteten som alltid! Massa fint du visat på sistonde..som vanligt!
Kraam Nettan

Mari sa...

Julledigt va är det för nåt?

Ska jobba hela julen tänkte jag för vi får dela upp det så men för mej kvittar det för jag har ju lite ledigt i veckorna oftast.

Snygga kuddar du fått till som vanligt.

Visst är man hösttrött men tycker äntligen att det börjar gå över tack o lov.

Snart kommer dottern och då ska vi upp på vinden o röja i god tid inför loppisen.

Ha det så gott!

Grodmamman sa...

Och här är en som har ett lyxproblem! Hade så mycket komp efter min högskolekurs i våras att jag bara tog ut 10 dagars semester i sommar. Detta innebär att jag måste ta ut ytterligare 10 dagar innan nyår. Måste bara bestämma när och det är inte så lätt när man hade tänkt att spara dem. När jag läser ditt inlägg så är jag dock mycket glad över detta lyxproblem, känner lite som du!:)
Jätte fina kuddar du har sytt.
Kram

Tulipa sa...

Ingen kan säga att du inte är flitig med symaskinen!!!

Ännu fler fina skapelser!

Sari sa...

Jag brukar tycka att det är ganska mysigt med jul, men i år längtar jag inte dit.... Dagarna och veckorna bara rullar iväg och julen kommer smygande allt närmare och närmare... Jag ska nämligen börja jobba efter jul efter en lång, lång föräldraledighet... Då kommer jag att få ännu mindre tid till allt annat jag vill göra..

Underbara kuddar! Fint med spets!
Ha det bra! /Sari

Hanna sa...

Fina bilder!
Ha en bra kväll!
Kram
Hanna

Lyktor och Tyg sa...

härliga kuddar! Mina ideer har fastnat i hjärnkrumelurerna just nu.
kram Kristina

blomsterboden i skanör marie sa...

Kan varmt rekomendera en semester, har precis kommit hem från en vecka på rhodos, fantastiskt härligt.
Måste bara berömma din vackra kuddar, bra jobbat.

Kramkram marie

Liljas Corner sa...

Jag har också räknat och räknat men, nej, mina semesterdagar räcker inte till för att ha höstlov...
Hihi, mysigt är inte ett ord man ser ofta på din blogg! Men kuddarna ÄR mysiga!

Engelska Villan sa...

Superfina kuddar! Tänk vad mycket fint man kan göra med spets! Jag älskar din vita spetstavla! Fast jag tror inte att duken är virkad (säger den självutnämda virkexperten, hrm...) knypplad kanske????? Jaja, superfin var tavlan i alla fall!! Så snygg att jag ska kolla själv efter små spetsdukar framöver :)
Kram kram Anna

sara på hedepipan sa...

Tänk om jag kunde ta mig i kragen och sy, det blir ju bra, ialla fall för dig.
Kram sara

Livet på Berget sa...

Jätte snyggt! Beundranvärt hantverk du visar. Är avis:).
Må gott!
Kram
/Sara

Femtio vita kvadrat... sa...

Ååååhhh blev helt kär i den blå-gråa kudden med spetsen på, Verkligen jäättefiiin!!!

Kram Patricia

Stjärnor & Champagne sa...

Semester ja...Ja det skulle verkligen vara skönt. Vilka fina kuddar du har sytt pysselfia, suck nu får jag ännu mer dåligt samvete att jag har 2 blommiga och 2 randiga att sy.
Kram Anne

Kicki sa...

Jättefina kuddar.
Himmel vilken energi Du har.
Känner igen mig i Dig med alla dessa paralella projekt. Det går liksom inte att börja med en grej och göra den klar, nästa dag vill man börja med något annat.
Du är HÄRLIGT INSPIRERANDE!!!
Tack för det-det är vad man behöver i höstmörkret.
Kram
Kicki

Bella sa...

Nog har hösttröttheten slagit till... Satt idag också och önskade att jag visste att jag imorgon skulle sätt mig på ett plan till solen och värmen, det är mörkt och kallt och höst... :(

Men det är väl bara att försöka hålla humöret uppe och tiden går ju faktiskt ganska fort och snart börjar det ljusna igen och värmen är här igen... Positivt tänkande :)

Kramar Bella