söndag 27 juni 2010

Balkongläge

Ute på min balkong sitter jag alldeles för sällan.

Det kan bero på flera saker; den har bara sol på morgonen och förmiddagen. Morgonsol häruppe innebär iofs att solen lyser redan från ett på natten - men ärligt talat hur ofta vill man sitta ute och sola den tiden?..
Dessutom flyttar jag under sommaren ut alla mina krukväxter plus att jag har alla sommarblommor där, så det blir lätt lite trångt.. men fint!

Jag har till slut accepterat att balkongen har betonggolv och att räcket är i plåt, så jag kör på den ruffare stilen här ute: krukor i plåt, betong och terracotta, gamla korgar och väderbitna möbler.


En glimt av min balkong. Plåtlådan blev än snyggare när den fick stå ute i regnet!

Jo, så finns det en liten anledning till att jag inte sitter här så ofta. Jag har alldeles för mycket pyssel på gång för att slå mig till ro...

7 kommentarer:

Hannis sa...

Jag gillar det ruffa och väderbitna!
Och är det fullt så kan man ju alltid stå där och se intressant ut en stund=))

Tror du jag har nedräkning nu??
Känns som att kroppen tagit semester en vecka för tidigt.

Va??!!Hjulade du inte?
Det var jag övertygad om, men att skrämma slag på en kollega räcker långt det med*garvar*

Grodmamman sa...

Kan tänka mig att det är det sistnämnda som är den största anledningen till att du sällan sitter på balkongen!:)
Vi har nu suttit på vår altan och ätit frukost, lunch och kvällsmat i helgen, helt ljuvligt.
Och idag fick jag fram en ny bok om virkning, så nu är jag sugen på att virka igen!:)
Kram

Millas hem sa...

Underbara bilder!!!

Kraaam

Nilla Q sa...

Både av bilderna och din beskrivning att döma låter det som om du har en riktigt fin balkong! Kanske dags att sätta sig ner en stund och njuta av den..!;)

Kram Pernilla

♥ cloudberrie ♥ sa...

Det är sån avkoppling att kika in hos dig och "läsa/kika ikapp". Du bjuder verkligen på så mycket vackert och ger mej sån inspiration.

Kram från Eva

Monkan sa...

Att ha en balkong och inte sitta på den, ständigt, snudd på olagligt ju! Jag lider enormt av att inte ha balkong, när det dessutom inte går att vara på vår gård eftersom den är liten och kall som ett kylskåp... Ja hej förresten :-) jag har visst hittat tillbaks till bloggvärlden. Underbara bilder från din balkong, jag kanske ska printa ut och klistra upp på mina fönster och sen låtsas att jag har en balkong utanför :-)

Morronsol, frukost på balkongen, skulle en dag kunna börja bättre än så?! Fast det är klart, då skulle jag inte kunna lämna hemmet och gå till jobbet på morronen...

Åh, är allra sötaste jycken på besök :-) Men gillar vinter?! Ofattbart.

Självklart ska man införskaffa alla tänkbara tyger man kan få tag på och vill ha :-) Ren terapi för själen. Längtar hem till mitt tygskåp nu, och allt annat hemma, sitter på ett tåg som står stilla, 4 1/2 timme försenat redan och mer lär det bli innan vi är framme...

Gilla Yoga sa...

Fniss, du får ta med dig pysslet ut på förmiddagen och få både pysseltid och sol samtidigt. Tänk att livet har alldeles för få timmar för att hinna med allt roligt, spännade och härligt man vill. Fram för mer pysseltid!!!