tisdag 29 juni 2010

Back to beige

Nej, nu har ni, och jag, plågats länge nog av de glassiga rosa nyanserna i förra inlägget!
Det är inte så att jag avskyr rosa, men just denna nyans blev inte vacker, och den passade verkligen inte på ramar. Alla färger gör sig inte på alla saker, och alla färger passar inte heller ihop, vad Tricia Guild än säger.

Men det ljusrosa klavertrampet vägde jag upp med en synnerligen trevlig första semesterdag igår!
Loppisfynd i form av tapeter och skålar, ny frisyr tack vare ett spontant infall, firande av semester på restaurang, började virka en ny matta, råkade köpa lite mer tyg på Åhlens tygrea (Hysch! Säg inget!), premiärstekte amerikanska plättar och jagade ljusgrå färg (har någon en bra färgkod för "gustaviansk grå" att tipsa mig om??)

Jepp, semester är en fantastisk uppfinning!
En av tiokronorstapeterna som fick följa med hem igår. Undras om jag inte ska klä in lite lådor med den?

12 kommentarer:

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Ha en UNDERBAR semesterdag! Och hoppas att du hittar "rätt" nyans:)

Kram Izabell

Karin - Mina Rum sa...

Nej, Tricia Guild är helt ute och cyklar. Alla färger passar inte alls ihop. (Hennes tapeter är tydliga bevis på det).
Nice med semester va? Speciellt när man får så mycket gjort. Själv ska jag ut och svettas i solskenet, ska flytta två komposter. Puh!
Ha det gott. Kram!

Livet på Berget sa...

Härligt att första dagen blev succé! Fia fynd!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Kristin sa...

Hej du, gud så skönt med semester. Här jobbas det på i värmen... fast idag ska jag ut med några på jobbet och åka flotte på insjö och äta gott, det är inte helt fel!

Jag har inga färgkoder till dig men jag gillar två nyanser som Alcro har, den ena heter Kobbe. Den har vi i vårt kök och på vår veranda (sök på min blogg efter dessa etiketter så ser du hur den ser ut i verkligheten). Sedan finns det en vackert ljust, ljust grå färg som heter Duva. Underbar! Har målat ett skåp i det och jag älskar skåpet nu!!!! Så gå till en Alcroåterförsäljare och kolla in dessa färger, är mitt tips! :-) Båda två färgerna är varma grå färger, dvs drar snarare åt gult än åt blått.

Grodmamman sa...

Härliga, men annorlunda semesterdagar mot mig! Här har det badats och solats istället, men jag längtar efter att få tid att gå på stan och fixa nytt tyg till gardiner i köket och jag vill fixa lite garn så att jag kan virka lite igen. Inte lätt dock då jag är ledig själv med barnen just nu och de vill iväg och bada. Men blir det en dag med sämre väder, då...
Kram

Unknown sa...

Åhh så mange hyggelige ting du når i din ferie:) Angående hyldeblomst så har du helt rett - det er fläder. Så helt dårlig til botanik er du da slet ikke:) Hyg dig videre! Knus; Heidi

homebylina sa...

Ha en skön semester med pyssel och avkoppling! Ha det gott! Lina

MårsArt sa...

Gustaviansk grå...hmm. Lite svårt att tipsa om färg. Jag blandar nästan alltid själv med flytande pigment i t.ex vit lady(JOTUN)då styr jag själv hur mättad färgen blir. Man får vara försiktig då man blandar i pigmentet- färgen blir mörkare när den torkat. Jag brukar alltid blanda i en glasburk så att jag har koll. Grön umbra ger en varm grå färg som jag tycker om. Alcro och Lady har många färdigblandade färger också. Ta hem en massa färgprover och jämför. De går mot lila, gult, rött, grönt, blått...osv. Äggoljetempera är ju underbart att måla med-har lite längre torktid, men ger en sidenlyster och är hållbar.
Till någon hjälp???
Agneta

Loella sa...

Din första semesterdag verkar ha varit en ren energiinjektionsspruta! :)

Njut och ha det gott....
Färger kommer och går, men vitt det består :)

Kram Loella

Helen sa...

Låter som en underbar semesterdag, längtar till de lata, slappa dagarna som man helt bestämmer över själv (ja tillsammans med resten av familjen då)

Nyanser av vitt sa...

Du är bara för rolig fröken men jag ger dig rätt i det där med allt rosa. Tänk att du köpt ännu mer tyg....
Sköt om dig

Vitt och Blått sa...

Första dagen av semestern är invigd - härligt! Tänk om du har den där farten heeela semestern! Herre gud vad du hunnit med på en dag! :) Har Åhléns rea nu? Tyg? Hihi, jag köpte två olika tyger igår, tror vi är lite lika där - tygomaner! :) Ha en skön semester och en bra dag - kram E