lördag 7 maj 2011

Det är inte dags för ättestupan än

Igår gjorde jag ett försök att se "Twilight". Trots att jag borde veta bättre.

Herreminje vad jag kände mig vuxen och ålderdomlig! Ja, bara det faktum att jag använder ett sådant ord som herreminje avslöjar ju mig direkt. Eller min vägran att använda talspråk när jag skriver (det heter inte "våran gård", "eran bil" eller "vårat barn", det heter vår gård, er bil eller vårt barn)

Men samtidigt som jag kände mig gammal när jag inte förstod mig på all tonårsdramatik där allt går i svart eller vitt, hormonerna löper amok och alla går och plutar med läpparna, så kändes det rätt skönt.

Man har faktiskt lite mer koll på livet och vem man är nu. När man är ung tror man att man vet allt, när man blir äldre vet man att det inte är så. Allt är inte så draaaamatiskt hela tiden, det är inte nu eller aldrig som gäller och det finns andra personer i världen utöver en själv.

Och det bästa av allt med att bli lite äldre.
Man känner sig inte ett dugg gammal inombords, egentligen.
Bara bättre.

Gissa om jag kände mig som åtta år igen, när jag på Coop såg en hel vägg fylld av produkter från Blåvitt! Någon form av jubileumssatsning. Det här är en snygg grafisk profil på ett varumärke, till skillnad från de varumärken som Coop tar fram nu. Jag vägrar köpa något med den hemska Coop Extra-loggan på..

15 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag är nog äldre än dig då, för jag gjorde inte ens ett försök att titta på den filmen!;)
Håller med dig angående etiketten.
Hoppas att du har en skön helg!
Kram

Coastline sa...

Åh, vad jag känner igen mig i det där språk-petandet. Är själv en verkligt jobbig och snobbig språk-polis :-)
Bland det värsta man kan höra är när "egentligen" misshandlas till "ijenkligen". Huvva.....ryser....
Fräsch, ren och vacker i sin enkelhet den där Coop-etiketten.
Ha en go' helg!
//L

Anonym sa...

Och jag är så gammal så jag var med när dessa produkter lanserades. Jag hade blandannat VYKORT kvar ganska länge. Såg idag en del nya produkter men tacka vet jag de gamla. Nostalgi, nostalgi. Och jag är också så gammal att jag är språkpolis.
Trevlig helg
Gun-Britt
fd Lulebo

Fröken C sa...

Gillar oxå Blåvitts logga:)Enkel o snygg!!!
Mer av den vill jag ha i butiken!

Ha det fint!
Kram C

Helena sa...

Kommer o tänka på när jag som snart skulle fylla 30 gjorde en pytteliten tatuering på vaden.En grannpojke såg den en dag
o sa:har DU en tatuering!?
jag:ja lite stolt sådär :-)
han:men du,du är ju så 'old'...
Japp där satt den ;-)
KRAM från mig!

Smultron på ett strå sa...

Döttrarna har försökt få mej att se den ett antal gånger, har gjort några halvhjärtade försök. Håller med dej om att det är skönt att inte vara tonåring, utan ha landat i sej själv på nåt sätt... När det gäller irritationen kan jag bara säga - vet precis hur det är. Den enda sak jag har kommit på att det beror på är att det är vår, eftersom denna rastlöshet och irritation återkommer vid ungefär samma tid varje år. Och det är helt irrationellt eftersom det är fullständigt underbart att det är vår. Jag fattar inget!?!?//kram maria

LissenTo sa...

Herriminje vad jag känner igen mej :-)

Skönt att man inte ser allt i svart eller vitt, lite klokare blir man allt, med åldern.

Kram

Unknown sa...

Hej

Ja den loggan kommar man i håg..

Ha en underbar söndag.
Kram

Tulipa sa...

Nej jag tittade inte heller på filmen....tur verkar det som!

De där etiketterna blir man ju helt nostalgisk av, har inte sett dem på vårt Coop, får nog kolla nästa gång...Känns som man var barn igen när man ser dem!

Systrarna Hjertén sa...

Verkligen träffande! Uuuuhh, jag får rysningar när jag tänker tillbaka på tonårstiden och all "dramatik"...

Twilight har jag inte ens tänkt titta på, misstänkte redan att jag nog inte tillhörde målgruppen. Nu har jag fått det bekräftat, bra!

Verklig nostalgi där, men blå-vitt burken!!

Trevlig Söndag!

Mjuka sa...

Älskar etiketten, så nostalgiskt!
HA EN SKÖN SÖNDAG!
kram M

Jo sa...

Jag tittade på den och tyckte att den var ganska bra, till skillnad från alla andra filmer om tonårskärlek idag. Fast jag var ganska glad att jag inte är tonåring längre och rätt långt från det där överdramatiska. Det där just NU har jag dock kvar, men idag gäller det främst projekt jag kommer på eller att jag vill ha ny bil NU. ;)

Cooploggan är snygg, hoppas att den stannar permanent!
Jag ska hålla utkik efter pelargon till dig idag, kom inte iväg så långt igår!

Ulle sa...

Vilken nostalgitripp!!! Har saknat Blåvitt produkterna!! Visste inte att de var tillbaks. Mitt första arbete var i Konsum butiken hemmavid. Så det blev många Blåvita produkter i skåpen när jag flyttade till min första lägenhet:) I min värld heter det dock Konsum i blå färg.
Tack vare dig får det nu bli en sväng till Coop(B&W) och köpa lite nostalgiprodukter.
Kram & njut i solen

Jessica sa...

Wow, Konsum från sin bästa sida! Jag minns att de hade två paketglassorter att välja på: Honungsmelon (som var supergod men som mamma aldrig ville köpa) och vanilj (som mamma dock köpte och serverade med konserverad fruktcocktail). Ser gärna dessa enkla tryck och förpackningar igen på hyllorna:-)

Anonym sa...

Ååå måste till Konsum (vägrar säga Coop) och köpa hem lite barndom igen! Här är man uppvuxen på blåvitt-produkter! :)

Kram