lördag 28 maj 2011

Fröken Fräken - nu även med pelargon!

När jag lyckas med gröna växter så handlar det mer om en kombination av lyckosamma omständigheter och vissa blommors okuvliga vilja till att leva, än att jag faktiskt vet vad jag håller på med.

Dock vet jag ju att en hel del trädgårdskunniga hänger här, så hur gör man när man till slut hittat en pelargonsort som inte doftar särskilt mycket (till slut! Jag tål inte doften från tex Mårbacka) och vill ha den hög och "ranglig" och utan blomning?
(tyvärr har jag redan glömt bort vad sorten heter, trots att den inköptes för ungefär en kvart sedan...)

Jo, jag vet, inte de vanligaste av frågor när det gäller pelargoner! Men jag har en vision!


Och jo, träbyttan är ett av dagens tre trevliga loppisfynd! Hällregn har ju aldrig hindrat mig från att cykla iväg på en loppisrunda förr...

14 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Alltid bra att ha en vison;) Snyggt i den gamla träbyttan. Kram Johanna

Karin A sa...

Hihi, en rätt udda vision måste jag säga men kul. Jag skulle nog ställa den inne i ett rum så att den inte får så mycket ljus. Fin bytta!

4U2 sa...

Jag är också med pelargoner ... flera småttingar som skall planteras ute idag, sticklingar jag köpte billigt och som maken undrar om vi inte skall ha blommor i år :) ;)

Unknown sa...

Udda önskemål men passade fint i trälådan :)
Kram Maria

Helena sa...

Så ger jag mig in i pelargon snacket!:-)
Den där sorten kommer göra dig glad!Finns inte en chans att den blir annat än gänglig o spretig :-)
det ser ju ut att vara en hängpelargon kanske en kaskadvariant?!Ställ den så just som möjligt efter att du planterat om den fasst det har du väl redan gjort ;-)Om du inte var så hemlig fniss skulle jag skicka ett gäng pelargon sticklingar doftfria o med garanterat spretigt växtsätt!
Finns en sort som inte blommar men den är brokbladig o ser inte ens ut som en pelargon med det var visst inte nått önskmål..
Menar du att du känner doften utan att du rör vid bladen?
KRAM från mig!

Systrarna Hjertén sa...

Hm, inga bra tips från mig. Pelargoner är knepiga typer enligt mig (har precis haft ihjäl några nyinköpta sticklingar).

Mvh
Frida

Marina sa...

Mysig och inspirerande blogg du har!
/Marina

Otaliga projekt sa...

Jag är troligtvis ute på djupt vatten nu, men friskt vågat...
Ranglig fast med "stadga" blir den mer och mer för varje år (om man lyckas övervintra den, vilket jag aldrig har klarat) men då får man inte klippa ner den för mycket, utan lämna lite...
Hoppas att du förstår vad jag menar.
Sarah

Felix sa...

Det är svårt att ta död på pelargoner. De brukar överleva det mesta, utom en vinter i förrådet helt utan vattning. Ojdå, gick vintern så fort... ;-) Rangliga kan de bli, men blommar villigt ändå!

Återigen blåsiga hälsningar
Elisabet

tinajo sa...

Härlig träbytta - den gillar jag! :-)

Pysselprinsessan sa...

Hej hopp! (Jo, jag finns här ute ibland :)

Ser ju finfin ut! Håller med tidigare skribent att det är lite likt en hängpelargon eller en kaskadpelargon. De blir båda lite hängiga i växtsättet med tiden, men de kan man ju fixa med lite stöd! :) Ang att den inte ska blomma, ta bort knopparna eftersom genom att "vika" bort dem. Dvs bryt av dem vid stjälken med pinne och allt. Och för att få dem rangliga, klipp aldrig ner den utan låt den bara växa på. Lycka till!

Kramar Pysselprinsessan

Jo sa...

Pelargoner har jag ingen koll på, men andra blommor blir ju gängliga om de inte står tillräckligt ljust. Det kanske gäller även denna? :)

Tulipa sa...

Det finns alltid två sidor av en historia...

Lika mycket som det köps blommor att uppvakta levande mammor med till Mors Dag så köps det till dem man vill minnas extra mycket den dagen...dem man vill gå till graven för att ge...

Nog många som känner precis som du inför Mors Dag...

Emelie sa...

Jättevacker. En annan bra variant är fjärilspelargoner, väldigt vackra, spretiga och gängliga och blommar inte om du ställer dem lite mörkt eller i norrfönster!