måndag 20 juni 2011

En tapetserad skohylla

Jo, det var en gång en skohylla som var vit på utsidan, och trären inuti. Så kom en Fröken Fräken med lust att tapetsera något.

Vips, eller ja vips och vips, det tog en vecka sådär, så var skohyllan inte längre trären. Jag har målat insidan i kulören Iris från Beckers, som är en rosagrå nyans. Sedan tapetserade jag själva hyllplanen i olika tapetprover från Sandbergs tapeter. Det var det som tog tid, för samtliga hyllplan hade olika mått så jag var tvungen att mäta, klippa, mäta om och klippa lite till.. Sedan har jag lackat med ett blankt lack från Panduro. Annars skulle nog inte tapeterna vara så här rena och fina länge till...


Det är dock en mardröm att fotografera i min lilla hall. Hur jag än försökte orma mig runt gick det inte att fotografera hyllan i sin helhet.

HÄR kan man se hur hyllan såg ut tidigare, och när den var vänd åt andra hållet.

15 kommentarer:

chokladblomma sa...

Oj, vilket pyssel! Men det blev en härlig skohylla!
Trist med gardinerna...
Kram

Ljuva Drömmar sa...

Förstår att det tog lite tid att få till men den som väntar på nåt snyggt...
Jag tycker även att dina nya gardiner fick en fin färg efter sin tvätt men jag förstår att du inte blev så nöjd när du ville ha dem ljusgrå.

Hoppas du får en skön vecka, kramar Maria!

Levindas Värld sa...

Vilken rolig idé! Själva hyllan ser ju perfekt ut för att ha skor i, så många bra fack. Blev ju verkligen en superfin skoförvaring :-)

Vintage House sa...

Hej
vad fin hyllan blev:)
ha en skön dag
kram
sandra

Linda-Villa Skrolycka sa...

Ohh så läckert och vilken rolig idé :) Ha en fin vecka fröken!

Johanna Stålros sa...

Vad duktig du är- jättefin skohylla!!! Kram Johanna

Edith och Jag sa...

Vilket roligt pyssel att tapetsera en skohylla! Den blev ju jättefin. Såg i ditt förra inlägg att du fick gardiner i en annan färg än du tänkt dig. Hoppas att du kommer på någon fiffig lösning för det.
Kram Maria

Linda sa...

Va fin skohyllan blev! Härligt att blanda olika tapeter så där.

Läser din blogg med stor behållning, både text och bild tilltalar mig. Kul också att du byter header då och då! Otroligt fin färg på brickan som blommorna står på!

/Linda

Linda sa...

Ooops, var lite för snabb när jag skrev min webbadress... Klickar du på mitt namn så kommer du inte rätt i min förra kommentar, men om du nu klickar på mitt namn kommer du till min blogg Silverkant.

Tack igen för en jättefin och inspirerande blogg!

/Linda

Unknown sa...

Det pysslet tog längre än mitt.. men vad fräckt det blev. :)
Kram Maria

elinannycaroline sa...

Oj vilket tålamod du har! Men läckert blev det :)

Pysselpralinen sa...

Vilket jobb! Men det var det ju värt, snyggt vart det.
Inte kunde man väl ana att klorin hade en syrén-bieffekt?! Det må jag säga, oväntat. Hade snarare gissat på ljusgråa gardiner eller möjligen vitprickiga sådana men inte lila! Spännande.:-) Och han verkar ju vara en riktigt sån där glaset-är-ju-halvfullt-till-brädden-så-härligt-livet-är-en-fest-trots-ösregn-på-mina-nya-mockaskor-person den där Herr F. Men trots att jag verkligen är kär i färgen syrénlila så tyckte jag också att gardinerna var snyggare innan...

Lollo sa...

Riktigt Fin blev den!
Ser exklusiv ut!

Grodmamman sa...

Jätte snyggt, men jag fattar inte hur du orkar fixa och dona hela tiden!:) Har så många projekt, men det kommer alltid något annat emellan!:(
Kram

Helena sa...

Vad bra den blev skohyllan!
Du som är så pysslig undrar en sak?
Jag har 2 fågelbad i keramik som jag köpt på Zetas.De är i terrakotta men svartmålade.Tar in dom på vintern men svartfärgen har släppt innuti o nu håller de inte vattnet.Vad göra?
KRAM från mig!