tisdag 7 juni 2011

Pysslande is not a destination, it´s a way of life

Har det gått för långt med pysslandet när man syr egna kökshanddukar?

Svar: Nej.

En del personer pratar ofta om att "bli klara någon gång" för att sedan "bara kunna vara och njuta". För det första fattar jag inte vad man gör när man "bara är" och sedan; varför börja njuta först när man är klar??!
Jag njuter som mest när jag är mitt uppe i skapandet. Jag tycker att det är jätteroligt både att tänka ut idéen, välja tyg, sy dem och sedan använda dem när de är klara. Även om det "bara" är kökshandukar. Och allt som får en att må bra, det ska man fortsätta med.

Så skulle någon tycka att det är löjligt att jag syr egna kökshanddukar, och lite nedlåtande skakar på huvudet, så bryr jag mig faktiskt inte ett jota om det.

Och jag är såååå lycklig, där jag sitter under min korkek, samtidigt som jag pysslar.21 kommentarer:

Stina Glaas sa...

Ibland är det ju skönt att bara vara ett tag, men sen böjar det ju krypa i kroppen och man måste putta igång något projekt. :-D Annars blir det ju galet tråkigt, och man slutar liksom funka som vanligt när man inte får hitta på och göra. ;-)
Hoppas du har en finfin dag!!

Maria sa...

Har nu äntligen slagit mig ner framför datorn med en mugg kaffe för att besöka din blogg. Har varit dåligt med det den sista tiden. Njutit av alla fina bilder mm. Vad som hänt den sista tiden är kul att läsa. Otroligt fina kökshanddukar du gör :) Inte konstigt alls tycker jag. Mys med pyssel helt klart. Kramar från Maria

Systrarna Hjertén sa...

Jag tycker du verkar helt normal!!

Jo, du har rätt det är en svagt ljusgrå färg i köket, färgkod S1500-N.

Mvh
Frida

VitaVardagen sa...

Du har så rätt! Va tråkigt om man plötsligt kände att man var "klar", då skulle man inte vara en riktig pysslare inte. En riktig pysslare hittar alltid på saker att pyssla med. Kökdhanddukarna blev jättefina! Kram Johanna

Vit dröm sa...

så fina kökshanddukar! Mer pyssel åt folket ;)
Kram Anna

Vintage House sa...

Visst är det skönt att kunna skapa det är rogivande...
härliga handdukar.
ha en skön dag
kram
sandra

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Nog är det väl så att det färdiga resltatet inte behöver vara det viktiga. Många gånger pysslar jag själv med något utan att jag vet vad jag ska ha det till, en att sitta ner och pyssla blir avslappnande. Och sedan finns det betydligt knepigare saker att hålla på med än att sy egna kökshanddukar. :-)

Hoppas du har en fin tisdag!

Helena sa...

Inte konstigt alls tycker jag!Det är ju nått du älskar att göra:-)
Jag önskar att min symaskin kunde stå framme jämt det är så bökigt att lyfta fram den...
Ska oxå så nån dag väntar på det där regnet men det har vi ju inte sett än....;-)
KRAM från mig!

kungen o majkis sa...

Klart att du måste sy kökshandukar...du syr ju kuddar och andra grejor av de handdukar du köper ;-)!

Ser väldans härliga ut!

Jag mår som bäst när jag har en massa pysselprojekt framför mig...jag ser fram emot resultatet...och att få börja med nästa grej :-)!


Må så gott!

millandante sa...

Frågan är helt enkelt varför inte fler syr egna handukar...?? Så fina och så egna!! Banne mig om jag inte ska ta och sy lite... här regnar det också och jag har jobbat klart för idag. Så får det bli. Tack för inspiration säger jag! Som alltid här inne!

KRAM

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Jag kan nästan bli lite olycklig i själen när ledigheten är slut. Jag jobbar med mina projekt som aldrig förr när jag är ledig. Det ena avlöser det andra och oftast är fem grejer på gång samtidigt. Kaos fast ändå med en väldans ordning. Det är bara så kul.
Varför kan man inte få jobba med att vara pysslare i sitt eget hem?! Det skulle då jag vilja... Mmm, som jag drömmer.

Så jag förstår dig helt och fullt när du är uppe i dina projekt.

Kram Madeleine

Hildas hem - Sofia sa...

Jag inbillar mig ibland att jag minsann vill ligga i en divan och äta praliner och bara njuta av allt jag gjort när jag är klar. Men så är det inte. När jag lyckas bli klar med en massa projekt och inte har så många kvar då har jag försökt att lägga mig ner och njuta av det. Det går inte! Jag måste ta tag i nya projekt hela tiden. För jag har nu insett att där är just det som innebär att njuta; att ständigt pyssla.

Jag tycker dina handdukar blev skitsnygga! Jag har faktiskt också funderat över att sy egna ... men det står långt ner på listan för tillfället. Men en dag så ...

Ha en fortsatt fin dag!
Kram Sofia

Syster vit sa...

Så söta handdukar, visst kan man göra egna. Ang. mitt loppisbesök så hittade jag inte någonting alls men jag ska till två andra imorgon och hoppas på bättre tur då.
Kram Liselott.

Unknown sa...

Om man inte ska sy några egna handdukar. Så fina de blev.
Inbillar mig och tror att jag vill ligga och lata mig och bara njuta av att allt är klart runt mig, men verkligheten är en annan.. efter fem minuter håller jag på att krypa ur skinnet och hittar strax på något att pyssla med :)
Kram Maria

Grodmamman sa...

Alla är vi olika och jag kan avundas dig som hinner pyssla så mycket som du kan. Önskar att jag hade tid till en fjärdedel!:) Stod senast häromdagen och stirrade på linnetyget jag köpt för att sy nya hissgardiner till vardagsrummet av. Vet inte när jag ska få till detta mellan alla möten och aktiviteter!:(
Fina handdukar du har sytt också.
Kram

Ljuva Drömmar sa...

Visst har jag väl några gånger tänkt att nu ska jag bara njuta av att var klar men det är så tråkigt så det brukar inte dröja länge innan nya projekt är på gång.

Jag tycker inte alls det är konstigt att du syr kökshandukar, gör inte alla det?

Kramar Maria!

Fröken Grön sa...

Jag tror bestämt att det är stört omöjligt att gå för långt i sitt pysslande. Tuta och kör, fröken Fräken!

Jo sa...

Menar du att det skulle vara FEL att sy sina egna handdukar? Det hade jag inte ens reflekterat över att det skulle kunna vara!
Pyssla på du! :)

Compact Garden sa...

Tjoho för alla pysslande kvinnor..kreativitet gör en glad :)

Ha en skön dag Kram Anne

Camilla sa...

Jag skulle så gärna vilja sy egna kökshanddukar. Dom blir så fina. Dock kommer jag aldrig till skott för att sy. Men kanske detta hjälpte mej en bit på traven :)

Tyg och otyg sa...

Det har du så rätt i. För mig ÄR det också avslappning att få pyssla och göra precis det jag känner för.