måndag 16 juli 2007

bada, sola, bada, sola, bada tills tårna domnar....

Dagen för dagen! Dags för IKEA-besöket imorgon. Så nu sitter jag framför datorn, trots det soliga vädret, för att kolla vad som finns på IKEA Haparanda. Desstuom växer beställningen över saker som goda vänner vill ha "när ni nu ska åka till IKEA, om det går bra". T.o.m min broder, som inte är särskilt inredningsentusiastisk, har beställt! Kors i taket. Det visade sig dock vara två pizzor som han ville ha. Så nu måste kylbagen med...

Då en viss födelsedag närmar sig, skönt att man inte måste fira i samma stil som Victoria!, så funderar jag lite på bakande och tårta. Fortsätter det varma vädret blir det köpekakor! Men en tårta måste man ju vispa ihop själv. Frågan är, hur funkar det att blanda helt vanliga sockerkaksbottnar med en i maräng? Jag vill inte ha bara maräng, det blir för sliskigt, men blanda kan väl funka???

lördag 14 juli 2007

The sol is back!

Jajamen, dag två med soligt väder! Jag har spanat segelbåtar och motorbåtar i hamnen, fyndat en charmig och lätt skavd bricka på fötter, nästan sytt klart en duk och suttit under ett träd och läst inredningstidningar. En dag som min bror skulle tycka var helt förspilld. Som om jag skulle börja bry mig om vad han tycker NU...

Listan till IKEA har påbörjats, prio ett är då en tv-bänk. Det ser ut att bli bänken Bestå gånger två, jag vill ha en riktigt lång en som jag kan ställa vackra saker på, och inte bara ha en tv på. Någon som har andra tips?

Nej, ut i solen igen!

onsdag 11 juli 2007

Skjut inte upp till morgondagen

Hm. Jag kan inte påstå att vädret har blivit bättre. Om man inte räknar att det inte hällregnar åtminstone. Det är ju NU man skulle åka till IKEA! Hör ni det medresenärer som vill skjuta upp trippen till måndag, tisdag i nästa vecka! Då är jag nästan säker på att det är soligt och varmt igen, chauffören tycker att det är för varmt att köra, resan inställes och vips är det slut på Fröken Fräkens semester och så har man inte fått vara till IKEA. Skandalöst helt enkelt.

Idag skulle det inhandlas tyg till puffar. Jag hade mätt, räknat och funderat. Så var inte tyget till det priset som jag trodde, utan nästan dubbelt så dyrt. Inköpet avstyrdes. Kanske man kan hitta ett alternativ på IKEA. Om man nu kommer dit alltså. Så nu lånas det inredningstidningar som jag missat och så kanske jag ska måla lite. Och köpa lagomt långa blompinnar som jag kan hänga upp bastvepor på väggen med.

Hmpf. Jag är bara lite harmsen.

måndag 9 juli 2007

Nu räcker det


Dag tre av halvrisigt väder. Dag ett gjorde det inte så mycket, det var ju lite häftigt med hällregn, skönt att slippa bli svettig så fort man rörde sig och man behövde inte få dåligt samvete för att man ägnade sig åt inomhusprojekt. Dag två blåste det mest och man sydde om gardiner och tänkte att fortsatte detta väder så skulle man ta och röja i sina två källarförråd. Nu är det dag tre och det är mulet, och städa i källarförrådet känns... inte så skoj. Var är solen?
Har ni märkt den nya meterologen på TV4, Nicke Juuso? Klar norrbottensdialekt och som övervägande talar om vädret norröver, och då talar om landskap och inte Norrland. Heja Nicke!

Nya foton på pysselprojekt kommer när den nya lånekameran har trimmats in.. när som helst... Här är ett foto på torkade limeskivor och ett favoritfat. Fast varför blev de gröna limeskivorna gula?

torsdag 5 juli 2007

Jag har tidigare skrivit om att TV4 skulle visa nya avsnitt av Miss Marple. Igår kväll var det således dags. Jag var skeptisk redan från början, av trailern innan så kände jag inte igen ett dugg. Jag fick avnjuta avsnittet i ensamhet - förmodligen hade jag skrämt andra på flykten...

Mycket riktigt.
Det enda som stämmer med boken är att Miss Marple får i uppdrag av en död man att agera Nemesis och skickas på en busstur. Och att det rör sig om en död flicka. Det finns inte med några döda flygare, Raymond West är inte med, det är inte en nunna som är mördaren, de far inte till något stort slott som en odräglig kvinna ska ärva i boken. Så trots att jag läst boken hade jag ingen aning om vem som var mördaren. Var det positivt eller negativt? På måndag börjar Foyle´s War. Strålande tider väntar.
Nu är det dags att läsa senaste Sköna Hem på en solig balkong! Ni har väl noterat att Luleå ligger tvåa i solligan?

tisdag 3 juli 2007

Ingen rast ingen ro

Tänk nu är man inne på semesterdag två, och ärligt; jag har inte hunnit med så mycket! Panik! Jag har försökt kompensera för detta genom att ränna runt i både färg- och blomaffärer idag. Det blev en tapetrulle, bl a, som ska användas till att klä in tidskriftssamlare med. Jag hoppas att det blir lika bra som jag föreställer mig det. Kletigt lär det nog också bli.. tapetklister har en benägenhet att hamna överallt!!