måndag 2 maj 2011

En sten i skon

Just nu önskar jag att jag hade en sten i skon. För då skulle jag veta vad som störde mig, och lätt kunna göra mig av med det.

Istället kommer jag på mig med att känna mig irriterad, less och allmänt folkilsk, och jag vet inte varför eller vad som egentligen är fel.

Jag önskar att det hände något roligt, sådär att man skrattar tills man får kramp i magen. Varför skrattar man inte så minst varje dag? Eller något som är äventyrligt?  Sådär så att det pirrar hela vägen från tårna och uppåt? Eller något nytt och oväntat, men också positivt? Sådär att man känner sig alldeles vimmelkantig av entusiasm och hoppar upp och ned?

Några förslag?


Jo, såhär blev min kökssoffa med både ny färg och nytt grått linnetyg på locket. Och kan ni tänka er, tallrikshyllan är fortfarande inte helt klar eller uppsatt på väggen...!

32 kommentarer:

Lantmätarvillan sa...

Det kanske är det där med jobbet...? Det betyder faktiskt ganska mycket att vara inspirerad även där.

Vårt hem på landet sa...

Men hey va snyggt det blev med kökssoffan! Hmm, jag vill också ha en! (Perfekt att lyfta på locket och stuva ner en massa pryttlar)

Finns det något bättre än att skratta så tårarna sprutar och man nästan måste stå dubbelvikt?

Hoppas du hittar "stenen i skon"...

Hanna sa...

soffan blev jätte fin. Vad jag gillar ditt köksbord jätte snyggt. Sådant vill jag också ha, tyvärr räcker det väl inte till en sju persons familj.
Kram
Hanna

Den där Victoria sa...

Vafalls?? Ingen kökshylla uppe än, har du legat av dig??! ;) ..

Känslan du beskriver känner jag igen så väl, men vet du, plötsligt händer det! Menar inte att vara så hurtig, men ibland är det räddningen att tänka så när man är på väg att gräva ner sig. Kram på dig pysselfia, soffan blev jättefin.

Glaver sa...

Man måste ju trivas på jobbet för att hela människan ska vara intakt.Man spenderar många timmar där av ens liv, å då gäller det verkligen att trivas.
Vad fin soffan blev. Gillar det grå tyget till.
Sist får du mitt bästa "kittla från tårna till hårfästet" tips. Ta med en likasinnad människa (som gillar loppis och som du vet du mår bra tillsammans med) och spendera en helg i en småstad eller storstad som du inte besökt innan. Utforska omgivningensloppis utbud, tyg, pyssel och inredningsbutiker. Det lovar jag är både bra för skrattmuskler, äventyrskänslor och Loppishjärtat.
Hoppas du snart får dig ett riktigt gott skratt, det behövs för ens välbefinnande

Torprosen sa...

Hej där! Kommer just från min kör som heter "Vågasjunga kören" vi har så kul och idag fick jag mig just ett sådant där skrattanfall så att jag nästan inte kunde sluta.
Varje gång vi träffas går jag därifrån med ett leende på läpparna.Alla KAN sjunga, bra eller mindre bra och hjärtans roligt har vi. Imorgon är det Beatleskonsert och vi skall sjunga Julia...så mitt råd är att börja sjunga och du blir glad(just då i alla fall)Hej från Torprosen

Liljas Corner sa...

Härliga känslor som jag inte vet när jag känt senast. Nä, det måste göras något åt!

Så snygg soffan blev!

StrandviksVillan sa...

Här kommer ett trist svar:
Du är kvinna! Då får man lov att stå ut med såna nycker då och då :)
Och... man får ibland lov att vara sin egen lyckas smed.

Love the kökssoffa!!

Systrarna Hjertén sa...

Nytt jobb?!

Väldigt fräscht i köket i alla fall, bara en sån sak borde ju pigga upp!

Mvh
Frida

Ewa`s Galleri sa...

Kanonfin soffa,Ja visst vore det roligt att få skratta så magen krampar varje dag, bra gymnastik för magmusklerna är det också(HiHi)
Ha en bra dag

Pysselpralinen sa...

Kan det vara så att det ligger en vass liten sten i form av fel jobb i din ena sko just nu, och en lite mindre men inte desto mindre skavande sten i form av sommarlängtan i den andra?

Att resa bort en stund från vardagen är ganska bra för att samla ny inspiration och energi tycker jag. Det kan räcka med en oplanerad utflykt till en stad jag inte ofta besöker för att skaka om mig. Ingen trevlig Stockholmsresa inplanerad som kan förlängas med en extra dag vigd åt inspirations-energi-insupning?

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Stackars dig som har en sån känsla. Svårt att komma med några råd då du själv inte vet vad det är som är fel och som du kan göra något åt. Men jag hoppas att det snart släpper för dig. Dock kan jag känna igen det där med att man behöver komma iväg på något skoj och få skratta tills man nästan tappar andan. :)) Hoppas att sommaren bjuder på många härliga stunder. :)) Kram

LyckligaPraliner sa...

Härom dagen var jag också så där...ibland blir det bara så men tur det går över ;) Fin fin blev soffan!

Härligt hemma sa...

Ja herregud vad jag känner igen den känslan, efter lite navelskådning så tror jag att jag vet att det beror på att våren ger en ny känsla med så mycket hopp och förväntan men i praktiken så blir ju inte allt bara jättelajban för att det är vår!! Inte blir man fantastiskt skitnygg, sambon blir inte uber romantisk, pengarna ramlar inte ner i huvudet, och den fantastiska drömmen om att leva på sin hobby går inte heller uppfyllelse. Förväntningarna om nya tider brottas med det gamla vanilga....så vill det vanliga liksom bara klappa till någon för att få lite upprättelse;)!!
Ha det gott!!
Kramar Madeleine

Helena sa...

Den vart ju jättefin soffan!
Tror det kan vara våren?!Nu börjar ju allt om o är så nytt o fräscht o allt ska vara sååå härligt!Men det är ju inte alltid det känns så..gör det ont när knoppar brister ja lite kanske ;-)
KRAM från mig!

Lantligt i smultronbacken sa...

Ojdå, det lät ju inte alls kul. Då får vi nästan hoppas på att du inte träffade på någon som du gillar;)

Hoppas morgondagen blir bättre. Ibland får man ha såna dagar.

Kram Teres

Grodmamman sa...

Känner igen den där känslan, känner likadant för närvarande.
Önskar också att det kunde hända något kul så att jag fick skratta så där hjärtligt!:) Just nu är jag bara trött...
Kram

Ljusa vardag sa...

Soffan blev ju kanon! Hmm ja jag vet inte om jag har något tips. Svårt när man inte vet grundorsaken... Kanske hjälper det att byta jobb. Ny miljö, nya arbetskamrater och lite extra "pirr i magen". Hoppas du mår bättre framöver. Kram Anna

Livet är Underbart sa...

Den "stenen" är aldrig rolig men ibland kanske den finns där för att man ska uppskatta när den inte finns där (?) jag håller med alla föregående talare: jobbet kan vara en stor del av stenen. För att inte låta som min pappa, läkaren: får du i dig alla vitaminer och mineraler? Hoppas du hittar orsaken snart. Kram kram

Unknown sa...

Du är ditt enda problem och du är också din enda lösning, som min man brukar säga till mig när jag är sådär.. :) Vad för slags förändring behöver du för att komma vidare? Gör en lista! Eller en tankekarta - töm ut ditt inre på ett vitt papper, skriv ord, rita bilder... Kanske kan du få lite klarhet? Saknar du någonting i ditt liv? Blunda, sitt i tystnad och tvinga dig själv att fundera. Om inte annat så kan det vara pga vårens intågande; Man vill så mycket när ljuset kommet! Ta vara på dagarna och njut!

Jo sa...

En lite dum fråga kanske... Du är inte allergisk? Jag hörde nämligen på radion att vissa pollenallergiker fick symptom som liknade depression. Dvs man är trött, hängig, nedstämd och lättirriterad. Det tillsammans med ett tradigt jobb och sommarlängtan kanske inte gör den roligaste våren?

Hoppas att det går över snart, vad det än är, hjärtat kanske spritter till på en loppis en helt vanlig regning dag snart? :)

Unknown sa...

Så smart sagt av Mathilda här uppe som skrev. Kanske är en tankekarta man behöver för att ta nästa steg...

Du tror inte att det hela beror på jobbet. Det hänger ihop mycket med hur man mår. Sen har jag lärt mig att man inte ska gå och önska att nått ska hända för då sker massor. Precis som i trissreklamen, plötsligt händer det. Då hinner man inte med..

Snygg soffan blev omgjord,
kram Maria

Susanne T sa...

Så fint det blev. Ska också måla min kökssoffa nån gång, är så less på allt furu i mitt hem.
Isiga vårhälsningar från Susanne

Sigrid sa...

Värdelöst med något som gnager utan att ge sig till känna.
Själv har jag benkoll på mitt måndagsgnag. Mardrömmen jag vaknade upp från i morse! Men det har lugnat sig efter lite kvällsfika, nåt för dej med? ;)

Kram

MårsArt sa...

Vad ska man säga...?
Att man trivs på jobbet är ju viktigt.
Om inte, hoppas jag du har vänner som kan "lyfta" dig när du känner dig nere.
"Livet är inte som Västgötaslätta"
har jag fått lära mig.
När man är som mest nere kan det bara gå uppåt...

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Tyvärr är det ju inte alltid lätt att peka ut det specifika problemet. Och egentligen är det väl inte någon som sitter inne med lösningen, förutom du själv. Får hoppas att du hittar den där irriterande "stenen" snart.

Hannis sa...

Jag hade flera såna gapskratt i helgen.
Men idag känner jag för att vråla rakt ut av irritation.
Missnöjd med det mesta idag trots att jag inte ar någon anledning...

Jag gillar att det ser kalt ut på väggen!
Och att det är vitt=))
Känns luftigt och lugnt.

Marie - Systrarna sa...

Ja du, känner förstås igen mig.... Ibland är det bara så. Inte kul. Just nu grubblar jag över att heeela våren verkar vara helt bokad, var är mina tomma dagar jag kan fylla med vad jag vill? Fast sen när man har en tom dag kan det bli så att man inte får nånting gjort... Jobbigt att vara mänsklig ibland. Kram till dig fröken!

vitagavlar.blogspot.com sa...

Då önskar jag att jag oxå hade en sten i skon... Tog en "surdag" hemma igår och struntade i skolan. Behövde bara vara... Men nu har jag sagt upp mig iallafall, får se om det lättar lite?!

Vad fin soffan blev!!
Kram Lisa

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Jag kan glädja dig med att du är fullt normal! Man kan inte springa runt värre än en Duracellkanin och super-duper-mega-glad jämt! Är man "folkilsken" emellanåt så blir det ännu trevligare att skratta så att magen får kramp...det vet jag med sanning! :-)

Stor kram!
Lina

salige lavendel sa...

Så koselig kjøkkenbenk! Mitt forslag for å få den eventyrlig hoppende lykkefølelsen - er enkel : finn på noe som overrasker en du er glad i, så smitter gleden til deg =)

Anonym sa...

Trist att höra! Men jag känner igen det så väl och många kloka råd har du fått, allt från allergi till jobbtankar vilket det säkert kan vara. Min son är ny pollenallergiker och är trött tonåring och vill sova jämt efter skolan...
DU är i alla fall källan till min inspiration och ger mig energi. Kände mig just lite nere och då går jag genast in på din sida och blir fylld av inspiration vad jag kan pyssla med härnäst. Att hålla på med händerna har tagit mig upp ur en svacka. Mycket saker har pysslats här hemma ska du veta, tack vare din blogg. Sprayburkar går åt emellanåt i parti och minut och symaskinen går varm på lediga stunder.
Fick ett ryck vid 21 ikväll och sprayade en ful brun brödkorg vit. Som ny. Hallelulja!
Blev sjuk i höstas av mitt jobb och mitt stressiga liv. Trodde jag hade världens bästa situation med alltid mycket på G på jobbet, hemma, fritiden och trodde att då mådde jag bäst, när man har mycket, men det blev mitt fall och jag såg det inte själv...förrän lite för sent. Nu är jag tillbaks på halvtid igen efter 4 månader men på ny arbetsplats, inom samma företag men med helt andra arbetsuppgifter och nya härliga arbetskamrater som ger engergi och inte suger.
Ta reda på genom att rannsaka vad DINA energitjuvar är, saker, personer mm och "gör dig av med dem" eller undvik dem.
Bestäm ett möte med dig själv. Det kan vara jobbigt men nödvändigt. Det var jobbigt att komma till insikt med sig själv och sina felaktiga handlingar i höstas och att inse hur fel man ibland gjort men nu vet jag lite bättre och ska inte trilla dit igen!

Lycka till och sluta aldrig pyssla!
Virituell Kram från en mycket trogen läsare längre söderut
Carina