torsdag 19 maj 2011

Mina små älsklingar

Hur många dukar ska man tippa att man kan loppisfynda på en och en halv vecka?

Ganska många visade det sig. Typ sjutton stycken. Och tolv av dem var faktiskt mer tygservetter än dukar.
Men ändå! Jag är ganska imponerad av mig själv!

I högen syns handvirkat, rutigt och broderat. Den längst ned är både broderad, försedd med spets och hur stor som helst. Jag blir alldeles varm och salig inombords när jag ser vackra textilier, och vill bara sniffa på dem hela dagen lång. Är det så som ni andra känner när ni ser små barn? För det här med bebisar och små barn har jag aldrig förstått mig på nämligen...


Naturligtvis ska merparten av dukarna göras om till annat!

Uppdatering! Och idag fredag har jag fyndat tre monogram- och spetsprydda gamla lakan samt tio vita kökshanddukar i linne! FÖR TIO KRONOR!You´ve got to love those loppisar.

21 kommentarer:

Grodmamman sa...

Kan säkert jämföras med hur många av oss andra luktar på småbarn!;)
Dina fynd ser jätte fina ut!
Kram

Petra / Popetotrora sa...

Vad kul med så många dukar. Lycka!

Såg din fråga om spetslampan och nej, jag smorde inte in bollen med något alls. Dukarna lossnade helt utan problem när dom hade stelnat.

Vita Falkens Lantliv sa...

Jag tror absolut att det är just så det är, doften av små babys...... fina fynd!

Marita sa...

vilka fina fynd!! Nytvättat....mmmm, ja det luktar lika gott som en liten baby!
kramar, Marita

Karin - Mina Rum sa...

Jag kan nog tänka mig att sniffa både på dukar och småbarn.

Härliga fynd.
Kram!

Ullis sa...

Mycket bra jobbat! Verkligen snygga dukar!
Ullis

Pysselpralinen sa...

Alltså barn är ju söta när de är glada, jag kan bli helcharmad av en tandlös leende unge. Men en sån där hög med nytvättade textilier av utsökt kvalitet - det är något helt annat det! Åhhh, ljuva doft av nytvättade bomullstyger!

Och tack! för att du får mig att bara lite grann känna att jag trots allt har det SÅÅÅÅÅÅ bra i den här urusla storskogen där jag bor. För den ligger åtminstone i SÖDRA Sverige!

Stackars stackars stackars dig!!!

Jo, å så var det ju en grej till. Du hade helt rätt, det var den lottaboken, där de i slutet fyndar loss i en bod. Men ärligt talat, där hade Ester redan förlorat mig med alla fjomsigheter. Och när Lotta sedan rapar/rabblade upp alla sina fina, blankputsade fynd...nä, den boken trycker jag tillbaks långt in i bokhyllan. Men efter att ha läst några sidor i nästa bok, Rakt i plurret Lotta, är jag återigen såld.

kungen o majkis sa...

Härliga, härliga dukar!! Jag brukar vara mycket tveksam att sniffa på loppisdukar innan tvätt ;-D. Men efter ett par tvättar så kan jag sniffa på. Men inget luktar lika gott som en nybadad bebis iallafall ;-)!

Hannis sa...

Hehe, du är rolig Fröken!
Och jag kan förstå känslan faktiskt.

Fredag,det betyder äntligen helg.
Det gillar vi, visst?

LyckligaPraliner sa...

Hi hi "sniffa på dem hela dagen lång" :) Ja, ungefär blir man så av sina barn också, iaf upp till en viss ålder :)) Ha en härlig fredag ! Fortsätt sniffa på dem du, har säkert en lugnande och hälsosam effekt ;)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilka vackra fynd. Underbart hantverkt. Själv har jag lagt ner det här med loppisar, iallafall ett tag. Det finns ingenting bra längre, bara en massa skräp som dem tar hutlösa priser för. Nej, då väntar jag hellre till bilsemestern i Sverige i sommar. Ser för mig en massa "loppis, sväng här"-skyltar. :-)

Önskar dig en fin helg!

Linas sa...

Även om det är kallt där uppe i kalla norrbotten så har du iaf väldans bra loppisar!
Och nog borde även du kunna vårpyssla på balkongen nu och lita på att det förblir snöfritt, snart är det ju trots alt juni....

Johanna Stålros sa...

Grattis till dina fina fynd!!! Ska bli spännande att se vad du gör med dem;) / Johanna

24seven by [bo:bakk] sa...

Tack för din hälsning. Så glad jag blev. :) Finfina fynd! Jag samlar på små knypplade dukar. Ska göra en stooor lampa av dem. :)

Trevlig helg!

//Helena

Anonym sa...

Haha ja sniffa på spetsdukar kanske är samma känsla som jag får nos mot nos med vännens 9 månadersgrabb ;)

njut av dina loppisfynd i helgen, själv ska här målas och jobbas!

Kramen

Emelie sa...

Haha, I hear you!

Tack för tipsen! Skulle aldrig falla mig in att prova Läckberg, även om jag har provat mycket efetrsom jag gillar ljudböcker och lite har tagit det som jag kunnat låna ihop!

Trevlig helg!

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Ha ha! Härlig jämförelse, jag har dock nöjt mig med en unge. Vill ju inte chansa på att nummer två (eller hur många man nu tänker skaffa) blir ett sämre exemplar när man redan fått det bästa :-)

Skärbrädan funkar toppen! Mer som uppställningsyta än skärobjekt. Har även en som täcker diskhon, perfekt om det skulle ligga nåt som man inte orkar se :-)

Ha en trevlig lördag!
//Lina

Anonym sa...

På Myrorna fyndar jag ofta riktiga handvävda (!) dukar kring hundralappen - det är så billigt att jag nästan vill gråta vid tanken på vilket jobb som någon lagt ner på arbetet! Man kan aldrig få nog...

millandante sa...

Mig lurar du inte fröken... tror INTE på att du ska ha dem att sniffa på... du har något STORT på gång... något sådär fräkenaktigt som bara du kan!!

KRAM;)

Anonym sa...

Vill bara säga tack för otroligt inspirerande läsning! Jag smyger in här och läser ganska ofta men har inte tidigare lämnat ngn kommentar. Gamla tyger...hmmm kanske inte min favoritdoft. De får vara tvättade både en och två ggr isf. Bebisar funkar bättre för mig men det ska vara mina egna, andras barn är jag inte intresserad av. Inte alls faktiskt. Blogga mera!

Fröken Fräken sa...

Till er som undrat: samtliga tyger har tvättats flera gånger innan jag börjat sniffa på dem, eller sytt annat av dem. Alla tyger på loppisar är inte återanvändningsbara, jag kollar alltid så att de är hela, rena eller med potential till att bli rena. Vissa typer av fläckar går aldrig bort, vad man än provar med.. Äldre lakan kan vara lite gulaktiga från att legat ihopvikta i skåp, men det går alltid bort i tvätten med lite blekmedel!