lördag 20 augusti 2011

Jag är rik

Mitt i all oreda, orsakad av jobbstart, hundvaktande och allmän trötthet så sitter jag här på vardagsrumsgolvet och känner mig oerhört rik.

Den känslan av eufori drabbar mig nästintill varje gång jag öppnar mitt tygskåp och ser alla mina rikedomar där. Och det ska sägas, det är inte så att här finns exklusiva tyger med ett meterpris på 1000 kr och uppåt. Nej, det är en faslig blandning av IKEA, loppisfynd och från olika vanliga tygaffärer. Jag hållar alltid ögonen öppna efter fina tyger, och slår alltid till även om användningsområdet kan vara något oklart.

Så, en vanlig lördag kan jag öppna skåpdörrarna och alltid hitta något vackert att pyssla med.
Inte behöver jag Tolixstolar, kläder från Odd Molly, dyra gummistövlar(som ändå ger mig skavsår på hälarna) eller handplisserade lampskärmar. För vackrare än såhär blir det inte.


Linnetygfynd från Stockhomsresan i tisdags - mmmmm!
Eller jo. De är så vackra att foton inte kan göra dem rättvisa. Man måste se dem i verkligheten, känna deras doft och stryka handen lätt över dem. DÅ förstår man.

24 kommentarer:

Glaver sa...

Det kunde inte bli en bättre start på dage. Jag har legat i migrän i natt men den lindrades en del när jag läser ditt inlägg. Finns inget (förutom familjen osv) som kan få en att känna jag-e-rik känslan som just tyg (och när värmeljusförrådet) är påfyllt.
Tack för att du finns och påminner oss om att det är dom enkla fynden som är glädjen. Man går lätt i fällan med alla dessa "fina" bloggar med perfekta hem. Man får då stanna upp och kolla sitt tyg och ljusförråd så e man på banan igen. Ha en fin lördag!

LyckligaPraliner ♥ sa...

Hihi Ja, jag håller med! Fast mitt skåp ser ju rent för bedrövligt ut. Fast jag har annat som får mig att känna sån rikedom. Jag tycker om när veden är staplad snyggt och högt bredvid kaminen eller när stora burken är proppfull med värmeljus, när skåpen är rensade och sorterade och när jag fixat barnens vinterkläder och gympakläder i tid. Ja och massor av annat förstås :) Ha en fortsatt trevlig helg!
Ann-Louise

Johanna Stålros sa...

ÄLSKAR ditt inlägg!!!!! Så klockrent- jag håller så med dig. Önskar dig en fin lördag. Kram Johanna

Grodmamman sa...

Håller med dig fullständigt!:) Så mycket fina tyger du har i ditt skåp. Hur mycket brukar du köpa när du hittar ett fint tyg, en meter, två meter?
Har börjat köra med den taktiken faktiskt. Blev lite chockad när maken inte protesterade direkt utan istället gick och hämtade ett reklamblad vi fått där de sålde bl a flytspackel billigare. Nu gäller det bara att fixa hem sakerna. Får jag bara ordning på väggar och golv, kan jag göra allt eftersom sedan.
Kram

Edith och Jag sa...

Vilken skatt du har! Idag sitter jag och myser med ett par meter nyinköpt tyg. Det är inte prislappen som är det viktiga utan känslan, färgerna, formen, mönster och som du skriver dofter. Tyg är många gånger pyssellycka!
Kram Maria

Katarina sa...

Ja, här är en till som delar rikedomskänslan av tyghögar och knappburkar, vässade pennor omslagspapper och färgburkar. Man kan göra ALLT med små medel. Vackra bilder!

Lotta sa...

Mitt i prick! Det behöver inte vara dyrt och ståndsmässigt. Bara det är hemtrevligt och att man trivs själv!!!
Jag är ju också fröken och ja det har börjat med en rivstart!! Kram Lotta

Tidsmästarinnan sa...

Hej hej,
jag håller med så in i bängen!
För övrigt är jag fullkomligt totalt luspank nu efter semestern (och då utan några större utsvävningar tycker jag åtminstone själv). Så det är gött att kika i gömmorna vad man har. Till exempel har jag väldigt många fina små muffinsformar, som kom till användning alldeles nu :-)

Stor kram
Susanne

MissStorm sa...

Visst är du rik! Inte bara på tyger utan också på inspiration. En titt här inne så vaknar pyssel-lusten. Dags att lämna bloggvärlden o köra igång!

Helena sa...

Vackert!Förstår känslan :-)i mitt fall hadlar det som du förstår om växter!
KRAM från mig!

Mitt skabbiga chica hus sa...

Så sant, så sant. Och helt plötsligt känner jag mig lite fattig som inte har ett sånt skåp...snyft. Kanske kan riva lite tyger av nån gammal Odd Molly, fniss;-)
Kram Mia

Linda sa...

Vad mysigt det verkar! Kram Linda

Jo sa...

Klappa tyger är en underskattad syssla, helt klart! Jag håller på och funderar på hur jag ska hantera alla mina tyger nu i det nya huset. En sak vet jag, de ska inte packas undan på någon kattvind eller så, utan ska vara på klappvänliga platser! :)

Smultron på ett strå sa...

Äkta rikedom! Jag har tyger men inget skåp, det blir inte riktigt samma sak. Svårt att få överblick liksom! Ha en fortsatt go helg!//kram maria

Felix sa...

Vilken rikedom du har i ditt tygskåp! Fantastiskt så många tyger du har samlat på dig. Du kanske kan sy något till mig med...? ;-)

Sensommarhälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Tack för det inlägget! Så skönt att slippa tro att jag är den enda som blir lycklig bara genom att titta på mina älskade tyger!! =)
Å jag kan aldrig gå förbi hyllorna med gardiner, tyger och andra textiler som finns på de loppisar jag besöker. Tyvärr är jag inte så speciellt händig men vad gör det....jag är lycklig ändå!

Tack för all inspiration som du bjuder på i din härliga blogg!

Hälsningar Kristine

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Det är så underbart att man blir glad av det man har - tyger, porslin & glas :)... ens fina skatter!

Ha en trevlig söndag :)

Kram från Australien♥

Emma sa...

Förstår precis känslan även om mitt tygskåp är en aningens färgstarkare, jag känner mig alltid glad som äger en sådan skatt:)

Evelina sa...

Visst är det en skatt! Jag önskar bara att jag hade lika fin ordning i min tygskatt som du har i din..
Men,men jag är lycklig ändå! :)

Bella sa...

Vilken tygskatt du besitter!! Den ena godbiten bättre än den andra :)

Hoppas du haft en bra helg!

Kramar Bella

Rut och Signe sa...

Härligt! Har ett skåp också med flera meter tyghögar som skall klippas till och bli till ett vackert plagg eller föremål i framtiden. Kram Marie

millandante sa...

Det där är rikedom det! Fast jag undrar om inte rikedomen egentligen består i att kunna se det på det sättet!! Härligt!:)

Gillar glasen du sprejat. Skitsnygga!!

Kram

Ulle sa...

Ja, nu är jag lycklig igen!
Sitter här på jobbet första dan efter semestern och har läst ifatt mig på missade inlägg orsakad av min semester.....

Du är UNDERBAR!!!

Kram
Ulle

LissenTo sa...

Att stryka lätt över finheter = lycka.