måndag 22 augusti 2011

Mums!

Man vet ju aldrig när en godbit kommer in på loppisar. För ett tag sedan när jag i vanlig ordning sladdade in på min favoritloppis såg jag hur de höll på att lyfta in nya grejer, bland annat en bedårande liten pall. Och så mycket självbehärskning har jag i alla fall att jag inte hugger grejer medan de fortfarande är på en släpvagn. Okej då, en gång har det faktiskt hänt.

Jag gick ett par lovar runt, hela tiden hållande min blick fästad mot pallen. Så fort pallen landade på butiksgolvet så svischade jag fram och greppade den - ha! För 30 kronor fick den följa med hem på pakethållaren. Pallen är nog tänkt till barn, den är bara 35 cm hg, men är således perfekt att stå på när man ska nå upp till högsta hyllan i köksskåpen.

Skålen är ett fynd från i lördags, och var helt utan dramatik. Men vore det inte fint med lökväxter här i?


19 kommentarer:

Camillas vita villa sa...

Hej!
Vilka fynd du gjort. Jag älskar också pallar och din var ju såå fin. Det var skålen också.
Kram

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Ja, det var en riktigt fin "sommarskål"...eller till fina höstäpplen :-D

På tal om ditt förra inlägg: jag VÄGRAR nämnda klädmärke och tillika kända gummistövel! Totalt sanslöst! Nä, tror faktiskt inte att det skulle inhandlas även om plånboken vore stinnkilad. Hellre MASSOR av roliga fynd för inga pengar alls. Jag är gärna personlig :-D Tack!

Må så gott!
L

Felix sa...

Jättefint pallfynd och vacker skål, som passar till det mesta. Pärlhyacinter kan nog bli fint, men fruktfat går bra det med. När du tröttnar på pallen kan du skicka hit den... ;-)

Sensommarhälsningar
Elisabet

Helena sa...

Ja eller hur lökar skulle bli jättefint!Men vacker som den är oxå.
KRAM från mig!

Grodmamman sa...

Fina fynd du gjort! Pallen var ju ursöt och skålen kan man ju använda till mycket. Blir säkerligen jätte fin med lökväxter!:)
Kram

Emelie sa...

Så söt! Önskar jag kunde hitta någon liknande. För en pall i köket behöver man ju när man inte är så lång... Just nu har jag den där vanliga med ett litet steg från IKEA men jag tycker den är lite för klimpig när man måste ha fram den minst 5000 ggr på en dag bara för att ta något på översta hyllan i skafferiet. Någon gång kanske det är min tur...

Grattis till ditt lilla fynd!

Johanna Stålros sa...

förstår att du greppade båda två det hade jag oxå gjort;) Lökväxter absolut. Kram Johanna

alarnophotography sa...

Vilka underbara fynd! Du inspirerar verkligen! Rensade ut och började tömma min gamla farmors lägenhet häromkvällen, hon har bott där i ca 65 år, när jag samlade på mig linnehanddukar, lakan och udda skålar och tallrikar tänkte jag på dig av någon anledning ;)

Jo sa...

Man måste nog vara lite om sig och kring sig för att göra så fina fynd du gör. Så vilken tur att du är sådan! :)
Jag tror att skålen blir superfin med lökar i. Nu vill jag också hitta en sådan!

Nyanser av vitt sa...

Så fina.

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Fina fynd ;)

Kram från Australien♥

Vintage House sa...

Hej
Vilken söting och skålen är supervacker...
ha en fin dag
kram
sandra

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så söt! Pallar kan man verkligen inte få för många av.
Själv suktar jag efter en vackert sliten pall som står i vår tvättstuga. Den är grannarnas... Undrar just hur jag ska kunna lägga vantarna på den. ;-)

Ja, det verkar som om Ikea har använt lite tapeter från Sandbergs här och var i den nya katalogen. Roligt! Är själv väldigt svag för den med blad och fåglar...skulle vara himla snygg på en av väggarna i hallen. Eller kanske uppe i arbetsrummet.

Ha det gott!

Lotta sa...

Ja du har rätt, vårlökar passar i den söta skålen. Det passar också att vrida tillbaka tiden till maj ungefär... Vad tror du???
Kram Lotta

Karin A sa...

Tjustigt, både pallen och skålen är verkligen fina. Det gäller att hugga så fort man ser ett fynd... :)

Du har absolut rätt i att minskad datortid ger mer tid över till annat. Kul med din tavelvägg. Jag får botanisera lite i gamla inlägg och kika på den.

Britt sa...

Jättefina! Vilka kap! Förstår att du passade på pallen, det var bra modell och bra storlek.

Ha en skön kväll.

Kram britt

Pysselpralinen sa...

Heder åt din självbehärskelse! Men för den delen tycker jag nog att skolplansch knipet var ett under av kallsinnigt mod. Visst är det tur att man har kärlek som räcker och blir över till alla ens fynd! Inklusive de levande varelserna i hemmet. Min Herrn i Huset har tjatat flera gånger på mig att jag ska visa ett inlägg om "hans" pall. Som jag har sprejmålat vit. Men han har ju klätt om den förstås, och deet var ju viktigt. Och det tog bara ett halvår av tjat... Men visst, ett inlägg måste nog pallstackarn föräras, jag fick ju en förebild nu.

LissenTo sa...

Små lovar måste man ta om ett fynd är på ingående :-)

Fina skålen blir säkert toppen med lökväxter.

Kram Lissen

Madeleine Berglund sa...

Hej hej! :)

Jag har inte fått fason på symaskinen än. I helgen åker jag till landet och då ska jag prova att skruva. Tack för tipset. :)

Vilken bedårande skål!

Kram Madde