söndag 7 augusti 2011

Och då var det roliga slut

Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mig en smula för nu är jag ganska trött
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort
och det är så väldigt lite jag gjorde.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörknar minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommaren slut.
........Tove Jansson

Det märks verkligen hur entusiastisk jag är över att sensommaren smyger sig på, det blir svalare om kvällarna och det är dags att ge upp friheten och bege sig till trampkvarnen imorgon. Jag har ju så många pysselideer att förverkliga, bland annat har jag fått till ett par snygga ljuslyktor och behöver nu mer material för att göra fler. Så varför ska man då behva gå till jobbet istället?

Idag kan det antingen bli pysselhets eller apatiskt takstirrande från soffan. Det kan gå åt vilket håll som helst...


18 kommentarer:

Lizette sa...

Hej hej.
Har precis hittat in till dig och det du skriver vill jag läsa mer av...

Ja, det är konstigt att sommaren går alldeles för fort även om man planerar tiden väl - fast sensommaren är oxå välkommen.

Ha en trevlig söndag
Hälsningar Lizette

Smultron på ett strå sa...

Jag har en tendens att bli väldigt, väldigt vemodig så här års. Vet inte varför, kanske har med åldern att göra?!?! Kan bara önska dej lycka till på första jobbdan imorgon. Har inga bra överlevnadstips, jag är ju som du vet lite jobbaholic, så jag ser ju fram emot både helger och jobbveckor. Vill se dina ljuslyktor! Och grattis till Bruka-tyget, det står högt upp på min must-have-lista, fast jag vet inte säkert vad jag ska ha det till...//kram maria

Grodmamman sa...

Det är jobbigt när semestern tar slut, fy sjutton! Är glad över att jag har några dagar kvar, så att jag kan ta ut lite i höst.
Hoppas att det blir en pysseldag idag. Jag storstädar!;) Inte lika kul, men så välbehövligt. Laddar nu för att ta mig an det smärre kaos som råder i dotterns rum...
Kram

Katarina sa...

Pysselhets eller apatiskt takstirrande...haha du skriver så roligt men ack vad jag känner igen mig. Ja att jobba är ett nödvändigt ont, så känner jag också. Så det är lika bra att göra det bästa av det, och njuta av kvällar och helger. Har förstått att du vill iväg till nytt jobb, och det kommer att bli så. Du har målet klart. När du minst anar det så dyker Jobbet upp. God och glad kreativitet så länge!

Felix sa...

Redan...?! Förstår inte att semesterveckor ska gå så fort. När man lever livet i halvfart borde tiden också gå på halvfart...

Jag har som tur är en vecka kvar av mina fyra veckor. ;-) Men hade gärna haft ett par veckor till.

Ett tips är att mjukstarta efter semestern med en kortare arbetsvecka. Jag börjar på tisdagen om drygt en vecka. Allra bäst är om man kan ta halv vecka första veckan. Då blir det så mycket lättare att komma igång efter semestern.

Semesterhälsningar
Elisabet

Helena sa...

Ja det känns onekligen tungt...även om man som jag börjar med ledig dag så är det ändå över för i år.
Jag valde dessutom 3 v.då jag förra året tyckte jag var färdig semestrad efter 3 veckor.
Det var då det så känns det inte i år!Men men så är det...
KRAM från mig!

4U2 sa...

Lite glad är jag, här regnar det och då legitimeras min önskan att ha en promenad-skolkar dag!

Ninnis sa...

Tyvärr går tiden fort då man har trevligt..det är ingen "myt" och ingen tröst heller det bara är så...=(

Hoppas att du får en bra första jobb dag !

Kram Ninni

Liljas Corner sa...

Även jag börjar jobba imorgon, efter endast en ledig vecka hemma. Jag har bara hunnit komma igång med pysslandet! Hjälp!
Den fina Tove-dikten tror jag att jag lånar i nåt inlägg.

Jo sa...

Jag förstår ditt vemod. Jag har en vecka kvar på min semester och börjar få ångest allaredan. Kvällarna är kortare och stjärnorna mer tydliga. Jag hoppas att den kommande hus"renoveringen" kommer att få mig att tycka att hösten är lite bättre iaf.
Njut av denna dag, pilla naveln, kika upp i taket och pyssla om du VILL! :) Hoppas att det blir en fin sista semesterdag!

Ljuva Drömmar sa...

Hade det varit jag så hade resultatet blivit takstirrande...har svårt att få nåt gjort i sådana lägen. Kan vara därför det finns så mycket halvfärdigt hemma hos mig, eller så beror det bara på ren lathet ;)

Beklagar din känsla inför hösten, i mitt fall så kommer nu den årstid jag gillar allra mest även om det gärna fick vara sommar ett tag till.

Lycka till med dagens pysslande, kramar Maria!

Livet på Vestergård sa...

Talande den där Tove Janssons dikt :)
Här är en till som ska till jobbet i morgon (hur kan semestern redan vara slut ? )
Kram Kicki

Johanna Stålros sa...

Ja det swischar bara till så är semestern över. ja varför ska man då behva gå till jobbet när man har så mycket annat man vill och behöver fixa med;) Jag påbörjar min imorgon och börjar redan tänka på att den snart är slut.... men ska tänka positivt och njuta så mycket jag kan. Kram Johanna

Pysselprinsessan själv... sa...

Ja, min sommar har varit hur ljuvlig som helst med en MASSA PYSSLANDE. Att kunna kombinera pyssel med sol, vin, resande och hela härliga familjen kring sig dag ut och dag in är underbart. Hoppas att det blir en härlig sensommar också. Lycka till med jobbet i morgon!
Ting från Gammelgården

Edith och Jag sa...

Hoppas attmåndagen trots allt blir bättre än vad du tror just nu. Vem vet den kan ju bli alldeles underbar!
Kram Maria

Ullis sa...

Förstår din känsla! Det är jobbigt att behöva höja tempot på vardagen igen, och ändå inte hinna med det man vill. Skulle önska att jag alltid hade tid med mitt pyssel!
Ha det bra!
Ullis

Betong ute och inne sa...

Ja det är inte utan att sensommaren och ångesten smyger sig på.....
Jag har 2 veckor kvar av semestern, så jag blundar för det än....
Ha det bra
Kram Malin

Hanna sa...

Nog märks det att sensommaren kommer mer och mer, det känns både och för min del. Där jag bor, så har vi haft en kanonsommar och det har inte blivit så värst mycket gjort här hemma. Det börjar bli dags för bla storstädning. Nackdelen är att mörkret som kommer krypandes mer och mer. Ogillar mörkret så in i vassen :(