måndag 22 oktober 2012

Lite längtan en måndag

Å vad jag längtar efter julen!

Fast jag vill inte ha snö, minusgrader, mörker eller något som påminner om vintern.
Och jag är inte så förtjust i julmat heller, så det klarar jag mig gott utan.
Och jag längtar inte efter julklappshetsen, det kan man inte påstå.
Och julafton med släktingar med stora krav, det är jag inte pigg på heller.

Hm.

Så man skulle kunna säga som så att egentligen längtar jag efter härligt varma semesterdagar i juli, då man kan äta glass och gå på loppis.


 
Är man sugen på julpynt och pompoms på samma gång så kan man omedelbart bege sig till Rusta där man får två finfina, stora pompoms i vitt eller rött för det facila priset av 20 kr! Och i mycket bättre kvalité än de jag köpte på ROOM i Stockholm, som kostade fem gånger så mycket och visade sig vara alldeles ihopklistrade...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, den där julmatshetsen förstår jag mig inte på. Vad är det för festligt med korv och köttbullar, det äter man ju året om!? Ge mig en banana split med några tomtebloss i så är jag nöjd :)

Grodmamman sa...

Tror det handlar om ledigheten vid jul och finge man spendera de dagarna precis som man ville vore det underbart!:) Gillar inte heller hetsen, men i år blir det nog lugnare då maken jobbar hela julhelgen.
Dyrt är inte alltid bra alltså!?!
Kram

Johanna sa...

Nej men åhhh, tack för det tipset!

Jag skall ha kalas i helgen för min Sol som fyller 1 år på torsdag. Jag hade tänkt köpa pompoms på nätet men tycker de är lite dyra! Man vill ju lisom gärna ha en tja 6 stycken i alla fall. Och ballonger och allt det andra och då rinner det iväg tycker jag! Så nu blir det att bege sig till rusta i veckan och hoppas på att de har några kvar till mig.

Kram Johanna

Karin - Mina Rum sa...

Nej, jag längtar inte efter julen. Ännu...

Tänkte fylla år först, sen kan julsuget komma. Men i år blir det tydligen julafton hos brorsan, tillsammans med galet många ungar, svärföräldrar och annat löst folk. Ser inte fram emot det precis.

Kram!

Nyanser av vitt sa...

Jag tror du längtar efter julledigheten och inget annat fröken :O)
Kram på dig

Det Vita Drömhuset sa...

Åh, tack för tipset! Sådana måste inhandlas El Pronto!!! Vilken tur att Rusta öppnar butik mindra än 1 mil bort på torsdag! :)

Kram Åse

Salikon sa...

Jo ju närmare julen man kommer desto svårare får man att andas ;). Den stora frågan är om vi ska fira julen uppe i huset eller lägenheten i Umeå.

Och jag har faktiskt fyndat marmorljusstakar för 5 kr/st. Den där skärbrädan var ju så dyr jämfört med din .. (men ack så snygg) så jag slog till på ljusstakarna. 2 st för värmeljus och 2 st för höga ljus. Nu behöver jag bara måla om köksbordet för att det ska passa... tufft!

Sanna sa...

Bättre ställa en dum fråga för att få veta, än att vara tyst och förbli dum... Vad är en pompom och framför allt vad gör man med dem? Var när hur. ;)

Fröken Fräken sa...

Hej Sanna! Jag skulle vilja säga att pompoms är de pappersbollar som är med på bilderna ovan - de kan se ut på lite olika sätt. Jag har tänkt hänga mina i taket i sovrummet som vacker dekoration. Man kan även ha dem till kalas och andra festligheter.

Nenne sa...

Men jag tycker det börjar prassla i hörnen överallt. Julmagasinen poppar upp nu!

Är det inte ljuset, dofterna, stämningen och allt FÖRE jul man är ute efter? För många tror jag att det har blivit "julen" mer än själva julafton.

Personligen har jag som mål att julklapparna är klara till första advent. Därefter kokas det godis och sniffas på hyacinter. En masse!!

Dessutom är julhelgen redan bestämd, klar, bokad, kirrad.. Det blir så m svärmor inom vården.
Lillejul hos henne, julafton är det familjechock hos moster och annandagen hos svärfar.

Om jag lagar någon julmat?? Se ovan.

Får nog bli shopping av julmagasin idag känner jag...

Ha en bra dag!

Malin på pastill.nu sa...

MEn åååh, tack för tipset :-D