tisdag 23 oktober 2012

Fröken Fräken goes Ernst


Vid ett tidigare storstadsbesök, fick jag syn på lite grejer designade av Ernst Kirchsteiger. Visserligen har jag tröttnat lite på hans tv-program då de börjat kännas mer som produktplaceringsshower än inspiration, men det var en viss ljusstake som fångade mitt öga.

Ljusstaken var en lackerad bricka i metall med ljushållare som var magentiska, och som man därför kunde flytta runt (har inte lyckats hitta ljusstaken på nätet någonstans, så ni får försöka föreställa er denna själva uppe i ert huvud). Men, jisses, köpa något färdigt ligger ju inte för mig. Så raskt inhandlades zinkbricka på Granit, ljushållare på Panduro och de starkaste magneterna som fanns på Clas Ohlson.

Lite klister senare (för att limma ihop magneten med ljushållaren) så ser brickan ut såhär. Tack vare magneter under alla hållare så kan man alltså flytta dem lite hur man vill. Ljus på rad eller lite huller om buller.

Brickan kan man ju dekorera med text eller torkade apelsinskivor när det lackar mot jul, till exempel.
Jag känner att jag behöver hitta en ytterligare tvist eller piff för att brickan riktigt ska funka för mig - har ni någon idé?

Jag är lite inne på att spraymåla hela rasket, men säsongen för detta är beklagligt nog över. Minusgrader funkar inte bra ihop med sprayfärg.
15 kommentarer:

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Vad snyggt och fiffigt med flyttbara ljushållare.

Titti sa...

Superfin ljusstake

Ewa`s Galleri sa...

kanonfin stilren enkel
Fin med den färgen men skulle vara fin i en annan färg också. Några fina manchetter kanske i glas eller zink ,en gren med lärkkottar ålandes runt
Kanonide med staken
Ha en skön kväll

Grodmamman sa...

Så snyggt! En sådan vill jag också ha!;) Får skriva upp material på inköpslistan inför besöket i Göteborg om en månad. Man kan ju faktiskt dekorera den och ha den som adventsljusstake.
Kram

Det Vita Drömhuset sa...

Hihi! Snygg! Gillar idén med att spraya den men det är ju hopplöst just nu. Men smart idé! :)

Kram Åse

Linda.. sa...

Godkväll!

Vilken snygg. Du är fiffig du.
Men jag tycker att du ska behålla den som den är.

Kanske kan du hitta någon liten zink kruka, alt. stor kakform (du vet sån där med vågade kanter?) i metall. Och plantera en liten växt i. En sådan där sephora (?) skulle bli fint. Och till advent köper du matchande siffror 1-4 och sätter runt ljusen, och byter ut blomman mot något juligare.. nötter? :)

Kram på dig!

Eller förresten, jag skulle nog köra på en stram kruka, istället för kakformen. Blir lite kontrast mot den snirkliga fina texten. Kanske i vit också?

Oj.. nu gick jag igång så värst att jag tror att jag måste kopiera dig och göra en egen ;)

Karin A sa...

Åh men du är finurlig du Fröken Ernst! ;) Jättefin bricka/ljusstake - mycket användbar.

Mamma med ambitioner sa...

Vilken konstnär du är. Jätte fin bricka. Jag vill härma direkt. Spraygalning..... snälla låt ljusbrickan vara som den är. Toksnygg!!!
Ha det bäst. Kram Kristina

Glaver sa...

Åh vilken fin. Många gånger finare än ernst. Du är en sann inspiratör du!!

Salikon sa...

Kanske snygga kottar blandat med polkagodis?

Nä måste erkänna att julen inte riktigt har fått fäste i min hjärna än... och jag som brukar vara värsta julfaschisten. Vad händer?

Smultron på ett strå sa...

Så himla smart! Och helt fantastiskt att din bror inte klippte mitt i en mönsterrapport! Fortsatt trevlig helg! //kram maria

Anonym sa...

Å nu till hösten -kastanjer så klart!/Susanne

Fröken Fräken sa...

Susanne: Åh jag önskar att det fanns kastanjer, då skulle jag fylla hemmet med de som dekoration, men tyvärr växer inte kastanjer häruppe!

Linda, Fröken S sa...

Smart och snyggt! Vilken bra idé!

Zarah sa...

Superfint!