söndag 4 november 2012

Let there be light


Här är det ännu en grå dag som står på programmet. Så jag njuter av att vara inomhus, pula med mina pyssel och inte sticka ut huvudet genom dörren en endaste gång.
Men, hörrni, nu får det vara november bäst det vill, nu åker ljusslingorna upp* så det blir lite mer ljus i mörkret! Eller ja... mer ljus var väl att ta i, kanske lite mindre mörkt är en bättre beskrivning?
Men mina krukväxter verkar tycka att de lever livets glada dagar, med tanke på hur buskiga både sophoror och myrsineträden blivit.

Dags att starta dagen med ännu en uppfriskande dusch, i hopp om att den här gången bli av med den känsla av äckel som jag har haft ända sedan jag fick reda på något sjukt i onsdags...*....okeeeej då, det kan hända att jag satte upp ljusslingorna  redan i mitten av oktober, men jag anser inte att ljusslingor är julpynt. Så det så.

9 kommentarer:

Grodmamman sa...

Får nog kolla över batterierna i mina ljusslingor som jag har i mina zinkhus. Blev mycket bättre med ljusslinga än med värmeljus. Tycker inte heller att ljusslingor är julpynt.
Hoppas att du kan duscha av dig obehagskänslan. Hade nog tagit många steg bort från den personen om jag varit du.
Ha en skön pysselsöndag! Tänkte jag skulle ha en sådan jag också och nu ser det ut som att jag får en em i ensamhet här hemma också. Då ska jag njuta av tystnaden!:)
Kram

Karin A sa...

Ljusslinga är verkligen inte julpynt - passar fint året om. :) Ha en skön söndag!

(Åh, jag smäller av. Solen kikar nästan fram här nu.)

Edith och Jag sa...

Ljusslingor är verkligen mysigt! Blir sugen på att plocka fram en jag också när jag ser din bild:)
Kram Maria

Hanna sa...

så fint du har gjort i köksfönstret.
Fint med ljusslingan.
Ha en fin söndagskväll!
Kram
Hanna

Emma sa...

Vänta, heter växten verkligen sophoror!? ljusslinga låter som en ypperlig idé!

Fröken Fräken sa...

Emma: En sophora, flera sophoror.. eller böjs det på ett annat vis i pluralis? Kan inte komma på något annat som verkar troligt.
Men som sagt, den växten kanske inte har fått det vackraste namnet, även om jag tänker mig att det uttalas "sååfhåra" typ.

Nenne sa...

Låter som att du också haft en härlig helg!

Jag har alltid haft svårt för ljusslingor. Men i zinkhus kan jag nästan tänka mig att pilla in en sådan. Hmmmm....

Vi såg några minuter på filmen "Wild hogs" i helgen, dom var på texmex-fest. Där hängde massor av ljusslingor som var som lysande gula,röda och gröna chilifrukter! Såna vill jag ha!!

För det skulle bryta perfektionisttävlingen som pågår i vårt bostadsområde.

För ibland vill jag retas.

millandante sa...

Fint du har det och samma här, nu är ljusslingorna framme och jag njuter:)

Katarina sa...

Åh, jag har också en sån slinga runt fönstret. Dessutom har jag målat den lilla kanten på insidan runt hela fönstret i en färg som matchar resten av köket.