måndag 5 november 2012

Nytt soffbord

Idag har jag en förhoppning om att bli ett soffbord rikare.
Och ett antal kronor fattigare..

Jag har sedan ett bra tag letat efter ett runt bord. Jag tänkte att det måste väl vara plättlätt att hitta på loppis, det bör ju finnas ett gäng runda matbord som man kan kapa benen på, till exempel?

Icke.

Så då fick jag rikta in mig på möbelaffärerna istället. Och har nu nästan bestämt mig för det här:

Bordet kommer från EM MöblerÄven om jag allra helst hade velat ha det här, om det inte haft kanter på bordsskivan.

(gillar verkligen det här med trärena ben!)

Så, ett runt bord i svart, det ska väl gå..? Vad tror ni?

10 kommentarer:

Johanna sa...

Trädetaljer är något som jag också älskar! Men det helsvarta var snyggt det också. Vad är det för soffa du har? Kan ju kolla i dina etiketter förstås;)

Ha en lovley måndag!

Kram Johanna

Anonym sa...

Skoja inte! Jag har också letat som en galning. Tillslut slog jag till på ett runt svart Vejmon från Ikea. Jag var inte helt övertygad först men väl hemma blev det kanonsnyggt. Har märkt att det är lättare att dekorera ett runt bord än ett rektangulärt. Glasfärgade skålar kommer också bättre till sin rätt mot svart. Så det är bara att slå till! :)

Unknown sa...

Fint bord! Härligt med ett runt. Kanske lika bra att jag ger upp loppisjakten efter ett nytt bord. Har idag ett stort rektangulärt och jisses vad trångt det är.
Synd att det nedersta bordet har kanter. Tycker det skulle vara oerhört opraktiskt.
Kram Maria

LyckligaPraliner sa...

O ja!! Så snyggt är det! Jag vill också ha :)

Kram Ann-Louise

Anonym sa...

svarta bordet snyggt, men har du kollat på Blocket - där hittade jag mitt stora fina matbord med "knorviga" ben i ful, gammal furu, det målades vitt och så hittade jag mitt runda soffbord, med otroligt vacker pelar-fot. Kan finns saker på Lokus också.
kram Majalena

Anonym sa...

Jaaa, så himla snyggt!!!

Karin A sa...

Ser att vi är inne på samma spår - är grymt sugen på runt bord jag med. :) Har faktiskt kikat på just dessa jag med. Gillar mycket!

vitagavlar.blogspot.com sa...

Jättefina bord! Men du, det är väl inga problem för dig att få trärena ben på bordet? Fram med tejprullen, Pysselfia;-)!?!!
/Lisa

Anonym sa...

Det är inte så svårt att snickra ihop ett sånt bord själv. Färdiga bordsben finns att köpa på byggvaruhus som K-Rauta och på COOP bygg tror jag mej också ha sett bordsben.

Fröken kanske kan hjälpa mej med ett litet dilemma? Jag vill ha insynsskydd i vardagsrummet och tycker såna där färdiga man klistrar på är så tråkiga. Har du nåt tips på hur man kan göra? Har funderat på plexiglasskiva + frostspray på burk + tårtpapper = fint frostigt mönster.
Men ärligt talat är det sällan mina ideer blir fina irl.

Ha en fin dag! :) / Kikki

Fröken Fräken sa...

Hej Kikki!

Har tyvärr inte hittat något snickra-till-själv-alternativ som jag har gillat så nu blir det ett nytt!

Delikat problem med insynsproblematiken.. jag har dock aldrig lyckats när jag har försökt spraya mönster. Sprayfärgen har liksom en förmåga att rinna mellan mönstret eller bli väldigt flammigt. Du kan inte köpa frostad film som du själv skär ut mönster från?