tisdag 30 april 2013

Att göra något särskilt

Efter den oooooerhört ansträngande arbetsveckan, omfattandes en dag, så är det ju för väl att man tagit ledigt och åter har helg.

När man tar ut en semesterdag såhär utanför gängse semesternorm, får man ju höra saker som "Jaha, ska du göra något särskilt?" med en tonartshöjning på slutet av frågan.
Säger man då, "Javisst, jag ska pyssla!" så märker man att det var inte var vad utfrågaren menade som särskilt. Utan mer tänkte sig att jag skulle på weekendresa till Prag, föda barn eller åka Vasaloppet. Men se, det är ju det som är så finurligt! Att alla har vi olika saker som är särskilda för oss.

Pysslandet är värt en semesterdag för mig, för det är vad som gör mig lycklig. Och just nu skulle jag verkligen önska att jag hade en treliters hink med vit väggfärg hemma för jag vill måla om hallen! Om det finns hemkörning av matkassar så borde det väl finnas hemkörning av färg? Det behovet kan vara minst lika akut!

Har jag hittat det perfekta tyget att göra ett överkast av
eller har jag hittat det perfekta tyget att göra ett överkast av?!
Zickzackmönstrat ulltyg från Ohlssons tyger i Sickla!

11 kommentarer:

CONCEPT by JESSICA sa...

Fina bilder.
Helt rätt, ibland ska man bara ta semester och göra det man vill för sin egen skull..
Fin blogg, jag kikar in igen.
Kram

susanne sa...

Vet du vad - just det där har jag också tänkt på idag! Hemma med sjukt barn som mest sover - jag hade hunnit måla om hela hallen om jag hade haft färg! Målarfirman kunde förresten ha kommit över hit med både färgen och fem säckar kogödsel från växtmarknaden också - de ligger ju ändå grannar och kunde hjälpas åt. Oj vad mycket jag hade fått gjort! Nu sitter jag bara framför datorn och slöar bort tiden, haha! ;) Susanne

Petra / Popetotrora sa...

En semesterdag för att pyssla låter fullständigt vettigt och alldeles underbart. I alla fall i mina öron. :)

Grodmamman sa...

Snyggt överkast!:)
Och en semesterdag för att pyssla tycker jag låter lysande!:)
Kram

Linda.. sa...

Men eller hur?

Hur kan måleriföretagen inte ha kommit på det?
Jag hade vart en trogen kund. Speciellt om de hade utskärning sena kvällar också, eftersom det oftast är då jag får inspiration, ork och lust!

Min hall behöver också ett lyft. Ett rejält. Tråkigare hall får man leta efter. Vad blir det för färg i din?

Kram

Emma sa...

Japp vissa förstår nada! Överkastet är superfint, och det skymtande nattduksbordet (men vad heter det? nattURsbordet, inser att jag aldrig skriver det här ordet och borde följaktligen egentligen slå upp det, men jag tror man förstå:) är helt underbart! Åhh, vad jag blev avundsjuk!

kungen o majkis sa...

Ohhh, sicket fint överkast :-)! Jag har en liter vit färg hemma. Fast den fick jag minsann hämta själv. Fast du kanske kunde starta ett sånt företag? Fröken Fräkens pysselkasse liksom. Kommer en gång i veckan och är fylld med färg, dekorplast och sprayfärg. Det kan bli ditt nya jobb, Fröken ;-)!

Mimmi sa...

Mycket snyggt när de olika mönstren på överkast och tavla passar så bra ihop! Och att ha svarta accenter till en vit bas, kontraster är helt oöverträffat i inredning.

Maria O. sa...

Konstigt det där att man alltid förväntas göra något "särskilt" typ resa bort eller gå på fina föreställningar eller något liknande när man är ledig. Att göra något särskilt kan absolut vara att vara hemma och pyssla, umgås med barnen eller läsa den där boken man längtat efter.
Kram Maria

Ewa`s Galleri sa...

Låter som en fantastiskt bra ide att ta semester för att pyssla
ha en skön kväll

Anonym sa...

Ja det var verkligen helt perfekt!!! Bli också sugen på det..;)
Kram