onsdag 3 april 2013

Sökandet efter en mirakulös upphängningsanordning

Det händer inte så ofta. Men nu har jag en pysselidé som jag inte vet hur jag ska genomföra (helt sanslöst, jag vet!).

Alltså, dessa "krokar" är ju bara helt enkelt supersnygga! Men ändå, vill man ha en hoper så blir det ju lite dyrt, och jag har precis bokat sommarresan. Så, jag såg någonstans hur man hade tagit flera gamla gardinstångsknoppar och monterat direkt på väggen. Och det är ju alltid mycket roligare att göra själv än att köpa färdigt, det vet vi ju alla. Jag kastade mig alltså direkt ut i loppisarnas virvlar och köpte på mig ett gäng knoppar.

Nu är frågan, hur ska man få upp dessa på väggen?
Jag vill alltså inte skruva fast dem i en bräda först, utan direkt på väggen.
Det blir förmodligen inte enklare av att knopparna naturligtvis är ihåliga, så det finns inte så mycket att skruva fast i precis.

Måste jag nöja mig med att ha dem som stående dekorationer?
Jag är väldigt dålig på att nöja mig...


14 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Ja, jag har sett det där jag med. Så snyggt. I det här inlägget har jag länkat till bloggen jag hittade det på:
http://www.popetotrora.blogspot.se/2013/02/3-x-genialt.html

Kanske du kan maila henne och fråga hur du ska gå tillväga.

Lycka till!

Iris // Alla dagars kaos sa...

Jag visade min händige sambo och han sa att du antingen får hitta skruvar med gängor på båda sidor (vilket tydligen kan finnas) eller bygga ett eget beslag.. alltså fästa nåt på väggen och sätta knoppen på, och så skruva fast knoppen med en liten skruv på undersidan.. om du förstår vad jag menar.. kan gå.

Sjukt snyggt iaf.. nu ska jag leta efter gardinknoppar på loppis!

kram /iris

Iris // Alla dagars kaos sa...

nu har jag sökt lite.. Via den första kommentaren hittade jag en förklaring av Jenni på Hemlängtan som lyder:

"Eftersom gardinknopparna är ihåliga sågade vi till träklossar som vi limmade dit. I träklossarna satte vi en lång skruv så att vi sedan kunde skruva i knopparna i väggen" (http://minhemlangtan.blogspot.se/2013/02/ateranvandning.html)

kram /iris :)

vitagavlar.blogspot.com sa...

Jag tänker att man kan skruva fast rundstav i rätt storlek på väggen och så trä/skruva på knoppen. Kan bli svårt den dagen man vill få bort dem bara! Lycka till! /Lisa

Tyg och otyg sa...

Jag tänker också spontant att man borde kunna sätta en bit tjockare rundstav eller annan träbit i knoppens hål och skruva i den. Kommer nog att bli snyggt, jaghar också sett den där bilden någonstans, på Pinterest antagligen. :)

Ewa`s Galleri sa...

Låter som du fått många bra förslag ,tro det blir jätte bra med att limma fast en träbit inuti knoppen som du först har skruvat i en skruv i med gängor i båda ändarna
Ska bli spännande att se resultatet
ha en bra dag

Anonym sa...

Hej! Tänker att det kunde fungera att använda skruvstift... träskruv i ena änden och M-gänga i den andra. Sök på skruvstift så ser du hur de ser ut.
/Liselotte

Anonym sa...

Smalt vinkejärn. Skruva i väggen, trä på knopparna och fäst med liten skruv. Förborra. Så gjorde jag!
Kram Terese

Nenne sa...

Urhäftigt!
Har inga bra förslag på upphängning då dessa problem alltid överlämnas till sambon.

Å dessutom är jag fast i ett virkträsk o tänker mer mormorsruta än nåt annat...

Ha en bra dag!

Bella sa...

Häftig idé :) Ser att du fått många förslag på hur du ska sätta upp dem på väggen så jag ser fram emot att få se det färdiga resultate nu!

Kram Bella

Det Vita Drömhuset sa...

Kommer bli sjukt snyggt! :)
Vill se resultatet sen, för jag tror nämligen inte att dom kommer stå som prydnad så värst länge.... :)

Kram Åse

Ester sa...

Ser fram emot att få se resultatet för det verkar som du har fått många användbara tips här! :)

Ina sa...

Kul idé kommer bli hur fint som helst. Trevlig helg ! Ina

Monkan sa...

Ser ut som att det skulle bli en jättefin knoppvägg, kanske det går att trycka i en bit rundstav i håligheterna? Aha, det är det visst fler som föreslagit :) Och se där, en till kanonfin bricka. Vilken bra garanti, alla kanter blir perfekta, det har möjligen inget att göra med hur duktig man är på att klippa/skära rakt och fint? :)

Marmormönstrad kontaktplast, kanon! Superfin fönsterbräda. Jag hittade en gammal rulle "marmor" i städskåpet härom dagen och funderade på vad jag skulle kunna piffa till med den, lutar åt att det får bli nån skokartong.

Men vad hemskt, världens största tygaffär och så var det bara en dröm! Själv drömmer jag om koderna jag ska skriva till programmen i EX-jobbet i skolan :) Och längtar till praktikperioden som börjar om ett par veckor. Det blir ju som att jobba = man har inte skolarbete att tänka på dygnet runt utan kan faktiskt få lite fritid och hinna pyssla lite!