tisdag 16 april 2013

Att se potentialen

Vi blir alla exalterade över olika saker har jag märkt.

Själv hoppade jag näst intill upp och ned (åtminstone inom mig) när jag på lördagsloppisen hittade ett hemmagjort, trasigt 3D-schack. (Vet ni vad det är? Inte jag heller. Men det bestod av en platta med typ blompinnar med uppträdda stora träkulor på) Det enda jag kunde se var alla träkulor som jag skulle kunna använda till en massa andra pysselprojekt.

Men inget pris. Så det var bara att anlägga den bekymrade prutminen och bege sig till kassan och fråga. Och tänka sig, jag fick den gratis!!


Inte kanske så snygga just nu, men POTENTIALEN!
Det visade sig vara ca 70 träkulor som skulle ha kostat mig
runt 500 kronor att köpa på en hobbyaffär. Whoop whoop!


Sedan hittade jag även ett kort metallrör bland skrotgrejerna, som jag också fick gratis (här började personen i kassan att se seriöst bekymrad ut - hur var det ställt egentligen när jag ville ha ett trasigt spel och ett rostigt metallrör?)

Men visst ser ni också hur detta kan bli ett snitsig "fodral" till en hängande lamphållare? Nu är frågan, är det helt omöjligt att hitta en stor rund, frostad glödlampa? (helst med fattning E14)11 kommentarer:

Bellas Lantliv sa...

Det är klart du kan trolla fram något av det där!
Ser framemot att få se resultatet.
I dag är det sprayväder här i allafall!
Kram kram

Grodmamman sa...

Ska bli kul att se vad det blir av de där träkulorna!:)
Du är helt otrolig med att se möjligheter i saker!
Kram

Anonym sa...

Hihi, sånt där går jag också igång på! ;)
Kram

veronica sa...

Tack för ett gott skratt! Jag ser säljaren i kassan framför mig :) Ska bli spännande att se vad du hittar på! Jag köpte en stor rund frostad lampa på min "vanliga" lampaffär, har den i min grislampa i köket :)
Ha det gott,
Veronica.

susanne sa...

Jag ser också försäljaren framför mig - och det hade kunnat vara jag...Haha! Jag har tyvärr inte förmågan att se potentialen i allt, men blir grymt imponerad av er som kan! Men jag klarar att kopiera andras briljanta idéer ibland...

Nenne sa...

Det är skillnaden mellan huvuden och huvuden. Jag kan inte heller se sånt där framför mig. Sen läser jag nån tidning eller på någon blogg och känner mig skitdum för att jag är så begränsad i mitt tänkande.

Men jag börjar öva upp det där nu. Mina hjärnhalvor har börjat jazza ihop faktiskt.

Det ska bli jättekul att se vad du hittar på med inköpen den här gången!

Ha en bra dag!

Le petit jardin sa...

Det är ju sådana fynd som gör en glad...gratis. Kul att se reultatet sen

Kram Kajsa

kungen o majkis sa...

Grattis till finfina fynd :-)! Är ju en riktigt fördel på loppisar om man dyker på sådant som ingen annan kan se möjligheter i...och ännu bättre är det ju om försäljaren tycker synd om en för att man köper så konstiga saker så man får dem gratis :-D :-D!

Lantmätarvillan sa...

Oj oj vilka fynd!!

Dyrt det där med kulorna annars och röret kommer att bli finfint. Själv klurara jag på hur jag ska hitta sådana där spegelväggsfästen till de fina loppisfynden jag gjorde för 1 kr/st. De sålde nämligen bara speglarna utan fästen. Det går ju iof att limma upp dem, det gäller väl bara att ha koll på att det inte är lim som nöter upp spegeleffekten... vore inte bra.

Malin på pastill.nu sa...

Men vilka schysta fynd! Lampan kommer bli grymt snygg!

molinder sa...

Hej Fröken Fräken. Jag tror inte att jag kommenterat förut, men jag har följt dig via din blogg i flera år nu! Jag gillar verkligen ditt sätt att skriva och dina fina bilder!
Kan inte du tipsa om dina favoritloppisar och andra bra "fyndställen"? :) Jag har en längre tid misstänkt att vi bor rätt nära varandra, och det är säkert fler också som skulle bli glada av lite loppistips! :)

Ha en toppendag!