söndag 3 november 2013

När Fröken Fräken är ledig

I fredags tog jag ut en semesterdag så att jag åtminstone skulle få ledigt en långhelg (varför är det så få helgdagar under hösten medan det kryllar av dem under våren? Vavava?) Fast om man med ledigt menar "ligga och slappa på soffan" så känns det inte som att jag varit ledig..

På fredagen drog jag iväg på loppis, sedan blev det en evighetslång busstur ut till ett handelsområde på andra sidan stan där jag förköpte mig på julgrejer (tre ljusslingor till, bara en sådan sak) och bunkrade upp med mat tillsammans med resten av Luleås befolkning. Sedan ännu mera buss hem och snabb lunch (halv fyra...) innan jag cyklade till kyrkogården för ljuständning, och sedan hem igen för att dra igång ett mastigt pass i tvättstugan.

På morgonen igår beslöt jag att nu var det dags att bära ned kökssoffan i källaren. Så då var det bara att göra en heroisk insats och först bära ut en massa grejer från förrådet för att kunna göra plats för soffan. Soffan var tung som en elefant och gick på millimetern att bära ned genom diverse snäva vinklar till förrådet. Därefter skulle alla grejer in igen. Pust... Här uppstod dock något rent mirakulöst.

Det blev mer plats i förrådet när soffan stod där också! Jisses vad bra jag måste vara på att stapla grejer.

Sedan följde en eftermiddag av kånkande, bärande, sorterande och ommöblerande. Bland annat skulle ju alla saker som jag förvarat under kökssoffans lock hitta nya platser.

Så idag borde jag väl kunna ligga på soffan, äta praliner och kolla på Kommissarie Lynley?
Min plan är dock att köpa ett nytt köksbord som är lite större och jag är sugen på Melltorp från Ikea. Men, är det någon därute som kan berätta om bordsskivan är i helt slät melamin eller i sådar lite "skrovligt" melamin?
Sedan vill jag absolut ha de här stolarna till!
 
 
 


6 kommentarer:

Iza sa...

Gör inte mitt misstag med stolarna bara, själv trodde jag att de skulle kännas som trästolar men de kändes som plast stolar :( så surt, de är ju så himla fina.

Fröken Fräken sa...

Tack för tipset Iza! Stolarna har jag hunnit med att provsitta flera gånger, och gillar faktiskt just plaststolar då det blir lite mer gung i dem :-)

Sandra W. sa...

Har ett Melltorp själv och det är helt slätt och inte skrovligt :)

Ester sa...

Ja, du förtjänar att slappa i soffan idag! Känner igen det där med att man nästan får mer saker att göra när man är "ledig" än de dagar man jobbar. Som tur är har jag en växande mage som påminner mig om att jag måste ta det lugnt vilket jag uppskattar. :)


Ha en fortsatt skön söndag!

Grodmamman sa...

Hoppas verkligen att du har slappat idag! Vad du grejar och har dig, blev matt bara jag läste om det!;)
Kram

Grodmamman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.