torsdag 6 november 2008

En gren från taket

I förra veckan var det grenexpedition!! Jag hade gett mig den på att hitta en lagomt vildvuxen gren att hänga från taket, kanske dekorera den lite framåt jul också. Helst hade jag ju velat ha en stor ormhasselkvist, men sådant finns tyvärr inte här. Efter lite bestyr med hur den skulle hängas upp för att inte svänga runt så är den nu på plats. Har tänkt hänga mina zinklöv här och kanske något mer, vackra band möjligen?

Tyvärr lite mörka bilder som gör att väggen ser rosa ut när den egentligen är vit. Jag är ju på jakt efter ett nytt skåp att ha här, vill ha ett större både för att det skulle passa bättre rent estetiskt och för att mina tyger behöver mer plats (dvs jag kan köpa mer tyger!). Men inte är det lätt att hitta skåp inte!!

Och den lilla granplantan tycks trivas - bra mycket lättare att sköta än mossan...




Krax!

22 kommentarer:

Unknown sa...

Åhh det blev ju kanon!! Synd jag inte har någon "ledig plats" för en sådan fin gren...

In my house sa...

Hej tjejen... Det blev ju kanon imot den rosa väggen =) skojar!!!
- Allt från skogen är fint,, i rätt sammanhang!!!
- Och tack, för dom snälla sakerna hos mig,,, orden menar jag! Man är ju nyfiken och då måste man ju fråga =)
- Oj oj,,oj jag har glömt sovrummet, tur att du håller ordning på mig, lovar de kommer!!! har lite till att dona med,,, efter jul blir de nog en större renovering i just sovskrubben! Bakon sneväggen, där hoppas jag finna några balkar el nåt sånt härligt, som ja gärna gräver fram...

Ha de gottit, idag ska ja bara vara hemma och tvätta/dona
Kram j

Kristin sa...

Hej du, det blir nog kanonfint! Jag har beställt stora trollhasselgrenar från en blomsteraffär. De kan ta hem det, och en blomsteraffär finns väl hos dig? Nu tycker jag iofs att det inte behövs, för den gren du hittat var jättefin som den var! Undrar om vi får köra samma modell i år, vi har ju en liten M som säkert börjar krypa lagom till granen ska in... eller så får granen stå bakom kompostgaller... ja du hör - vi har redan börjat bekymra oss hur vi ska göra... :-)

kram K

Mjuka sa...

Kommer bli så snyggt!!
Kramar M

Nettan sa...

Va fint! Har oxå förberett en stor gren att hänga upp till advent med lite pynt i!
Kram Nettan

Mia sa...

Nämen så smart och SNYGGT!

Krya på dig!
Kram Mia

Tineling sa...

Vad häftigt med en gren i taket! Skulle ju bli jätte fint med lite juldekoration snart! :) Typ trähjärtan eller nåt sånt.

Jag funderar också på hur jag ska göra med julkort i år. Det lär ju bli kort på dottern, men det är ju kul att pyssla med. Kollade upp lite på panduro, det blir dyrt om man ska göra snygga scrap-kort. Hoppas du kommer på hur du vill göra!

Kram Tina

Lallis - liv och leverne sa...

Jaaa, åh så snyggt!
Kram Lallis

Christine sa...

Snyggt!! Jag som gick floristutbildning i Malmö där vi verkligen fick hitta material ute i skogen e lite svag för sånt där.. Döda kvistar typ! Såå mycket vackrare än levande!! =)

Kortlänk-tips: www.asamia.blogg.se och http://thereselittlecorner.com/blogg

Lilla huset på prärien sa...

Ahhh tjusigt! Då kanske jag får kolla in här hos dig och få lite inspiration så jag kan dekorera min pinne här inne hos mig ocksä :)

Kram Jenny

svartataket sa...

Snyggt! Hoppas du snart pigagr på dig! Kuddarna blev jättefina också!
KRAAM

Sara sa...

Hej

Så fint. Min pappa och hans sambo har en fin gren som de hänger upp över matsalsbordet varje jul, dekorerad med röda julkulor.
Kram Sara

Villa Hemma sa...

Hejhej

gillar verkligen den lilla granen. Om du har riktigt gröna fingar kanske du kan såga ner o flytta till julgransfot om några år :-D

- jenny

Pysselprinsessan sa...

Oj, du fick vänta bra länge framför datorn på ett inlägg, du! ;P Jag ber hemskt mycket om ursäkt! :D

Oj vad massa fint jag missat! Jaa, ska jag kommentera alla underbara pysselinlägg så kommer bloggers kommentarstjänst att krascha pga av megalångt inlägg! :) Jaja, jag nöjer mig med att säga: Bra jobbat, tjejen!

Föresten så finns det iaf internet på ett närliggande bibliotek på Island! Bra va!? :) Jag har ju med min bärbara, så nån gång i veckan borde jag ju orka trotsa den Isländska luften och knata dit! :)

Ja, tänk! Om man hade ett pysselrum med ett tygtillredarbord! Vilken dröm! Mmmmm... Tygurbudet där vi var i Thailand var lite si och så, förresten. Ja, det gick ju att hitta lite tyger hos de otroligt påflugna skräddarna. Men jag insåg ganska fort att om jag skulle gå in där skulle jag väl komma ut med en beställning på fyra tredelade kostymer. Så det blev inget inköp. Men när vi åkte runt mellan olika sightseeinggrejor såg jag en del stora inredningsbutiker som jag gärna besökt, men det fanns tyvärr ingen tid (eller intresse från övriga resesällskapet) till det.

Jag hoppas på bättre tygtider på Island! Vi får se hur det blir där då den islänska valutan har sjunkit varje dag och Forex inte längre handlar med den!?! Vi kunde alltså inte växla pengar i förväg! Knasigt!

Näe, nu ska jag fundera på hur man packar för 5 veckor i en resväska som max får väga 20 kg! :)

Kramar

Lisas inredningsblogg sa...

Och du, det bästa av allt! Den blir säkerligen bara snyggare och snyggare ju mindre vatten den får.... *seriöst skämt* Jag tror dig i alla fall på att väggen är vit :D kramkramkram

Tidsmästarinnan sa...

det var en väldigt lyckad expedition alltså!
Kanonfint och bra idé, tackar för den!
Kram på dig!
Susanne

Tulipa sa...

Band och zinklöv tror jag kan bli jättefint!
Det finns så mycket man kan plocka från naturen och inspireras av!
Kram Tulipa

Anonym sa...

Din hund må va sötast i stan men min ä sötast i sverige!

Anonym sa...

Hade du bott här kunde du fått ormhassel för barnen farmor och farfar har en enormt vacker, är nog bland det läckrast träden jag vet...så förstår att du vill ha en sån gren med alla sina snirklar...


Du får nog tag i ett större skåp ska du se vart det lider, bara att leta vidare.

Mysigt du har i hörnan!!

Kram och ha en bra dag!!

Zizzi sa...

Vad fint det blev! Själv funderar jag på trollhassel, och pynta det efter årstid/högtid. Det är det som är så bra med grenar. Antingen kan man hänga "neutralt" pynt i, eller små påskägg, julpynt, sommarpynt, höstlöv m.m.
Kram cissi

Vitudden sa...

Hejsan!

Ville bara kika in och önska dig en trevlig förhoppningsvis förkylningsfri helg :-)

Ulrika

Kristin sa...

Hejsan, skriver bara lite snabbt då du undrade om de ljusstakar jag målat om: jag har penselmålat väldigt flödigt. Färgen "smälter sedan ut" och det blir en yta utan penseldrag. Man måste måla minst två gånger för att få det att täcka. Färgen jag använde är alltså en som fäster både på trä och metall; Servalac Aqua, halvmatt, ur Alcros sortiment. Jag har provat spraymålning men jag är inte helt frälst av den metoden då man måste stå ute, det luktar ganska mycket (iaf av den färgen jag provat) och så måste man hålla på i ett antal olika lager för att få det att täcka.

ha nu en bra helg!
kram K