måndag 10 november 2008

Mera vitt, ja tack





När det är mörkt och grått behöver jag extramycket vitt. Så ett trätråg som fyndats har blivit vitt (det var inget gammalt utan ett "nyslöjdat") och så blir det även vita stenar i olika nyanser. Och jag tror även att den svarta gardinen i köket kommer att bytas ut mot en vit.

Utvärdering av glasrengöringsmetoder:
Jag provade det som jag hade hemma först, så det blev citronsåpa och rakblad med avslutningsputsning med tidningspapper. Och det funkade väldigt bra, fönsterglaset är nu så rent som det kan bli. Nu undrar jag bara om det går att hänga upp fönstret på väggen någonstans?!

26 kommentarer:

Malin sa...

Ja, vitt är så snyggt att jag skulle vilja ha det överallt här hemma.
Dock säger sambon stopp till detta eftersom det snart blir sjukhus av hela slanten.
Jag håller absolut inte med, men vi försöker mötas på halva vägen.
Ibland lyssnar jag inte alls och då kommer det tex in en vit ljus tapet..det gäller ju bara att lägga fram det på rätt sätt =)

Nettan sa...

Jaa tack, vitt, vitt vitt behöver man i det här mörka trista!! Härligt att du hann testa fönsterputsnings metoden..nu ska jag göra detsamma!
Lamporna du såg hos mig köpte jag i Köpenhamn för säkert 6, 7 år sedan! ..har fått nya skärmar förståss..men jag gillar dem fortfarande!
Kram Nettan

Lotten sa...

Vitt är fint! Men jag skulle aldrig klara att ha allting vitt... skulle kännas för kliniskt för mig ;-) Jag måste ha lite goa färger runt mig som gör mig glad.... som lyckopiller :o)

Tråget blev jättefint!

Kram Lotten

Peter sa...

Åh vilket vacket "fat"!! *vill ha*
//maria

Tineling sa...

Vilka fina stenar och fat! Började genast tänka på en strand med fina runda stenar...om jag fick välja skulle jag nog hoppa över vintern (även julen) och ta sommar nu på en gång! :) kram Tina

Villa Hemma sa...

hejhej

här fyndas o pysslas det i vanlig ordning :-D

Griffeltavlan *slurp*

kram

svartataket sa...

vad fint det blev! Hoppas du är jättepigg i dag! Du får hänga upp det nu så vi kan se det på plats!!HIHI

Villa Carl Larsson sa...

Jag håller med dig helt och hållet. Av alla dessa vackra bloggar har jag med blivit tokig i vitt och jag vill bara göra om. Jag blir knäpp snart haha :) Fina stenar!!

Så du har hittat advensstakarna. Vad kan dessa vara för nåra? Jag skulle vilja ha ett fat ca 30 cm avlångt. Hur ska jag hitta detta? :)

Sköt om dig! Ta vara på dig och dina vänner. Och glöm inte att ta vara på söndagarna *ler* Kram

Anonym sa...

Vit är ju härligt fast jag syr gardiner till köket som är väldigt svarta.....man ska väl ha mörkt på vinter och ljust på sommaren? Helt galen regel som de hade förr.

Vill oxå ha mycket vitt nu.....

Så bra att du lyckades få ordning på fönstret.

Tycker oxå dottern som gör rätt och bor in sej lite innan och allt kostar ju oxå...tyvärr!

Kram och ha en bra kväll!

Vit Gladiolus sa...

Tack för kommetaren hos mig! :)
Näej det bodde nog ingen i huset. Det såg öde och lite spökligt ut!! Men otroligt vackert och charmigt!
Kram Zinkbaljan

Anonym sa...

Va?? Ingen röd gardin nu till jul....eller? Vitt är väldigt snyggt, o de är kanske så, att nu när det är så mörka dagar så behövs det mer vitt för att hålla humöret uppe. Snyggt med stenar i tråget.
Jag har varit o kollat på tapetprover idag, vi ska sätta upp en fondtapet i sovrummet, tog väck vägghyllan o det blev fuuula märken efter den så maken tyckte vi skulle tapetsera med något snyggt..Jag är llite inne på en väggmålning oxå, ja vi får se vad det blir, finns faktiskt fööör mycket att välja på, kramar

Anonym sa...

Helt inne på din linje med vitt. Maken tycker att jag fått en knäpp. Men jag känner att vitt kan man aldrig få för mycket av.

Levindas Värld sa...

Hej!

Jajjemän, det är den dörren som tidigare var grön, vilket minne du har :)

Jag har bara målat framsidan vit och baksidan är fortfarande grön. Lika bra det för då kan jag ju ha den grön också om jag vill emellanåt :)

Håller med dig om att det vita/ljusa piggar upp extra nu i mörkret!

Ha en trevlig kväll!

Grodmamman sa...

Snyggt med de vita stenarna i tråget!
Och tack för att du inte tycker att jag är flummig och konstig!=)
Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja - vitt, vitt, vitt! Iaf jag känner för att skapa en ljusterapihem nu när det bara blir mörkare och mörkare, och regnet bara öser ner...

Superfint blev ditt trätråg! Och så enkelt och effektfullt med de vita stenarna.

Sara sa...

Hejsan
Himla snyggt med stenarna till det vita. Ha det så gott!
Kram Sara

Tulipa sa...

Hej! Jag var tvungen att titta efter vad du fick för tips till fönstret...Jag har också tagit hem några gamla fönster i helgen, har inte hunnit fixa till något ännu, men kul ska det bli!
Kram Tulipa

Hem och Lycka sa...

Så snyggt med stenarna! Håller med, nu i den mörkaste Norden behöver vi extra mycket vitt! kram

Pysselpralinen sa...

Vitt är vackrast. Och lugnast. Jag kan knappt sova på annat än vita lakan. Fattar inte hur folk tänker när de bäddar med illorange och ceriserosa. Men manglar dom gör jag inte. Jag har aldrig lärt mig hur man gör. Fast när du berättade hur du vårdar dina lakan blev jag ganska nyfiken.
När jag var liten hängde våra lakan alltid på tork utomhus. Doften av nytvättade lakan som torkat för vinden glömmer jag aldrig. Och det är aldrig lika skönt att lägga sig nuförtiden som det var då. Jag kanske skulle testa att mangla...

Hur gick det med jobb och förkylning? Själv hostade jag mig igenom natten så varken mina stackars lungor eller jag fick mycket sömn.
Hittade du någon vägg åt fönstret?

Inspiration i vitt sa...

Hej fröken pysslig, ojoj här händer det grejer vad pysslig du är och vad fint du gör. Ditt hjärta var ju så underbart fint och korgarna, fönstret, och tråget ja allt var så fint. Kram på dig/ingela.

Kristin sa...

Hej du, det såg snyggt och ljust ut! Man behöver verkligen ljus nu. Fast idag kom jag på att det inte är mer än lite drygt en månad kvar tills det vänder... alltid något! (Det gäller att se ljusglimtarna...)

kram kram K

In my house sa...

Hej hej... Visst ä det så, man vill ha det ljust runt sig nu,,, När jag putsar speglar eller fönster så torkar jag alltid med tidningspapper,,, tycker de ä jättebra!!!!

Kram på dig

Anonym sa...

Vitt är verkligen fint, tyvärr fungerar det mindre bra hemma hos oss på grund av de många hundarna. Men jag njuter av att se det hos andra...och fuskar lite även hemma hos oss.

~Livet i byn

Mia sa...

Jag håller helt med..Är det här stenar från en sommar-strand? Härligt när man omger sig med saker som väcker härliga minnen.
Idag är det så grått så jag vet inte vad...Ska försöka trotsa vädret o ge mig ut på en prommis, man måste ju liksom för att inte deppa ihop totalt.

Tog en ledig bloggdag igår, och vet du, det var riktigt skönt. Tror det är nyttigt ibland, alltså komma bort från pulsen och det ständiga uppdaterandet. Man märker inte hur mycket tid man hänger online förrän man släpper det en dag o ser hur mycket annat man han med. Det var nästan lite läskigt..

Kram!

Helena Dovier sa...

Toksnyggt tråg med stenar! Alltid bra när man kan måla ohejdat utan att ha ågren för att man "förstör" något gammalt.

Tack för utställningsgratulationen :-). Vi hade en härlig helg, Juvelen och jag.

Hoppas att du är på benen ordentligt nu!

Kram från Helena

Anonym sa...

Nämen jag har ju ett sånt tråg jag med, med stenar och ljus.... Vad kul !