onsdag 26 november 2008

Snö bortskänkes mot avhämtning

Japp, det vräker ned snö idag också. Mysighetsfaktor=noll. Ja, i alla fall om man måste ge sig ut i det myckna snöandet. Kan man ligga i sängen, bläddra i inredningstidningar, få frukosten serverad, läsa en spännande deckare.. ja, då kommer saken i ett helt annat läge!

Faktiskt fick jag en liten bit över från tyget som det syddes julkuddar av, och som nu inte verkar finnas kvar i IKEAs sortiment när jag har studerat hemsidan (skandal!) Så i kombination med ett vitt tyg fick det bli ett överdrag till en av mina stolar. Stolen, som är en del i ett par, kommer från min farmor och farfars stuga. Tyvärr är det bara jag som tycker att de är sköna att sitta i.. Man kanske måste ha minnen förknippade med dem?



Och så låtsas vi att det är mysigt och stämningsfullt med sådana här mörka bilder!


Och oj, vilken häftig lampa som jag köpte på Kupan igår!! En IKEA-raritet som jag aldrig fick tag på när det begav sig.Är det någon som vet hur IKEAs gamla taklampa Flytboj monteras i taket?

23 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jag kan ta lite snö! Långt att åka och hämta bara... Här är nämligen snön på väg att försvinna. 5 grader varmt i morse. Hua! Jag vill ju ha iaf lite vinter! Och i morse besökte saltbilen vår gata...saltbil...ush! Nä - jag hoppas innerligt på vinter när vi åker hem till Sverige till jul. Även om vi nu inte ska så högt upp som Luleå så blir det iaf Norrland.

Vet du vad - det där med Arlanda är ju ett "känt" problem... Jag har aldrig upplevt att det skulle vara problem att lyfta eller landa på Kallax pga. snö. Men som du säger - det brukar vara att det inte fungerar på Arlanda som är det bakomliggande problemet.

Men nu blev det kanske lite väl tråkigt med snö, icke snö, och flygproblematik. Ska bli spännande att få se lampan - kan inte komma på hur den ser ut. Och så måste man då kanske bege sig raskt till Ikea för att se om de har något av det tyget kvar.

Ha en riktigt bra onsdag!

Malin sa...

Snö? Jag tar gärna lite till Göteborg!!
Lite långt förstås=)
Här är det plusgrader idag och det till min besvikelse måste jag säga.
Tur att snön är obefintlig, annars hade jag badat i slask, vilket är bland det värsta med Göteborgsvädret!
Har njutit av att det varit under nollstrecket en vecka och igår hade jag just motiverat mig till att köpa en dyr och varm jacka. idag känns det lite avlägset..
Ville så gärna känna lite köld till advent då jag planerar att gå på julmarknad. Man ska vara lite rosig om kinderna och med lovikavantarna kramandes en glöggkopp!
Men nä, så bra gick det!

Brunkullan sa...

Lite mer snö vill vi ha till stugan. Fortfarande för lite för att kunna ta ut skotern:)
Men det lär falla, så jag är lugn!

Fint på stolen...Slut sa du!? Men JAG ville ju köpa;(
Hoppas IKEA Sundsvall har kvar!
Susanne

Maria sa...

Oj vad kul, Malmö! Här finns mycket. Du har Lagerhouse, Bolagret, Designtorget alla dessa ligger på gågatan. Sen uppe vid davidhallstog hittar du mysiga inredningsbutiker!
Vid hansacompaniet brevid Panduro hittar du en inredningsbutkik som har så fina saker. Kommer inte ihåg vad den heter, men fråga efter Panduro så ligger den två butiker ner på gatan bara. Har massor utav zink o greengate.
Lycka till!

Anonym sa...

Vad gulligt med lite cosy belys ning hos dig.
Synd på tyget att det var slut.
Jag vill inte ha snö av dig pga att jag har massor själv. Måste ut o åka idag för LILLA BLÅ har ju öppet...ska ta det försiktigt.

Kramar @nette

Hem och Lycka sa...

Åå, tar gärna ett stort lass snö! Underbar stol, mysigt med gamla ting som man håller av sådär. kram

Lisas inredningsblogg sa...

VAdå ingen mysfaktor med snööö?! Ahh du, ni har kanske föööör mkt snö så du inte kan känna känslan. Vi här i skåne tar gärna lite så vi kan få en vit julafton i år! :D
Så fina kuddar du har gjort! Gissa om jag längtar efter att få sy! :D
Hoppas att du fann det du skulle på IKEA! KRAMKRAM

Anonym sa...

Jag kan hämta så får du slaska av mej i massor. Blääää!

Snyggt du pysslat till stolen som vanligt. Måste fixa mina kuddar påminde det mej om.

Ska kolla Googla på lampan och se vilken det är, spännande!

Ha en mysig kväll och kram!

Villa Carl Larsson sa...

Vi tycker lite olika om snö märker jag haha. Men det kanske är för att jag är så van vid den att jag saknar den när jag inte har den. Det är ju inga riktiga vintrar här nere i söder. Jag tror inte du skulle vilja byta heller, eller? Slask är inget trevigt alls.. bara blött.

Kram

Ingela la la sa...

Skicka ner snön till Göteborg, här verkar det vara många som vill ha. Sas kanske kan flyga ner lite ;)

Hoppas du får det bra på Ikea i varje fall..

Ingela

Nettan sa...

Jag kommer på stört å hämtar lite!! Blev såå besviken när jag vaknade i morse å det var blött å regniigt igen! Fyy!!
Va fint det blev med överdraget till stolen!
Kram Nettan

Helen sa...

Hade gärna kommit och hämtat lite snö, det lilla vi fick har sedan länge försvunnit.

Anonym sa...

Jag tar gärna lite snö.. :-)

Hannis sa...

Du..Snön kan du få behålla!!
Är redan döless på all snö som kommit här!
Det är år sen vi hade så här mycket.

Snyggt med ny klädsel!

Har du slutat spruta eld??*garvar*

Anonym sa...

Snö har vi här i 0910området oxå! Längtar dock efter helgen så att man kan vara ute när det är dagsljus och njuta av ev lite julstämning...Kram anna

jennys hus sa...

Tyvär, avstår från gratis snö.....har så vi klarar oss:-)

Nu blev jag jättenyfiken på lampan du fyndat...vill se bild:-)
Kram/jenny

Pysselpralinen sa...

Nu är jag lite trött på att pulsa, halka, trippa, plaska och swischa fram i detta väglag. Antingen skottar man bort snön på trottarerna tycker jag, eller så sandar man rejält så att man inte ser en enda isfläck. Stockholmarna vet inte hur man gör tror jag för här är varenda gågata täckt av snöhögar och slaskiga moddsträngar.
Jag gillar snön när den ligger fint glittrande utanför knuten och man kan kika ut på den över adventsljusstaken. Jag kan också gilla den om jag har ett par nyvallade längdskidor och en färdig matsäck, är fullt påklädd i skidmundering (någon annan kan gärna ha fått klä på mig så jag sluppit bli varm och arg innan jag ens kommit ut) och snön är i sånt läge att det är perfekt före.

Annars kan snön kvitta.

Det är ingen idé att jag ens nämner pyssel, jag blir bara deprimerad.

Gotlandsliv sa...

Nej, hoppas verkligen att IKEA Linköping har någon bal kvar! För jag vill ha!

Gårdsromantik sa...

Nog är det som fint med snö...men inte nu när vi har 2 stor uppfarter att skotta - man får ju lite motion förståss.

Kram Maud

In my house sa...

Hallojsan,,,,, Näää visst - spetsiga hörn är inte riktigt en succe =) =)

- Vi har ingen snö här,,, skönt! mamma sa att det skulle bli en väldigt mild vinter,,, varmare än någonsin,,,, vet ej vad jag tycker om de,,, men jäkligt skönt på många sätt! Fast, sommaren skulle ju bli asa-varm,,, å de stämde ju ej!
- Nämen, det blir överkurs att göra helt olika julkort,,,, du nog allt sträcka dig till att göra 2-3 likadana!

Kram josse

Monkan sa...

Kul att du nämner deckare, eftersom jag just bestämde att jag ju måste kommentera infon i din profil. Maria Lang. Oj vad jag läste såna böcker när jag var liten! Lånade på bibblan, varenda en och några mer än en gång. Undrar hur det skulle kännas att läsa en Maria Lang idag?! Jag tror jag måste testa!

Stolen… Åh vilken mysig och stämningsfull bild ;-) Den ser inte riktigt bekväm ut... trots att du piffat till den så fint. Hmmm, min farmor och farfar hade också obekväma "stolfåtöljer", ingen rak eller rundad rygg alls utan en rät vinkel… fattar inte hur man skulle sitta i/på dem… men de var jättefina, snidade i äppelträ. Eller är fina menar jag, de står ju hemma hos mamma o pappa nu. Jag ska ta och provsitta när jag åker ut dit.

Men om du vill slippa snö så är det ju helt fel att tänka sig att åka till Stockholm, vi har rätt bra av den varan. Och det lär ju knappast vara på Kallax som problemen uppstod, nix, snöflingor på Arlanda! Snö i Stockholm det blir ju KAOS, det vet du väl. Om det dessutom kombineras med bankrån, som i måndags, ja då blir det tvärstopp i hela stan.

Anonym sa...

Riktigt snygg är stolen i alla fall!

Kristin sa...

Hej du! Ja, man får väl vara lite härmapa då och då... det är ju faktiskt sant att man inte behöver uppfinna hjulet på nytt.

Köksbänkarna fick en jättebra yta, vilket vi var ute efter tillsammans med att ändra färgen. Hårdvaxoljan blir liksom som en lack, men inte så jätteglansig. Så man törs absolut hälla ut en bulldeg eller så på bänkarna nu! :-)

Mysigt med knoppbrädor, det gillar jag med. Har bara ingen plats för dem direkt, men det kan ju inte få hindra en i samlandet, eller hur... hoppas du får till allt pyssel sedan när andan faller på igen! Här har också blivit ett avbräck, men nu måste jag rafsa fram adventslådan till helgen i alla fall!

kram kram och ha det bra
/kristin