söndag 16 november 2008

..vi syr och sätter upp den...

Det bästa jag vet, på en sådan där vardagsnära nivå (vinna 100 miljoner eller skapa ett botemedel mot cancer ligger ju liksom på en helt annan nivå, och är lite svårare att uppnå!)det är när jag är helt ledig, inte har några tider att passa och bara behöver fundera på vad jag vill göra.

Detta är en sådan dag.

Således ska här pysslas! Nu blir det nya gardiner till köket, grejer ska bäras upp och ned till förråden, jag ska sy överdrag till två stolar, flytta på lite tavlor, greja med nyinköpta glasburkar och kanske även packa lite inför stundande Stockholmsresa.

Jag har fått en del frågor om skelettlöven. Jag har köpt mina i en förpackning på Dollarstore för en tia. Tidigare vet jag att de har funnits att köpa styckevis på Village, och jag kan tänka mig att de finns på diverse pysselaffärer.

Så här blev mitt fönster i vitt! Jättefint, även om jag ännu inte bestämt mig för hur jag ska dekorera det. Just nu är det lite för mycket saker runt omkring för min smak. Men man måste känna in sig!

22 kommentarer:

Christine sa...

Tack för all inspiration du ger!! =)

Helen sa...

Låter som om du har fullt upp idag, själv är jag riktigt seg i starten idag. Måste sätta fart äldste sonen ska på kalas snart och behöver ha ett kort och ett inslaget paket med sig.

Hem och Lycka sa...

Vilket fint fönster, så fint du dekorerat! Mysigt med pyssel.. kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Låter som en härlig dag. Ska bli skoj att se allt sen!

Jättefint du fick till det med ljusslingan. Härligt sken genom de löven.

Ha en riktigt fin söndag!

Jo sa...

När jag får en hel dag sådär, så blir det inte helt sällan så att inget blir gjort istället. För mycket tid liksom :)

Hoppas att du får dina saker ur händerna iaf!

Malin sa...

Oj, när jag har mkt tid över flyger jag fram och slappnar inte av förrän till kvällen, då jag ska sova=)
Man vill hinna så mkt som möjligt och jag startat en miljon projekt som bara måste avslutas!!
Inte helt lätt då dygnet har alldeles för få timmar enligt mig..
Har smågrejer på gång men nu fattas det ork, särskilt idag då jag är som en klubbad säl.
Istället ligger jag i soffan och funderar ut alla julklappar och hur jag ska avsluta alla projekt jag påbörjat. En slapp form av kreativitet skulle man väl kunna säga. Hjärnan vilar aldrig!

Malin sa...

Vaxat papper i brunt finns hos välsorterade blomsterbutiker.
Säg till om du vill att jag införskaffar på metervara, det går ju att skicka med post!
Jag har nämligen en underbart fantastisk blombutik som jag köper av!
Det är bara att hojta!

Desirée sa...

Mysig ledig dag! Själv så lagar jag lammgryta och Tarte aux pommes. Mums =)

Pysselprinsessan sa...

Åhhh, vad jag får hemlängtan av att hälsa på dig!! :) Jag längtar efter furumöbler som blivit målade VITA, inte blivit slitna och gulnade av allt för många genomströmade korttidsboende! Ja, huset vi bor i är inte så upphetsande vare sig på utsidan (bild finns på bloggen) eller på insidan. Men naturen är iaf underbar här på norra island!

Shoppingen i Akureyri där vi är är sådär. Tant verkar vara på modet här i klädbutikerna. Vilket är jättekonstigt för alla är ju stylade från top till tå!? Iaf så finns det många pysselbutiker och flera fina inredningsprylbutiker. Sen finns faktiskt Habitat här vilket är lite kul! Så inköpen kommer nog att bestå av prylar och inte några kläder. Men det är ju helt ok med mig! ;D

Jag har sett en tygbutik, den såg riktigt tantig ut på utsidan även den, men jag ska ta och pallra mig dit någon dag när den är öppen för att kika om skenet bedrar.

Sen ska vi ju även till reykjavik och jag hoppas på mycket fynd där oxå. Den isländska kronan är löjligt svag, så island som tidigare varit dyrt är i dagsläget billigt (eller samma som sverige) om man kommer från sverige!

Jaja, pyssla på åt mig oxå!

Isländska kramar

Nettan sa...

Va fint det var! Å va det ä mysigt med blåbärsris! Kom nyss hem ifrån skogen å fick med mig en bunt tillsammans med mossa, gran och enris!
Kram Nettan

Anonym sa...

Oj här har det hänt en massa saker - massa inspiration får jag:D

Grodmamman sa...

Å vad jag längtar efter en sådan dag!=) Skulle behöva en sådan så att jag hann sy mina nya julgardiner, göra mina julkort och sy lite hjärtan och stjärnor.
Vem vet, har jag tur så kanske jag får en sådan dag innan jul!=)
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Oj så jag har missat här hos dig! Vad fin din ljusslinga blev med de där skelettbladen. Har aldrig någonsin hört talas om sådana... :) Och fönstret blev super fint det också, det är så snyggt med gamla fönster!

Kram Jenny

Sara sa...

Hej
Jag blir alltid lika glad när jag kikar in här, så mycket inspiration.
Kram Sara

Villa Carl Larsson sa...

Fint fönster! Det gör så mycket i ett hem. Och det låter så mysigt med det du ska pyssla med och sy. Jag vill kunna sy fina saker. Jag ska minsann kämpa på och sy jag med i framtiden. Ett kuddfodral borde man ju kunna klämma till med :) Kram kram

Och visst, 2500 kr tyckte jag kändes dyrt men det är ett jättefint skrivbord. I alla fall vad jag kan se på bilden. Men man blir ju lite snål. Man vill ju fynda hehe.

Anonym sa...

Du är verkligen härlig! Inspirationen och pysseltipsen är ju toppen! Kram Anna

Frida sa...

Vilket underbart fönster, ett sånt har jag önskat mig länge.
Hoppas du får en trevlig vecka!
Kram Frida

In my house sa...

Hej bruttan.... Fönstret blev super,,, allt är ju fint vitt... :)

- Andreas har byggt stommen till skåpet själv,,, i somras ute i solen *Mmm längtar allt lite dit* till solen,,, jaja jo vi fick ju bygga och rita ett skåp efter dörrarnas mått,,, och dom är höga, stora och tunga! Så vi har råspont på sidorna! den ruffa ytan imot de slitna,,, Mmmm Nice!

Hoppas allt ä bra, och att sy stunden blev som du ville! =)

Kram josse

Mjuka sa...

Måste man dekorera med något? Jag har bara hängt en änglavinge på mitt fönster. Någon zinkgrej eller någon snygg kvist är ju också fint
kram Malin

Anna-Paulina sa...

Vad fint fönster. Vad mycket du har planerat att göra, kul när man har tid att pyssla. Jo, min son älskar att pyssla. Det vill han göra varje dag han kommer hem från dagis, så det brukar vi göra. Fixade en egen pyssel låda åt honom nu, dit jag stoppar alla överblivna papperremsor och snörstumpar, hans skattkista. Har också inhandlat glasburjar idag, läste att du också skulle dekorera sådana. Hittade fina på Ikea idag.
Ha det fint.

Pysselpralinen sa...

Såna där dagar är alldeles underbara. Och alldeles underbarast är det precis innan de startar, när man just har vaknat och ligger i sängen och sträcker lite på sig och inser att man faktiskt har en hel lång dag på sig att göra vad man vill!
Min dag hade lite för många måsten för att kännas sådär lugn och lyxig. Både jobb och städning stod på schemat. Men jag hann också inhandla en ny pepparkaksform och gå och pilla bland Panduros pysselsortiment. Tyvärr hade de inte tyget jag var på jakt efter och inte heller fanns det i hela den gigantiska galleria jag var (och då snackar vi verkligen gigantisk!) en enda tygaffär. Morr!

Så jag fick nöja mig med att slå in 13 små paket ikväll. Fast det är ju en hemlighet för den som ska få dem så jag gjorde det i smyg.

Anonym sa...

I farten som vanligt......håller med gillar såna dagar man kan göra vad man vill och inga tider att passa.

Blev en fin kombo du fått ihop på bordet. Fönstret blev ju kanon.

Måste ta tag i att sy mina gardiner nu.....de ligger här halvfärdiga.

En Stockholmstripp är ju aldrig fel fast du har väl inte mycket shoppingtid som vanligt....

Kram och ha en härlig dag!