lördag 11 april 2009

Annorlunda är också bra
Här stökar man på!

Tror inte att jag ägnar mig åt traditionellt påskfirande - jag ägnade stora delar av Långfredagen till att rensa och städa i mitt ena källarförråd. Jag tycker verkligen att traditioner kan vara något som man skapar själv, det behöver inte vara något som alla andra alltid har gjort. Många storhelger handlar ju om att man ska samlas hela familjen eller släkten. Men om man som jag tyvärr inte har så stor familj eller släkt längre, kan det kännas lite pressande att känna att när det nu är helg SKA allt handla om familj och släkt. Man kan fira på många olika sätt!

Jag håller på och klurar på flera olika pysselprojekt just nu, bland annat är jag sugen på att ta en tur till Rusta för att inhandla sådana här, att ha som väggdekoration ovanför soffan.

12 kommentarer:

Em sa...

Även om du inte tänker fira så tänker jag iallafall önska dig en Glad Påsk!
Hoppas du får en llång och skön helg vad du än hittar på!
Kram Em

Grodmamman sa...

Här ringde min bror i veckan och tyckte att vi skulle träffas nu i påsk. "Alla andra gör ju det!" Och jag håller med dig, varför måste man träffas vid speciella tillfällen? Det blir ju extra kännbart om man som du har liten släkt eller man bor långt ifrån sin släkt. Här har vi aldrig haft några speciella traditioner vid påsk då vi ofta åkte till fjällen vid påsk och då satt vi i bilen på påskafton. Nu jobbar sambon ibland och då blir det inget speciellt i alla fall.
Njut av dagen och gör som du själv tycker känns bäst!
Kram

Cilla sa...

Håller med dig..Det kan bli lite mycket med alla "Måste" firande..
Idag skall vi inget annat än sola & koppla av..Såå skönt!!
Ha det bäst & Glad Påsk till dig..
Kramen Cilla

Mari sa...

Har aldrig firat påsken nåt speciellt, räcker fasen med jul...orkar inte flänga och far och sen har jag inte så stor släkt här heller, på gott och ont, gillar att bara va ibland.

Jag firade med att spraymåla och klä om lite och slapp i soffan....härligt faktiskt!

Perfekt helg att rensa och plocka iordning eftersom det är så många dagars ledigt för somliga ;-) då hinner man med lite utan att stressa...

Nu har jag varit på A6 med dottern och köpt en klänning så nu är det solstolen som gäller.

Ha det så gott!

Vitbalansen - Helena sa...

Jag tycker som du - man kan fira precis hur man vill, och alla måsten kan man glatt bortse ifrån. Den här påsken ägnar jag och min vovve åt långa skogspromenader, flera deckare och ett stort antal välfyllda kaffekoppar. Hur härligt som helst! :-)

Ha en riktig bra och egen påsk!

Kram från Helena och den fyrbente Juvelen

Monkan sa...

Jo visst brukar det bli traditionell påsklunch hos mamma o pappa, i kombination med födelsedagsfirande för systersonen. Man får ju passa på när alla är lediga. Ingen tur till föräldrarna i år dock för de är dunderförkylda, däremot kalas hemma hos syster. Och där vankas kladdkaka :-) Ditt recept låter ju väldigt bra, så trevligt kort tid den ska gräddas, och rena hälsobomben ju :-) med så lite smör i (200 gram i min/syrrans).

Dina grannars aktiviteter på långfredan låter ju helt olagliga och omänskliga, på långfredan får man väl inte göra annat än att bara sitta o ha tråkigt? Bryta mot en sån regel, och bara för bara en liten ommöblering??? Själv tvättade jag fönster, en rätt så trist och klart tystlåten aktivitet.

Snö?! Vad är det för nåt? ;-) Här har man lovat, ser jag det som, att det inte ska komma nån mer snö för sandsopningen är i full gång på gator och trottoarer.

Ah, så det blev en IKEA-tur, så bra. Bordslampan Forså var ju ursnygg. Den skulle kunna få flytta hem till mig också, och jag behöver en anledning för att åka till IKEA och köpa mer kolasnören :-) och lingonsylt. Det får nog bli en tur dit innan jag ska hem till syrran, det ligger på samma tunnelbanelinje, ja IKEA är faktiskt en del av min påsktradition :-)

Aha du gjorde kuddar av kökshanddukarna, undrade just lite över det köpet, och så kom svaret några rader ner :-) Väldigt fint att göra saker av klassiska kökshanddukar.

Så, tallriken var från Fabriken minsann. Du har så rätt så, det fanns en Domus Restaurang ovanpå Domusvaruhuset, det hade jag snudd på glömt för när jag sommarjobbade där så åt jag ju matlåda och då satt vi i ett annat rum, inte i restaurangen. Men deras tallrikar borde det ju ha stått Domus på, nä jag blir inte riktigt klok på den där stämpeln, men de är ju väldans charmig :-)

Emmas hem på landet sa...

Jag tycker det är skönt att bara vara ledig. Umgås med släkten kan man ju göra andra dagar :)

Nu blev jag lite nyfiken på vad du ska hitta på med spaljén, för visst är det en spaljé??

Glad påsk på dig!

Helen sa...

Hoppas att du får en härlig påskafton hur du än väljer att tillbringa den.

Vad nyfiken jag är på vad det ska bli av ditt Rusta fynd!

Jo sa...

Vi satt faktiskt och pratade just om påsktraditioner, eller just avsaknad av sådana förut.
Vi tycker ju att påsk är bra, men det är ju mest för att vi får långledigt och kan vara ute i rucklet. När jag var liten, pyntade mamma massor och vi påskpysslade o hade vissa traditioner, men som vuxen utan barn, känns påsken ganska konstlad som högtid.
Trots det åt vi lite påskmat idag.. Mest för att det skulle vara så. Iofs bara sådant vi gillar, köttbullar, sill och ägg, men ändå. Vi kom fram till att det kanske är mer om man har en massa barn som man "påskar", såvida man inte är religiös dock, då blir det säkert en helt annan sak.

Vi njuter iallafall av att vara lediga och kunna pyssla i trädgård och inne i rucklet, påsk eller ej!

Ha en bra fortsättning på ledigheten! Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Du det här med påsken...Stora släkter??? Jag har inte heller stor släkt och vi är inte bortbjudna någonstans, snyft skojar tycker att det är skönt för då kan vi göra precis vad vi vill. Usch jag tycker att det bara är en massa måsten med släktingar.
Röj på du för det skall jag också göra.
Stora kramen Anne

Lilla huset på prärien sa...

Vet du! Förutom att grilla har vi också städat precis hela huset. Städat och sorterat... ganska så skönt faktiskt! Det behövs sådana här helger för att komma ifatt liksom. Vilka underbara hjärtan du har gjort av ris också! De känns våriga.

Kram Jenny

Huset på berget sa...

Hej,
vilken fin sida du har.
Har nyss startat egen blogg. Det är ju såååå roligt.
Hälsningar Ulla