fredag 28 augusti 2009

En nedgående sol

Jag smög runt med kameran och fotade lite detaljer i sovrummet en eftermiddag. Det märks att det inte är samma ljus ute nu, tyvärr.. Och med ett sovrum som bara har morgonsol (verkligen praktiskt...)så märks detta extra tydligt.

Dessutom känns det som om jag redan har drabbats av hösttrötthet. Är det så, så kommer det att bli en mycket lång höst och vinter. Men det beror också på att vissa saker, främst på jobbet, tar alldeles för mycket energi från mig. Medan alla andra verkar satsa hårt och göra nystart nu, känner jag mest bara för att trycka på bromsknappen. Och september väntar jag som vanligt inget gott ifrån.





27 kommentarer:

Helena Dovier sa...

Kan tänka mig att ljuset försvinner fort i Norrland nu när det går mot mörkare tider... Men vad är det för fel på september? Klar luft, vackra färger och skogspromenader! Det är en av mina favoritmånader :-).

Trevlig helg!

Kram från Helena

Nyanser av vitt sa...

Hej fröken Fräken,
Hösten är ju underbar. Pyssla, mysa och tända ljus. Gå långa promenader....kolla in hos mig idag. Ett gott fredagsrecept somk anske kan muntra upp.
kram på dig
PS testade att trycka igår igen. blev kanonbra. Ska visa snart DS

Bokmalen sa...

Hösttröttheten känner jag oxå redan av. Känner att jag är riktigt beroende av solen å när den inte dyker upp på dagen så blir jag såååå trött. Men, men, nu är det helg!! Vi har ledig fredag å det är så skönt!
Kramen, Maria

rustik charm sa...

Vilka fina bilder:)Riktigt ljust och fräscht.
Hoppas du får en trevlig helg.
Kram Kristina

Hanna sa...

åh jag blir alldeles salig.
Fint.
Hanna

Jenny sa...

Hej Fröken Fräken!
Vad fina detaljer du har i sovrummet!

Vi får hoppas att september blir solig, ljus o fin o att vi slipper allt för mycket regn o blåst..förhoppningsvis får du lite mer energi då:)

kramis Jenny

annashusidingtuna sa...

Så fina detaljer du har fotat!
Men varför väntar du dig så lite av just september månad?
Ha en trevlig helg.
Kram Anna

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

Tycker att du fick bra bilder fast ljuset inte är de bästa. Härliga detaljer! Blir alltid lika inspirerad när jag tittar in hos dig. Hoppas att du klarar hösten bra fast de känns lite motigt just nu. Kram

Jo sa...

Uff. Hösten suger! Jag blir trött, det blir mörkt och ruggigt. Visst, man kan mysa inomhus, men jag vill ju ha sommar ju!
Jag har fått nackspärr, så just nu går det inte ens att kura ihop i soffan utan att det gör ont.
Jag hoppas att turen till Kinnagarn imorgon kommer att pigga upp. Förhoppningsvis är jag bättre i nacken då också, annars får kompisen plocka garn åt mig...

Grodmamman sa...

Fina detaljer i ditt sovrum!
Jag ser fram emot september, men det är nog för att jag har så mycket roligt på gång då!:) Om jag inte har helt fel så är det väl med september för dig som oktober är för mig?!? Jobbig månad när man saknar en nära person extra mycket?
Hoppas ändå att du snart känner dig piggare och mer pysslig!
Kramar

Signe 1 sa...

Superfina detaljer hemma hos er, du har ett underbart hem rakt igenom! Hoppas det blir nåra fina 'sommardagar' till, de har lovat det till nästa vecka iaf:-) Må gott! Kram.

maiju sa...

Härliga bilder! Är det verkligen så att du tappat lite energi??? Kan knappast tro - vet inte en människa som orkar greja och fixa lika mycket som du!! :)

Emelie sa...

Hösten är inte min säsong heller. Men jag hoppas att den medför något gott - kretivitet som slår allt! Vad tycker du? SKa vi ta i hand...*ler*

Unknown sa...

Fina saker i ditt sovrum.. man får försöka mysa till det lite extra så går det kanske liite lättare.. hoppas jag. Men visst, det är fint när träden lyser i guld, om solen kan titta fram.
Trevlig helg
Kram Maria

Anonym sa...

Håll ut, tjejen!
Det är så inspirerande att botanisera runt i din blogg! Jag har bara börjat på min!!!

Du är inte ensam om att känna tröttheten komma. Men nu får vi gå inomhus och krypa upp i soffan och tända ljus!
Kramar&Kärlek

Anonym sa...

http://gryningsljus.bloggagratis.se/

Jag försökte lämna min länk men den kom inte med.......Är ovan -men lär mig snart! ;-)

Vit som snö sa...

Undrar om inte den känslan du har är ganska vanlig hos oss i norr, man vet vilken låååång vinter som väntar! Jag försöker ta långa promenader o ta vara på ljuset, det gör mej gott liksom pysslandet gör, även om själva starten är segare än vanligt. Väl igång är det ju så kuuul!
Ha en mysig helg! Kram Cilla

Madeleine Berglund sa...

Hej Ja, Formex är toppenkul. Men det låter inte så tokigt att gå på loppis, den där kolonilotten skulle jag väldigt gärna besöka. ojoj. Har de loppis/marknad? Imorgon är det stor loppis på söder i sthlm, de boende ställer ut sina bord och säljer grejer. Attans att jag är på Formex imorgon också. Det hade ju varit så kul annars. Nåväl, sen middag väntar. Kram Madeleine

Grodmamman sa...

Sambon har inte fixat till bokstaven och siffran själv utan köpt dem på Cheapy!:) Annars hade han gärna fått fixa några till!
Förmodar att vi snart får se dina nya projekt och det ska bli spännande att se vad det blir av de andra handdukarna! Jag har sådan lust att sy lite kuddar i helgen, så jag får nog ta mig tid!:)
Kram

Sanna sa...

En mysig och inspirerande blogg! Här kommer jag att titta in fler ggr =)
Kraaaam
Sanna

Anonym sa...

Vitt och fräscht i sovrummet också. Kan du inte ta en till bild på ljuskronan i sin helhet. Är lite nyfiken. Hos oss är det fortfarande varmt och jag längtar som vanligt lite för tidigt efter snygga höst stövlar och jeans!!Otåligt lagd som man är.

Frida sa...

Hej !
Det ser jättefint ut i ert sovrum, ljust och fräscht och det piggar ju alltid upp under de mörkare årstiderna.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Bella sa...

Så jobbigt för dig att känna av hösttröttheten redan och inte kul att känna att det är jobbigt med jobbet, man vill ju känna den där nystarten så här efter sommaren, men jag tror att bristen på sol i sommar tyvärr kommer göra oss tröttare och mindre glada, pesimistisk jag låter, men solen är ju så viktig för välmåendet... Inte så mycket annat att göra än att försöka tänka positivt och njuta av dagen!!

Kraaaam Bella

Martina sa...

de blir ändå väldigt mysigt!
de blir liksom ett varmare ljus!

Tips - gå in på bloggen och svara på dagens fråga! Ha de gott

mvh M

Anki sa...

Hej vännen!
Mja, hösten är ingen höjdare hos mig heller! Visst är det mysigt att kura i soffan med tända ljus...men det är regnigt , blåsigt å kallt hela tiden, brr...Nej tacka vet jag sommaren...inga blöta kläder å skor överallt! Å med hundar kommer man ju inte undan...dom skiter ju i att det är storm å spöregn!

Men, vi ska ju iaf renovera...en glimt i höstrusket *ler*
Å du har ju en mycket vacker sängkammare att kura i, hihi...

Ha en fin helg! Kram Anki

Mjuka sa...

Bilerna är jättefina, men förstår dig med ljuset. Är lite inspirationslös i dag, men något inlägg skall det väl bli
kram Malin

mylovelygrandma sa...

Hej!
Härliga bilder :)
Den längst ner som du frågade om är en gammal plåtburk som står på en hylla i "morfars hus".
Vad är de för spännande tavla bak korgen på din bild? ser fint ut! :)
Ha en mysig dag!!
Kraaaaaaaam!!