måndag 3 augusti 2009

Konsten att vila

Igår var det så varmt att jag inte orkade lyfta många fingrar, trots att min plan var att göra mesta möjliga av min sista lediga dag.

Jag har förstått att många av er tyckt att jag hunnit med att göra väldigt mycket under semestern, och dessutom undrat om jag inte vilat något?
Största anledningen till att jag listade saker var för att jag själv skulle se att jag faktiskt haft en härlig semester då jag pysslat med många roliga saker. Alltid bra att minnas när det känns som semestern försvann snabbare än en mjukglass smälter. Och jag har visst tagit det lugnt; sovmorgon varenda dag och jag har kopplat av genom att bara göra sådant som jag själv tycker om och utan tidspress. Att sola, fika, äta middagar - det blir jag rastlös av, jag vill göra saker!

Har hängt upp lite av de fina bilderna som var i mina fyndade Floraböcker, det blev i alla fall gjort igår!





23 kommentarer:

millandante sa...

Javisst är det väl så att vi alla vilar och kopplar av på olika sätt!
Så fint de hänger där på knoppbrädan!!
Kram

Signe 1 sa...

Gud så fina de är de där florabilderna, me like!:-) Dina bilder är förövrigt vääldigt fina:-)Kram Sofia

Lilla huset på prärien sa...

Ja! Sådana fina böcker har jag också fyndat nu i sommar. Det finns ju massor av sådana vackra ute på loppisarna, till varierande priser såklart :) Själv har jag dock inte hunnit hänga upp dem på någon "bra" plats ännu :)

Och jag är förresten säker på att du kommer att hinna pyssla massor trots jobbet också :) Varmt låter så himla skönt, här är det kallt o regnigt!

S o F sa...

Satt också och läste din lista och tänkte först: "men vad mycket hon har gjort..." men sedan läste jag lite mer noggrant och funderade lite...
Det som var så bra med din lista var att det var både saker som du hade skapat/"presterat" men också det där andra med sovmorgnar, ätit jordgubbar... sådant som skapade balans till det andra som du hade gjort.

Bra!!

Lycka till med jobbstarten!

Jenny sa...

Hej!
Åh lyllos dig som har en florabild på Kungsängsliljan, den är ju såå vacker!

Vad bra att du tagit det lugnt oxå mellan varven på semestern:)

Kramis Jenny

Vårt hem på landet sa...

Det är just det som är grejen; att bara ta det lugnt och inte passa på att göra en massa när man har semester gör mig deppig... Men nu har jag prickat av en grej på listan så nu känns det liiite bättre.

Vi hade oxå underbart väder igår men idag har vi haft värsta åskovädret, typiskt semesterväder!

Grodmamman sa...

Jag är inte mycket för att sola och bada jag heller, men barnen älskar det så då får man ju ställa upp!:) Fast min kropp i en bikini gör inte många glada, så jag slipper gärna!
Här är man inne på sista veckan, regnar gör det ute, så då storstädar jag! Vissa ställen undrade sonen om jag aldrig städade eftersom det var så dammigt!:)
Hoppas att första dagen på jobbet inte tog musten ur dig helt!:-)
Vackra bilder du har satt upp också.
Kram

Emelie sa...

Åh så vackert, jag hade inte riktigt fattat det men det är klart att du skulle ta ut bilderna ur böckerna, det förstår jag ju nu. Jag älskar kungsängsliljor,d e är så otroligt vackra men dessvärre så svåra att hålla vid liv.

Semester kan väl betyda olika saker för olika människor. Jag är nog mer som du, jag älskar att göra saker på min semester och även om folk inte tror på mig så kan pyssla i lägenheten vara det mest avslappnande som finns för mig och då inkluderar det att städa, plocka undan. Sån är jag och så länge man själv är nöjd så finns väl ingen anledning att ändra på det.. Jag förstår att pyssel är din avslappning och dessutom är det ju härligt att se på allt man åstadkommit. Men jag lider med dig över att semestern är över, det är ingen rolig känsla, även om det brukar bli rätt bra när man väl kommer in i vardagen igen.

Okej, ska vi reda ut det här med skinnjacka :) Ja, det är svinkallt i SF, särskilt på kvällarna. På morgnarna är det dimmigt och ktligt och kanske runt 15-16 grader och likaså på kvällen. Dessutom är jag väldigt frusen av mig så jag är otroligt glad att jag tog med skinnjackan. Inte för att vara häftig men för att vara varm! På dagarna brukar det dock räcka med kofta, men inga bara barn, jeans eller leggins annars fryser man ihjäl, haha. Jag ser så fram emot nästa vecka när vi ska åka söderut.

En taqueria är ett mexikanskt snabbmatsställe där man får ljuvliga burritos, enchiladas, tacos och andra specialiteter i snabbmatsanda, som en pizzeria fast med mexikansk mat. Det är jättevanligt här och jag tycker att det är en bra variation på snabbmat.

Hotellet är riktigt fint och området är helt okej. I början var jag lite rädd men nu har jag vant mig och tycker inte längre att det är något att gå förbi ett gäng pundare och uteliggare varje dag. De känns inte så farliga utan mest trasiga.

Hoppas att första jobbdagen varit okej!

Anonym sa...

Visst har vi alla olika sätt atv koppla av på.
Viktiga är att hitta sitt sätt.
kram kram Lina

Frida sa...

Vilka fina bilder!
Jag visste inte ens att Wallanderfilmerna har spelats in där. Men det kanske stämmer. Det var ganska mycket turister där förra veckan.
Kram Frida

Vikeskärs hem och vardag sa...

Fina bilder du bjuder på. Jo vi hade tanken att göra allt själva men då vi gjort det 2 ggr tidigare så ville vi tapetsera och vi kan inte det :( Så vi kände att det var enklast med en firma :)
Ja det ska bli hur skönt som helst att åka nu.
Ha en bra kväll, kram

Emma sa...

Väldigt fint med de där bilderna! Konstigt det där med hundar och blåbär. Undrar varför det skulle vara så speciellt att rulla sig i. Hihi! Jag gillar inte heller att bara ligga och lata mig men efter en viss tid med ledighet blir jag ändå rastlös och lite grinig. Hur mycket jag än tar mig för på ledigheten. Jag är ju som sagt..lite konstig! :-)

Sigrid sa...

Kungsängslilja som är så söt, både på bild men framför allt i verkligheten! :)

Kram
Sigrid

Nettan sa...

Ja, vi hade faktiskt oxå varmt & skönt igår, men idag vart det regn igen =(.

Så man kanske ska ta sitt pick & pack & flytta till Norrbotten !

Kram Nettan

Emelie sa...

Charmigt finfint!

Unknown sa...

Så fina dina flora bilder är! :)

Tycker också att jag kopplar av lättare om jag pysslar, då fladdrar inte tankarna iväg på nått annat än det jag gör.

Kram Maria

Mjuka sa...

Jepp,jag har också lite ideer kring mina florabilder ;.) Så fint de hänger där!
Kram Malin

Hanna sa...

Vackra flora bilder!
Hanna

Anki sa...

Jodå, har allt förstått att du vill hålla igång! Du är sååå duktig att fixa o dola!
Jag har oxå svårt att sitta still...vill gärna att det ska hända nåt eller hålla på att pyssla! Sitta i en solstol går bra om jag har nåt i händerna, att pyssla med...annars får jag myror i brallan, hihi!
Vilka fina bilder du visar!

Ha det gott vännen! Kramis Anki

Tulipa sa...

Hej!
Skönt att läsa att du överlevde första arbetsdagen!
Vad fint du gjort med korten där på knoppbrädan...jag blir sugen på att göra liknande...

Ha det fint!
(Här väntar vi på värmen!)

Bella sa...

Hej hej!

Så kul att läsa ikapp allt här hos dig efter en vecka på havet, så mycket du hunnit med!!! Och så fint det blivit :)

Man ska ju faktiskt göra det man själv mår bäst av när man är ledig, vi har ju olika sätt att vila på, eller hur!!

Hoppas du har en bra kväll

Kramar Bella

Hem och Lycka sa...

Ljuuuvliga bilder!

kram Mia

Lyktor och Tyg sa...

Oj har ni så varmt hos er, inte här nere i södern.Visst är det roligt att känna att man gjort saker. Jag är nöjd om jag har upplevt saker, stora som små. Så bra det blev med bilderna.
kram Kristina