lördag 29 augusti 2009

Regn vs loppis

Idag var planen att bege sig på en loppis samt en höstmarknad på koloniträdgårdarna. Bägge utomhus. Men. Just nu regnar det så mycket att det känns som om man blir blöt bara man tittar på regnet genom fönstret.

Nu har jag fått sooooova och återfått min energi, så då har jag naturligtvis en del alternativa planer i bakfickan, så det blir inget dåsande på soffan. Och så inväntar jag en tygleverans från Ikea! Så fort den dyker upp ska här sys!

Inspirerad av Pia har jag nu pysslat ihop en lampskärm till den Tine K-aktiga lampfot som jag fått. Jag har rivit bomullstyg i långa remsor och sedan lindat runt en stomme. Jag är riktigt nöjd! (vet inte hur brandsäkert detta är dock, så jag har bara lampan tänd när jag är hemma) Bakom hänger ramar som jag sprayat svarta, har även sprayat spetstyget svart innan jag häftade fast det på ramens baksida.







Uppdatering! Jag har hittat regnkläderna! Och städat källarförråden! Och rensat ut grejer som fyllde 10 Ikeapåsar! Och rensat badkarsavloppet! Och tvättat mina händer, trots att jag hade plasthandskar, i tio minuter efteråt!
Nu måste jag vila lite...

20 kommentarer:

Vårt hem på landet sa...

Ännu mer svart hos Fröken! Lampskärmen blev jättesöt, fint att man ser fransarna! Här har vi strålande sol men några enstaka regndroppar :)

Anki sa...

Du är så härlig tjejen...vilken lampskärm, lite romantiskt ruffig & såå snygg! Det är väldigt fint med det svarta måste jag säga! Sprayade du spetsen?? *fniss* Ja man tar vad man har, hihi...
Ska bli kul att se vad du ska göra med Ikea-tyget!

Här regnar det inte...än! Men det blåser minst sagt storm!

Ha en fin dag! Kram Anki

Grodmamman sa...

Jätte snygg lampskärm du har pysslat ihop och jag gillar din tavla också. Det är fint med lite svarta detaljer mot allt det vita!:)
Kram

Monkan sa...

Ledsen, det blir ingen kommentar från mig, jag fastnade helt i Pias blogg, klickade in mig där innan jag ens tittat på din bild... och sen var jag fast.

Nämen, nåt måste jag ju skriva här ändå :-) Hur fint som helst med traslampa! Det passade helt otroligt bra till lampfoten, jisses så fint. Måste testa om det kan vara räddningen för mina lampskärmar som är undanstoppade i förrådet. Och tavlan var snygg, vilket fint svartvitt arrangemang det blev.

Och inte behöver du känna att det skulle vara nåt galet med att införa färgen svart, för är det inte så att det väl heter att "svart är ingen färg"? Så alltså räknas den inte, du har fortfarande vitt, ja och lite blått :-)

Men usch, det där med jobbet låter verkligen inte bra! Om inte lapparna hjälper så får nog en enad supporterskara av bloggerskor snart komma på besök och ta tag i saken.

För att vara en person som håller fast så vid sommaren så tycker jag Fröken har planerat synnerligen noga inför julen, redan sedan mitt i sommaren alltså! September kan nog vara solig, somrig och fin men jag skulle bra gärna hoppa fram till oktober… Första helgen i oktober, Hem-Mässan!

Jag är mer inne på att jag inte fick nåt kvitto när jag köpte stämplarna, som straff för att jag terroriserat kassörskan med alla mina frågor om snören. Hon log, slog in stämplarna i kassan, och fifflade sen undan kvittot tror jag.

Spinngranskning sker mer eller mindre varje dag så att åtgärd kan sättas in omedelbart om det skulle komma en attack. Klart det måste vara tillåtet att vara hemma för vård av sjukt träd annars vore det ju en oerhörd diskriminering. Jag skulle iofs kunna jobba hemma då, men jag skulle nog vilja ge mina små träd full uppmärksamhet så jag skulle nog ändå skriva V.A.T, Vård Av Träd, i tidredovisningen. Och med tanke på anskaffningen av ditt olivträd så är det nog nästan så att du ska vara hemma i förebyggande syfte.

Klorin verkar onekligen vara rena :-) rama miraklet. Klassiska kökshanddukar är verkligen fina grejer, och de kan omvandlas till både det ena och det andra, som tipset i Marie Claire-pärmen t.ex, ja där får man ju t.om stämpla lite grann. Fast mest var det nog det kökshandduksmålade skåpet jag föll för.

Anonym sa...

Snygg skärm du har lyckats igen!!

Lina sa...

Fint!
Du en sådan rensning borde jag också göra. Igår när vi kom hem fanns knappt plats att lägga kläderna på. Fantastiskt hur mycket saker man kan samla!
Fortsatt trevlig helg.
/Lina

Ingrid sa...

Himlans snyggt, så fint sken på sista bilden.

Regnar gör det här med, lite trist faktiskt!

~Livet i byn

♥ Pia... sa...

Nää men hejsan..din skärm blev kanon..lika fin som min:)...hihi..jag har oxå en svart fot till fast min är matt..och har inte tagit bilden än.....Håller på med annat..ha en skön helg....kram..Pia

Elin - Ett hus till oss sa...

Oj vad mycket du har hunnit. Supersnyggt verkligen! :)

Ha en härlig lördag!

Mitt skabbiga chica hus sa...

FIIIIIIIN! Den idén tänker jag sno;o)

Du vet väl att det är när det regnar man gör de bästa fynden, när alla andra stannar hemma.....;o)

Kramar!
Mia

Sigrid sa...

Fint med ytterligare en svart klick i hemmet!
Skrattade gott år din uppdatering. Röjde tre "bra att ha" garderober här hemma och åstadkom en stor hög med ikeakassar som fylldes och sorterades vidare till evigheten i soprummet. Det där med tvätta tio minuter trots hanndskar känns igen och betraktas i mina ögon som helt normalt -uäk!
Kram
Sigrid

chokladblomma sa...

Vilket ryck du har gjort!!!
Lampan och tavlan var jättesnyggt!
Ha en bra lördagskväll!
Kram

lotta sa...

Härligt med kreativa människor..coolt med svart spets i ram Kraaaam Lotta ;)

Majas skafferi sa...

Hej! Den där "sova-ut-kuren" verkar ha hjälpt- ordentligt! :)Nån låg energi-sjuka tycks du inte lida av, med anledning av allt du hunnit!! Och lampan var verkligen fin, effektfullt med lite svart som kontrastfärg! Ha en trevlig lördagskväll!

Sanna sa...

Vilken underbar lampa!Vad effektiv du varit!!Jag har också hållit på med lite omorganisering och städning idag och är nog helt slut. Borde ännu gå igenom alla grejer (mest gamla barnkläder) som ska åka till loppis imorgon..
Kram Sanna

Made in Persbo...Carina sa...

Idag har jag avverkat två loppisar och hade sån flax att jag prickade in dem mellan regnskurarna.
Himla snyggt att spraya spetsen svart! Du har så många fiffiga idéer du!

Kram, Carina

Lyktor och Tyg sa...

Skönt att du är piggare, jag blev ju nästan orolig att jag inta skulle få se några pysselprojekt framöver :) Lampan blev så snygg, tänk vad man kan göra mycket själv egenltligen inte köpa dyra saker.
kram Kristina

Hannis sa...

Smackar här!
Och säger Mmmmm om skärmen...
Riktigt fin!

Förstår att du behöver vila efter allt du hunnit!
Själv ska jag på cirkus med en fyraåring som just nu använder full gas framåt.
Det pratas clowner,katter och skalbaggar oavbrutet!

Irene sa...

Men ÅÅÅÅÅåååhh! Vad avundsjuk jag blir på din energi!! Om jag bara fick för L skulle jag kunna fylla ett lastbilslass med SKRÄP och åh vad mycket fina grejer vi skulle få plats med!!! ;-(

Sanna sa...

Åhh va duktig du är på att skapa, lampskärmen är superfin i all sin enkelhet och lika så tavlorna.. =)
Ser fram emot att få se dina loppisfynd! =)
Kraaaaam
Sanna