onsdag 13 augusti 2008

Andra världarFinfina porslinrosor i grått från Hemtex!

Idag är det grått på himlen men ändå varmt ute. I sånt här väder får jag alltid lust att baka lantbröd och grahansbullar i en bagarstuga, växtfärga mitt eget garn, gå ut i skogen och plocka svamp eller tälja i trä. Precis som i de pedagogiska filmer som Utbildningsradion sände när jag var sådär 6-7 år. Sådant verkar aldrig sändas i tv nu för tiden...? Är det fler än jag som minns dem?

Igår gick jag tvärtemot mina egna föresatser om att städa ut i förråden. För om man ska rensa är det ju väldigt bra att allra först låta bli att köpa på sig nya grejer. Det är tydligen omöjligt om man är mig och hamnar på Återvinningen. Gissa vad jag betalade för:
- en profilerad ram
- två patinerade lerkrukor
- en kruka i vitt mönster från Bo Fajans
- en korg
- en zinkkruka med korginslag
- en liten metallskål ?

Gissa gissa gissa!

13 kommentarer:

Designdrömmar sa...

Hej!
Jag har också planerat att städa ur vårt förråd väldigt länge men det blir liksom aldrig av och det är ju så tråkigt. Tack för din snälla kommentar hos mig. Ramen till min Olle Eksell tavla kommer från Ikea och heter Ribba.

Kram Åsa

Anonym sa...

Med tanke på din tidigare påvisade och galet avunsjukframkallande fyndtalang så gissar jag på 35 spänn! Har jag rätt, har jag rätt, har jag rätt??!!

Förresten vill jag tillägga att jag som är ganska ny (och numera totalt beroende) i inrednings/pysselblogg-världen tycker att du gör en superhärlig blogg. Och har en skön stil. Jag blir jätteinspirerad av dig! Och har äntligen (efter ett alldeles för långt uppehåll) börjat pyssla igen. Japp, nu är det pysselprojekt på G i hela lägenheten.
Ett extra plus får du för söt hund! =)
Ha en strålande dag (här i Gbg är det regn-tråkigt).
Mvh, Linda

Anonym sa...

Jo, 100 kr för ett nolle-paket låter rätt dyrt, men jag fick "Schema" för det hela idag och det är inga dåliga fester :) Ska lägga upp det på bloggen senare idag :)

S o F sa...

Så fint och enkelt med bilden på ljusen, stenarna och porslinsblommorna.

Skulle till och med jag kanske klara att fixa ihop. ;) :)

Fynd på Återvinningen, hmmm... Försöker ta till i underkant, 100:- kanske för allt?

Kram! (Lycka till med förråden) ;)

Linda -Galleri Palla sa...

27 svenska enkronor gissar jag på (extrembilligt isf)!

Eller en tiokrona, tre femmor och två enkronor ? Hehehe

Pysselprinsessan sa...

Vilka fina lavendel! *avis* ;) Å rosorna från Hemtex kommer ju alltid att trivas inomhus om lavendeln inte gör det!! :)

Jag brukar alltid gå på Noliamässan när den är i Umeå. Men det är ju iofs alltid samma samma. Det är ju lite roligare för sambon som gärna fyndar Norge-fiskespön eller nån jaktgrej. Själv brukar jag komma hem med lite salami och gott bröd... :) Kanke blir roligare om man har hus, och vill ha en utepool eller så... :D

Vad kan du ha betalat?! Hmm... det verkar ju billigt det där stället. Så jag gissar på max en Jenny (visst är det namnnet på den fagra mön på femtiolappen?!?). I Umeå tycker jag de börjat höja priserna. Nolialoppisen vi var på erbjöd t ex
-en kasettstereo för bilen för 100 kr.
-en välanvänd svampkorg för 95 kr. (ja, det är ju iofs säsong...)
-en liten liten oansenlig men söt träskål för en femtiolapp.
Ja, men blir ju inte sugen på å köpa direkt...

Ja, det är grått här oxå. Vi som i gårdagens solsken bestämde oss för att dra ihop en grilltillställning! Jaja, det blir nog till att sitta inne! :)

Kram

Anonym sa...

jag tycker ekgolv är supersnyggt! passar bra ihop med vitt, och vi såg i en visningslägenhet en variant med vitt och valnöt i köket och till det ekgolv. passade alldeles utmärkt! :)

Anonym sa...

En ynka krona för varje sak skulle jag tro att damen betalade, visst har jag rätt?

Du! Jag har tagit fram symaskinen, dammig som attan men det blev ett kuddfodral. Vilken prestation.

Anonym sa...

Är alltid rädd för att ta i för lite när jag gissar, men kanske 100 pix??? Du kan tro att vi (jag o mellankillen) har faktiskt varit väldigt pedagogiska o plockat blåbär idag......mums, till två pajer blir det.
Ja detta mellanväder blir jag galen på, sol...sen regn...man vet inte riktigt vad man ska ta sig för, kramar

Sara sa...

Hejsan

Här bara regnar det usch. Rosorna var jättefina.
Kram Sara

Anonym sa...

Jag tror minsann att jag lägger ett lågt bud på 22:-. Tror bestämt att personalen på återvinningen hader massor av nytt som skulle ta plats och därav gav en av sina stammisar ett special price...Tusan i mig så snyggt det var med lavendeln, det gillade jag=)

Hannis sa...

Min mormor höll på med växtfärgning så nog kommer jag i håg alla dessa program..

Jädrans vad du fyndar!
Tror på 15 spänn.
Håller på att rensar här hemma.
Men det är så svårt!!!

Fint med Lavendel i korgen.
Tänker testa och ha inne så får vi se hur det går.
Älskar doften!

Ha det mysigt//Hannis

Fröken Fräken sa...

Till LInda, som inte verkar ha någon blogg som jag kan besöka och kommentera hos: WOW, vilket beröm! Jag blir ju alldeles varm. Det är alltid så roligt att få uppskattning för vad man gör, och aldrig kunde jag ju tro att mina ideer kunde vara så inspirerande!
Men det är väl min mission, om jag nu har någon, att få folk att pyssla mera!! Så hoppas att du nu blir ostoppbar i ditt pysslande!!