tisdag 5 augusti 2008

Helgbets

Just nu är det en hel del som har ändrat färg hemma hos mig. Det är ju så att har man väl börjat måla så kan man liksom inte sluta. Har man en grej färdigmålad så börjar man speja efter nästa.
I helgen provade jag att betsa lite olika korgar som jag fyndat på diverse loppisar. Samtliga var i ljusa trätoner och kändes lite...tråkiga. Det funkar bra att måla spånkorgar, men när det rör sig om korgar som har smalare flätning brukar det vara ett pillgöra utan dess like att måla. Så jag inhandlade bets, sådan man blandar med vatten och rör till själv. Det finns även färdigblandad på flaska, men oftast luktar den betydligt mycket mer.

Med betsning vet man dock aldrig riktigt vilken exakt färg som det blir. Det beror väldigt mycket på vilken färg som träet under har. Jag vill få till en gråare, järnvitrolkänsla, som om korgarna stått utomhus länge. Blev faktiskt rätt nöjd!
Hett tips! Det behövs mycket skyddspapp runt omkring när man betsar, det kan rinna, det är lätt att det stänker osv. Så, om du ska betsa, skydda underlaget!

11 kommentarer:

Ulli sa...

Vad fina korgarna blev! Du har så rätt i att om man väl kommer igång m att t ex måla så hittar man en massa målarprojekt.

Ha en bra dag!
Ulli

Kristin sa...

Hej hej! Å, det blev jättefint med så mörk bets! Men det är klart, du har så vitt på allt annat, det gör sig så fint då. Jag har inte lika vitt hemma så jag tror inte det skulle bli lika fint som hos dig.

Mina stämplar köpte jag på Panduro i våras, tror det var typ runt påsk. Såg stämplarna i katalogen och beställde dem sedan på nätet. Jag trodde verkligen de fanns kvar? Har kollat upp best.nr och det är 061076 och 061077, priset var 109 kr/sats och inte 119 som jag skrev innan. Prova och sök på artikelnumret och se om de är kvar!

Kram Kristin

S o F sa...

Ja, den färgen blev ju superfin!

Verkligen snyggt till det vita. Bra jobbat!

Varma hälsningar.

Gårdsromantik sa...

Så snyggt!

Vilket bra tips - ser ju rent antikt ut.

Kram Maud

Anonym sa...

Vad fint det blev!! Måste jag prova någon gång. Ha det så bra! kram Pernilla

Anonym sa...

Det stämmer verkligen! Har man väl börjat fixa på ett ställe vill man gärna fortsätta till nästa...! Löste det sig med gardinerna? Du har verkligen ett bra öga för tyger! Tycker de var fina allihopa:-)

Sandra / Vit design sa...

Jag håller med dig, det är inte lätt att sluta när man väll börjat! Vad fina dina korgar blev, kram Sandra

Hannis sa...

Oooo,det där blev snyggt!
Dom ser sådär lite väderbitna ut.
I Like!

H A N N A S - F O R M sa...

Hej!

Å, så glad jag blev av din hälsning, TACK!

Vad fin blogg du har...korgarna blev ju super...gillar oxå väderbitna träsaker.

Ha det gott så länge!

KRAM
Hanna

Anonym sa...

Då skulle jag behöva plasta in hela rummet som jag målade i, kladdar nämligen alltid mer än lovligt....
Vad fina de blev, tycker oxå det är snyggt när de ser lite härdade ut sådär, kramar

Monkan sa...

Det blev superfint, perfekt färg. Var det ett lager?! Jag ska köra några vändor till på mitt "vita" fat... Träet under bestämmer som sagt, suck. Men kul är det :-)

Gulnad furu som är så fint (näe) var du verkligen tvungen att måla hyllan ;-)

Stockholmsbilder både här o där minsann. Och vet du, jag tror det är dags för dig att ta en tur hit igen, jag har hittat en till affär :-)