lördag 22 augusti 2009

Bortblåst

Men hur länge ska det hålla på att blåsa...??

Jag har laddat för att spraymåla hela veckan ju. Och då vill jag vara utomhus så att färgen inte hamnar på fel ställen. Men först var det regnigt, eller såg ut som om det skulle börja regna precis när jag börjat spraya. Och när det slutade regna började det att blåsa istället. Soligt, varmt men blåsigt. När man sprayar så vill man ju inte att färgen ska blåsa på en själv istället för sakerna som ska byta färg. Så nu sitter man här och väntar ut blåsten.

Idag har jag tänkt ge mig på att bleka linne, en qvilt och lite annat smått och gott med Klorin - har ni några sista tips på hur man gör för att det ska bli så bra som möjligt?

Efter att en hel del växter här hemma fick gå hädan efter en del illvilliga angrepp så har jag köpt lite nya växter. Ett par Hjärtan på tråd ska förhoppningsvis klara sig bättre. Och visst är det lite lustigt, en del affärer tar hutlöst betalt för fuskpatinerade krukor, medan jag på loppis hittar krukor som patinerats på riktigt gratis?17 kommentarer:

Helen sa...

Trist när vädret motarbetar en på det sättet!

Hoppas att det mojnar så du kan komma igång med ditt sprayande!

Ha en härlig lördag!

Villa Carl Larsson sa...

Jag har köpt keramikkrukor för att ha ute i vinter så de ska få lite patina. Skulle aldrig köpa fuskpatina.. men har inte lyckats hitta nåt på loppis heller. Keramikkrukor är egentligen inte heller så billiga men...

FINT!

Nu har jag skurit till affischen lite så nu är den perfekt. Tack för tipset. Borde listat ut det själv egentligen haha men ibland behöver någon annan helt enkelt tala om för en hur man ska göra.

Kram

♥ Pia... sa...

Halloj...inte klorin har jag testat utan sånt där...blek och fläcksalt..superbra..linnelakanen osv..blir såå vita och fina..kram..Pia

Grodmamman sa...

Här satsade jag på att röja i rabatten och då började det naturligtvis regna!
Lite kul att få byta ut sina växter ibland också.
Nej, höst är det inte än, men kände också för lite mörkare färg på kuddarna i soffan!:)
Kram

Kikan sa...

Ja detta väder! Själv fick jag rädda mina blommor på balkongen från att drunkna idag.

Du har det så fint! Jag blir alltid lika glad av att läsa din blogg! Kramar Kikan som önskar dig en trevlig helg

Emelie sa...

Ja tänk om vädret kunde anpassa sig efter ens planer...Det vore perfekt!
Tala om hur det gårmed blekningen. Nyfiken på ditt resultat...

Frida sa...

Hej!
Vilka fina hjärtan på tråd du har. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att bleka linne. Hoppas någon annan kan ge dig tips!
Kram Frida

Hanna sa...

Jag tycker krukorna är jätte söta.
Hanna

Ingrid sa...

Blåser gör det här med, och vi har kallt i luften. Man har ju blitt så bortskämd med värme under denna sommaren :0)

~Livet i byn

Mjuka sa...

Ja visst är det lite sjukt, att man kan ta så mycket betalt för fuskpatinering. Står krukorna bara ute ett år, så blir de så fina :-)
Hos oss blåser det också, men har inga spraymålningsprojekt, däremot har jag tvättat min hampamatta med en skurborste och vattenslang i dag, så jag vill helst inte att det skall börja regna, då torkar den aldrig
Hoppas helgen blir bra
kram Malin

Monkan sa...

Är det spinnen du pratar om igen. Ryser. Tänkte just säga att min hjärtan är på betryggade avstånd och höjd från var den angripna murgrönan stod men... Himlars, vattenkannan!!! Spinnspridaren nummer 1. Nej, grönisen brukade jag ju vattna stående i ett fat med vatten så det är de blommor som delat bad som... Åååh, men vilka kan det vara då?! Och vilka står de ihop med. Jag är säker på att t.om fuskblommor kan få spinn.

Men lyllosar, har ni fredag så ofta där uppe. Här i Stockholm är det bara ungefär vartannat skottår eller så. Och de är bara ca 10 timmar, varav 8 på jobbet.

Jaha, då var man övertygad om att Granit-stämplarna var värda att behålla då. Man kan ju säga att du lyckats klart bättre med stämplingen än det test jag såg i butiken, toppenfin kudde. Hmmm, ja faktum är ju att jag inte har nåt annat val än att behålla stämplarna för det oerhörda har hänt att jag inte vet vart kvittot tagit vägen. Detta har aldrig hänt mig förut.

Saken är liksom också så... att innan jag upptäckte detta oerhörda med kvittot, så köpte jag ett set stämplar på Panduro, stämplar modell mindre. Ja velig som tusan. När jag gjorde etiketter till burkarna i skafferiet var Clas O för stora men till annat känns de för små och det var då jag utforskade Granitarna.

Sy-pärmens etikett är gjord med Clas O och Marie Claire-pärmens med Panduro, syns i närbild i dagens inlägg. Jag vet att Fröken vill hålla fast vid sommaren men "Lilja" var faktiskt hösttyg fast nu ser jag det mer som "franskt" än som nån årstid. "Hemligheten" med insidan av pärmryggen är ett litet kirurgiskt snitt :-) Ett klipp med saxen nästan ända ut till kanten, klistra ena sidan måtta in andra sidan och se hur mycket som överlappar och klippa bort det så att det inte blir för tjockt med tyg inne i ryggen. Om jag kommer ihåg ska jag fota när jag gör nästa pärm.

Om du skriver lappar, uppfattas de då verkligen som arga? Jag tror nog att du skriver lite för snyggt för det... Jag hade på gång att föreslå voodoodockor men det är nog lite för drastiskt? Ringa hans/hennes/deras mamma kanske?

Jag har aldrig testat att klorinbleka men läste i nån av kvällstidningarnas söndagsbilagor för ett tag sen att gulnade örngott blev som nya efter några timmar blötlagda i Javex, som är nån sorts klorin?

Mamma Mimmi sa...

Jaha, så man kan fehka patineringen. Hur gör man då tro?? Kram Mimmi

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej hopp...annars kan man fixa fusk patinering själv med lite målarfärg o ex svamp..blir kanon!!!

Dina vat jättefina...måste sätta nya blommor ,,göra höstfint..alla sommarblommor har vissnat;)

Trevlig lördags kväll!!
Kramis Millis ♥

Bella sa...

Nog kan man undra vad det är för fel på vädret, blåser det inte så regnar det gärna om det inte råkar vara en solig dag emellanåt :)

Hoppas du fått spraymålat trots allt till slut...

Lite komiskt det du skrev om rea på hemtex, tyckte alltid de hade halva priset på allt förut, nu stod det stort i butiken att det tänkt om och har mindre rea och ständigt låga priser istället...

Ha en skön lördagkväll

Kramar Bella

millandante sa...

Det slår mig att det kanske är därför jag inte sprayar så ofta, här blåser jämt...
Så vackra bilder! Och visst är det lustigt med krukorna...
Hoppas på vindstilla för dig i morgon!
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Jag har tvättat linne några gånger i klorin. Det har inte blivit mycket vitare tycker jag men alla fläckar och dålig lukt har gått bort! :) Lycka till!

Kram Jenny

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Så roligt att hitta hit till dig :)
Jag har plöjt igenom massor av dina inlägg som bara gav mer och mer inspiration. Hade inte mitt två åriga barnbarn just kommit in genom dörren hade jag nog suttit kvar länge inne hos dig. Men nu lägger jag in dig på blogger om det går bra? så jag inte tappar bort dig :)

Ha en skön söndag

Kram Viveka