söndag 16 augusti 2009

Rapport från en besatt...


Det är farligt det här med att rensa.

Först är det väldigt segt att komma igång, eftersom man vet hur mycket grejer man har. Men när man väl startar så är det som att rensardjävulen tar en i besittning. Jag riktigt njuter över allt som jag lägger i skänka-vidare-högen. Påsarna med saker som ska bort blir bara fler och fler. Och man kan knappt tänka på något annat än när man får gå igenom nästa skåp. Denna gång har jag också lyckats göra mig av med alla de där sakerna som är jättefina men som man faktiskt aldrig använder.

Fast regnkläderna har jag fortfarande inte hittat.

Så jag lämnar in saker till loppis och kommer hem med andra. Äntligen en gammal flaska med vit porslinskork och så en charmig hemmadonad keramikkruka, som hittades i gratis-lådan. Det behöver inte vara perfekt för att vara fint.








Tävla kan ni göra HÄR!

27 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Ja visst känns det underbart att rensa. Och den lille miljövännen i mig jublar när jag får skänka bort saker till någon som får användning för dem istället för att de samlar dam på min hylla. rensa på! Kram Mimmi

Hem och Lycka sa...

Jag tycker också det är skönt att rensa och gör det med jämna mellanrum. Fina nya fynd!

kram Mia

Grodmamman sa...

Åh, kan du inte skicka över lite rensarlust till mig! Orkar inte göra något, fast det kan ha att göra med att jag var vaken mellan 02-05 i natt!:) Då vek jag tvätt och grejade!
Kram

Hannis sa...

Återvinning på hög nivå!
Jäkligt skönt att rensa ut.
Känns befriande.

Det är sommar fortfarande!Jag lovar!
Jag har ställt fram ljusstakar utan ljus bara för att bevisa det=))

Uj,vad bra den blev urnan i matt färg!

Sanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sanna sa...

Vilka fina bilder! Jag har också en sån där vit krukros. Så fin! Jo det är nog så att när man en gång börjat rensa och städa så ser man bara mer och mer som borde gjöras. Det blir väl nåt slags "dominoeffekt".. ;D

Nä inte köper jag heller några odd molly-kläder. Helt för tok för dyrt för mig. Men kul att kolla in som inspiration och kläderna jag köpte är ju inte bara "höstkläder" kan ju användas även andra tider på året.. :D

annashusidingtuna sa...

Hej!
Visst är det en skön känsla när man gått igenom lådor och skåp och verkligen rensat!
Keeep up the god work!
Kram Anna

Emelie sa...

Ja att få slänga kan verkligen var befriande! Det blir kanske inte av så ofta, men när man väl gör det så brukar det bli ordentligt!!!
Älskar dessa glasburkar med vita porslinslock, har ett gäng i skafferitet. Åh - tänk om man hade ett sånt fint gammalt skafferi som man kan gå in!!! Ja vad är väl en bal på slottet...

Bokmalen sa...

Ja, jag är en som gillar att rensa men sambon tycker det är jobbigt att göra sig av med saker... Jag bearbetar honom för fullt så jag hoppas att det blir en rejäl rensning i höst!!
Kramen, Maria

rustik charm sa...

Härligt att rensa ut lite, så man kan få plats med fler fynd:)

Jättefina saker du hittat:)
Ha en bra dag.
Kram Kristina

Anki sa...

Rensa...vad är det!??
Hmm, här ser det ut som man kastat in en handgranat...men vad gör väl det när man kan dra till skogs å plocka svamp ist, haha...Aja, röran finns ju kvar! Kanske ska skaffa några tomma? kartonger då...å kolla lite i dom som inte är uppackade än, hihi...jodå det har jag oxå!
Finfint på din bänk! Älskar gamla flaskor & den krukan var såå söt!
Meen jag har ju både flaskor & krukar i kartonger i källaren, så näpp...inge mer loppis för mig inte! Eller man kanske kan titta lite iaf *tss*

Jo, du får nog vila dig lite om du känner dig krasslig! Kryp ner i soffan under filten du, så känns det nog lite bättre!

Goa kramen! Anki

Anonym sa...

Älskar känslan av renhet och ordning efteråt när man har rensat.
Ha en mysig söndag
kram Lina

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

O va härligt att rensa. JAg ska göra de ordentligt nu när ajg flyttar. Inte ta med mig någon "skit" alls utan skönka och slänga allt jag itne vill ha/tycker om/använder. De känns så mycket bättre efteråt.

O vilka fynd du har gjort! Härliga saker.

Tack för utvärderingen av Biltemas färg. Jag har nu köpt en halvblank antikvit lackfärg. Ska bara få tag i sandpapper oxå och sen ska de börjas. Ska bli spännande att se resultatet....

Kram

dagenskreativa sa...

Sv; jo både ljustaken & den lilla vasen är från ikeas sortiment, är så kul att fynda:) Älskar att gå på loppis! Men det är härligt att rensa & kasta med:P

Kram Anna

♥ cloudberrie ♥ sa...

*fnissar*
Precis vad jag har pysslat med i veckan också. Och som du säger, börjar man rensa så går det inte att sluta ;) Men sen när man lämnat ifrån sig allt & så kan man njuta av att fynda något annat istället.

KRAM från Eva

Nyanser av vitt sa...

Åh vad du är duktig. Kan du komma hem till oss när du är klar :O) men nu j.....ska det rensas . I sonens rum ska hälften bort. Han har för många saker som ej används. Vår klädkammare ska vi inte tala om...
Kram Agneta

Madeleine Berglund sa...

Hej du städningsbesatta ;) Tack tack, ja men det är ju helt otroligt. Ska bli jätte kul att få inreda, pyssla och bara vara där.. Det ligger söder om stockholm.Tar drygt en timme för oss att åka dit. Klaffbordet är en riktig tiopoängare. =) Idag var jag på ikea, blev dock irriterad på diverse småbarnsföräldrar (observera föräldrar och inte barn). Ibland känns föräldrarna barnsligare än barnen, omogna på något vis. Sen hittade vi inte det vi sökte. Men nu har jag ätit chokladbollar, tänka sig vad man blir på gott humör. Hihi. Kram Madeleine

Anna-Paulina sa...

Hej. Kul att läsa att andra också kan bli besatta av att rensa. Vi har också börjat rensa ur källaren. Otroligt vad man samlar på sig. Men så skönt när man får bort alla sakerna som man ändå inte kommer att sakna.

StrandviksVillan sa...

Skulle vara på tiden att jag fick ett rensar-ryck... Började samla saker i ett skåp i förrådet, sånt som kunde säljas på loppis, men nu har jag redan börjat plocka in en del av de sakerna tillbaka...
Snart ordnas två loppisar här i närheten, månne jag ska åka och sälja saker då för första gången? Men när ska jag hitta tiden för rensningen?

Skåpet vårt har vi haft länge, tror att svärföräldrarna fick det av nån som flyttade... typ. Men huuur ska jag kunna bestämma mig angående handtagen? Och placeringen? Trevligt bekymmer dock :)

Ha en mysig söndagkväll kompis!
Här ska mysas med färska daim-muffins och vaniljte och bläddras i gamla inredningstidningar :)

Vardagstugg sa...

tycker det är så befriande för själen att rensa - och man känner sig så duktig! Sen är det ju bara ett plus att man får plats med mer..;-)

Annelie

Bella sa...

Hi hi bäst att passa på att slänga när man är på det humöret :)

Jag är jättedålig på att slänga, kan ju komma till användning någon gång...

Hoppas dina regnkläder kommer till rätta, i det här vädret så behövs det ju...

Ha en bra kväll

Stor kram Bella

VITA NYANSER sa...

Hej fröken fräken-vännen!!!

Nu var det ett tag sen jag kikade in här, desto mer att läsa = ). Härligt att rensa, det behövs verkligen ibland. Så fint du har gjort på örngottet, skrivit så fint med penna, vilket bra tips. Jag beundras över all din kreativitet!

Stor kram L-L

Lyktor och Tyg sa...

Ja man behöver verkligen rensa, vi har ett förråd som vi inte tagit än här i sommar. Men så släpar jag hem nya saker. Vi har ett bra ställe som man kan lämna in till typ som Röda korset.
kram Kristina

Unknown sa...

Snygga flaskor.
Att rensa ger verkligen energi.. så finns det plats för nya saker oxå ;)
Kram Maria

Lilla huset på prärien sa...

Åh så skönt att rensa ur lite där hemma. Det ska jag också ta tag i snart. Det är lite andra saker som behöver fixas först bara... och allting i detta hemmet går sååå långsamt :)

Kram JEnny

Smultronlycka sa...

Hallå!!
Skulle också behöva rensa här hemma.Speciellt kläder!
Krukan var charmig.Den passar med den fina rosen :)
Ha en bra vecka!
Kram Anna

Vårt hem på landet sa...

Det är så skönt att bara slänga, med gott samvete sånt som man vet att man inte kommer att använda!

Jag röjde ur vårt förråd med förhoppning att det skulle bli lite mer golvplats där inne men trots 2 stora fulla svarta säckar och två plastkassar med saker till tippen så ser det exakt likadant ut som innan. Det är irriterande!!