torsdag 6 augusti 2009

Så skimrande var aldrig havet

Den som med bara fötter,
sommar efter sommar,
trampar samma strandbotten,
samma grus och gräs,
samma mossar och ljung,
samma klippor och stenar,
har dem i sina fotsulor
hela sitt liv,
hur långt ut i världen vägarna än må bära.

17 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

*Suck* Om man kollar det här inlägget i sommar börjar man nog grina... Så fint!!

Liljas Corner sa...

Vilken härlig dikt! Den måste jag spara.

Milla sa...

Jättefin dikt och verkligen så sann! Hoppas du har det bra trots arbete igen... min ångest kommer krypande nu över att börja jobba på måndag... Kram Milla

rustik charm sa...

Så fint och vilka vackra bilder:) Ha en bra dag.
Kram Kristina

Casa Loda sa...

Så vackert!
Kram Annika

Vårt hem på landet sa...

Härliga bilder :) Älskar färgen på penséerna eller är det violer?

Grodmamman sa...

Så vackra bilder och fin dikt.
Kram

Monkan sa...

Men havet var ju skimrande, det ser vi ju här. Bild två är ett sånt där tillfälle när man försöker titta ut mot vattnet men det går inte, för man bländas av allt glittret. Den gula rosen var väldigt vacker, hmmm, vad det första är för blomma har jag ju inte den blekaste aning om, men fin.

När jag tänker "barfota" tänker jag på två saker. Blålera på sjöbotten och bollkull i sandtagen på badet, då man var tvungen att springa på kottar, ja barfota, när man skulle byta från en sandbacke till en annan.

Ja min bokstavsmall var klart joxig att använda men jag tolkar din kommentar som att det finns bättre verktyg... Ja, det vore ju inte så konstigt om det skett nån sorts utveckling sen jag var barn... för så gammal är den. Jag får nog ta och utforska läget. Kanske Fröken har nåt tips?

Virka en matta av trasor, ja det sägs att det ska gå. Jag har testat några varv men det inte så värstans bra... Jag är lite allergisk mot grova virknålar och jag virkar allt för hårt. I en beskrivning till att virka grytlapp stod att remsorna skulle vara 2 cm och virknål 6. Jag försökte med remsor på 1 cm men blev inte nöjd, iofs mycket beroende på fransiga kanter och att inte färgerna kom fram som jag ville. "Virknål 6" avser Inoxal där högre siffra = grövre nål, de som jag pratat om förut, som jag normalt använder var Boye där högre siffra = mindre och mindre nål. I farmors gamla virkbok är alla mönster för virknål 13 eller 14, så de kanske inte trodde att det gick att använda grövre?! Stackars damer :-) Nämen puh, på sista sidorna är några grytlappar och då fick de minsann använda en 6:a, men det är inte heller nån tjockis direkt, den använder jag just nu, till mattvarp, som ska bli nåt :-)

Unknown sa...

Så fina bilder.. och vilken underbar dikt, den måste jag spara.
Hoppas det blir så vackert här oxå nu efter allt regn..
Kram Maria

Kristin sa...

aahhhh, härligt. Man känner lukten av hav och behöver nästan solglasögon för att havet glittrar så på skärmen ;-)

Visst, ibland har Ikea verkliga guldkorn. Tyvärr är de väl ofta då före sin tid. Så jag missade t ex Cath Kidsons mönstrade tyger, och betongbokstäverna etc... tallrikshyllan fanns nog för 2-4 år sedan... jag blev i alla fall glad när vi rotade fram den, för den blev jättebra i M:s rum när den blivit vit.

Kram och tänk på att imorgon är det fredag!

Lina sa...

Vacker sanning.
Och kudden nedan gillar jag också! Lite svårt att se, men färgen ser fin ut:)
/Lina

Pysselprinsessan sa...

Fin dikt må jag säga! Å fin abilder med! :)

Ja, visst är det motigt att arbeta efter semestern. Det är nästan att jag är glad över att vara hemma från jobbet med urinväginfektion! :D Haha! Näe, det är jag ju egentligen verkligen inte. Men de senaste dagarna har det varit så varmt och soligt här att det har varit tungt att vara inne på jobbet! Tur jag har ett jobb d¨r det är bra att använda utemiljön! :) Då kan man snika sig ut lite mer än bara på lunchen!

Vilken härlig volangkudde! Den idén skall jag nog använda till ett annat prjekt! Om jag blir av med infektionen till lö så blir det en tur till stan för att leta en tygaffär! Sambon har gått med på det då hans dragkedja på jackan gått sönder! Det är värt att laga den för en tur till stan tycker jag!! Å då gillar jag inte att sy dragkjedjor!

Nu har jag uppdaterat lite mer om vad jag använde för f¨rg till brickan!
Kram

Mitt smultronställe sa...

Mmmm fina bilder!!!

Hoppas du får en bra kväll, kram Camilla.

Villa Carl Larsson sa...

Så fint skrivet och underbara bilder!!

Jag tror det kanske får bli blandat med båda färgerna på faten :)

Kram

Rosenvit sa...

Vilka fina ord. De gick rakt in hjärtat. De stämmer precis tycker jag.

Kram
Anna

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Å vilka härliga bilder! Havet i Lulé - det är speciellt.

Nä, vi har verkligen inte så fint sommarväder som ni har där uppe. Ush...längtar tillbaka lite...men hoppas på superväder då vi har semester. Drygt två veckor kvar!

Ha det fint!

millandante sa...

Så fint skrivet! Är det du??
kan inte se mig mätt på den ljusgula rosen... så vacker!!
Gillar volangkudden också. Mycket!
Kram